Tuesday 30 June 2009

«Θερίζουν» τα ναρκωτικά τους νέους στο Ηράκλειο

Θερίζουν τα ναρκωτικά στο Ηράκλειο, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλει το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών.
Τα στέκια της πόλης είναι δυστυχώς πολλά και γεμάτα από νέους κυρίως ανθρώπους, οι οποίοι ψάχνουν να βρουν λίγη δόση θανάτου, την οποία προσφέρουν χωρίς κανέναν ενδοιασμό, οι αδίστακτοι έμποροι αυτών των ουσιών.
Ο αγώνας της αστυνομίας με τα κυκλώματα εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών είναι πραγματικά άνισος. Οι άνδρες της αστυνομίας καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, υπερβάλλοντας εαυτούς, φέρνοντας μάλιστα και πολύ καλά αποτελέσματα, κάτι που αποδείχθηκε και στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας όταν και συνελήφθησαν έξι άτομα ακόμη, καθώς βρέθηκαν στην κατοχή τους ποσότητες ναρκωτικών.
Οι όποιες συλλήψεις όμως και οι κατασχέσεις ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μικρό μέρος του τεράστιου προβλήματος που υπάρχει και δυστυχώς παραμένει άλυτο. Έτσι η μάστιγα των ναρκωτικών εξακολουθεί να «χτυπάει» το πιο ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας, τη νεολαία.
Η αστυνομία είναι σίγουρο ότι χρειάζεται ενίσχυση από πολλούς ακόμη άνδρες, ώστε το έργο της να γίνει ακόμη πιο αποτελεσματικό, παρά το γεγονός ότι με βάση τα αποτελέσματα που έχει, κατατάσσεται στις πιο δραστήριες αστυνομικές υπηρεσίες σε όλη την Ελλάδα, όπως επισήμανε ο αστυνομικός διευθυντής Ηρακλείου.

Όμως αυτό που χρειάζεται ακόμη περισσότερο είναι η πρόληψη και όχι η καταστολή. Η αντιμετώπιση του προβλήματος μέσω της ενημέρωσης και της προστασίας των νέων που είναι κατά παραδοχή και οι πλέον επιρρεπείς για να πέσουν θύματα των ναρκωτικών, είναι η μοναδική λύση για την οριστική πάταξη αυτής της μάστιγας.
«Ο πόλεμος με τους εμπόρους ναρκωτικών θα συνεχιστεί και θα είναι αμείλικτος, χωρίς έλεος και συνεχής», είπε ο ταξίαρχος κ. Κώστας Κουζέλης, ο οποίος ζήτησε τη συνδρομή της κοινωνίας για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος. «Η αστυνομία από μόνη της λίγα πράγματα μπορεί να κάνει, για αυτό στον τομέα των ναρκωτικών καλούμε όλους τους πολίτες και όλους τους ελληνικούς φορείς να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση για να περιορίσουμε το φαινόμενο της εμπορίας ναρκωτικών», σημείωσε ο κ. Κουζέλης.

Του Ανδρέα Κριτσωτάκη

Τόλμη, Αναρτήθηκε από iraklio web radio

2 comments:

  1. Θα διαφωνίσω με το συγγραφέα του δημοσιεύματος (ή της δήλωσης) ως προς τον τίτλο.
    Γράφοντας (λέγοντας) "θερίζουν" τα ναρκωτικά, λογικά αυτός που διαβάζει/ακούει περιμένει να ακούσει για θανάτους που προκλήθηκαν απο τα ναρκωτικά.
    Αντιθέτως ακούει μόνο για το "εμπόριο" και το δύσκολο έργο της αστυνομίας.
    Πές μας νούμερο θυμάτων για δικαιολογήσουμε τον τίτλο "Θερίζουν τα ναρκωτικά τους νέους στο Ηράκλειο"...

    ReplyDelete
  2. Σωστό κι αυτό, γι' αυτό κάναμε μια διορθωσούλα για το "καλύτερο", επειδή προέρχεται από αντιγραφή δημοσιεύματος. Μπορεί βέβαια, να μην αναφέρεται σε αριθμό θυματων, αλλά ξέρεις εσύ πολλά παιδιά να γλυτώνουν;

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki