Sunday 2 December 2007

Το προφίλ του παιδόφιλου

Η μεγαλύτερη κατάρα ενός παιδεραστή, είναι να μην πιάσει το «μην το πεις στη μαμά σου, είναι δικό μας μυστικό» Μάθετε στα παιδιά σας να ξεχωρίζουν τα «μυστικά»
Υπεράνω υποψίας οι περισσότεροι παιδόφιλοι που εμπλέκονται στα σκοτεινά κυκλώματα
Όσοι κακοποιούν σεξουαλικά παιδιά σπάνια είναι άγνωστοι ή έχουν περίεργη όψη ή είναι απεριποίητοι συνήθως αυτή είναι η εικόνα που έχουν πολλοί άνθρωποι για τους παιδόφιλους .
Οι θύτες προέρχονται από όλες τις κοινωνικές τάξεις, Ζούνε στην κοινωνία μας, στην οικογένεια μας και μπορεί να είναι κάποιος που τον γνωρίζουμε καλά και τον αγαπάμε.
«Όσοι κακοποιούν σεξουαλικά παιδιά είναι ιδιαίτερα χειριστικοί. Θα πρέπει να ανησυχήσετε αν κάποιος δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο παιδί σας από ότι σε εσάς ή αν επιδιώκει να βρίσκεται πάντα μόνος του με το παιδί».
Ο παράγοντας που μπορούμε να πούμε ότι συνήθως αποτελεί προδιαθεσικό παράγοντα για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση είναι το ανδρικό φύλο, οι άνδρες έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να κακοποιήσουν σε σχέση με τις γυναίκες.
Τα άτομα που κακοποιούν σεξουαλικά τα παιδιά έχουν τις περισσότερες φορές χαμηλή αυτοπεποίθηση, ενώ το 60% αυτών έχουν σημαντική πτώση στην αυτοεκτίμηση το χρονικό διάστημα πριν την διάπραξη (Pithers et al, 1989)
Το 20-50% των δραστών ανέφεραν ύπαρξη φαντασιώσεων πριν τη διάπραξη (Abel et al, 1987).
Πολλές φορές ανάμεσα στους προδιαθεσικούς παράγοντες περιλαμβάνονται οι σχέσεις γονέα-παιδιού. ανιχνεύθηκαν διαταραγμένες σχέσεις μεταξύ δράστη και γονέων στη παιδική ηλικία του. Ο τύπος μάλιστα των σχέσεων αυτών θεωρήθηκε αιτιολογικός για την μετέπειτα πορεία του δράστη (Marshall et al, 1993)
Ένα  ποσοστό των δραστών για παιδεραστία μπορεί είναι άτομα συγγενικά στο παιδί ή άλλα που έχουν άμεση σχέση μαζί του όπως  καθηγητές, ( γενικά όποιος μπορεί να έχει σχέση μαζί του λόγω εκπαίδευσης του,  δάσκαλοι, φροντιστές, άνθρωποι που έχουν σχέση με τις δραστηριότητες ενός παιδιού (αθλητικές, χόμπι, χορός, ξένες γλώσσες) ανήκουν στις ομάδες «υψηλού κινδύνου».
  • Οι παιδόφιλοι επιλέγουν επαγγέλματα και δραστηριότητες που θα τους φέρουν κοντά στα παιδιά, θύματά τους.
  • Ο παιδόφιλος ανήκει σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, και σε όλες τις κοινωνικές ομάδες
  • Τις περισσότερες φορές έχουν δικά τους παιδιά. Αναζητούν τα θύματά τους στο οικογενειακό τους περιβάλλον και μερικές φορές σεξουαλικά παρενοχλούν ή κακοποιούν τα δικά τους παιδιά!
  • Η μεγαλύτερη κατάρα ενός παιδεραστή, είναι να μην πιάσει το "μην το πεις στη μαμά σου, είναι δικό μας μυστικό" Μάθετε στα παιδιά σας να ξεχωρίζουν τα "μυστικά"
Οι περισσότεροι από όσους κακοποιούν παιδιά προσπαθούν να μάθουν όσα περισσότερα μπορούν για το παιδί και πώς μπορούν να δημιουργήσουν μια γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στο παιδί και στο γονιό. Όσο πιο πολύ τους δυσκολεύουμε να μπουν ανάμεσα στα παιδιά και στους προστατευτικούς γονείς, τόσο πιο ασφαλή θα είναι τα παιδιά.
Οι παιδόφιλοι είναι συνήθως χαμογελαστοί ευγενικοί και διακριτικοί: συμπεριφέρονται σαν παιδιά, “μπεμπεκίζουν”, το ντύσιμό τους έχει μπορεί να θυμίζει έφηβο , ενώ αρκετοί βγαίνουν βόλτα με τις παρέες των παιδιών τους.

Συνήθως ο παιδόφιλος λεει στο θύμα του:
  • Είσαι ξεχωριστό και ταλαντούχο παιδί
  • Σε αγαπάω.
  • Θέλεις να παίξουμε;
  • Αν η μητέρα σου ήξερε αυτό που συμβαίνει θα σε σκότωνε.
  • Είσαι τυχερό γιατί μαθαίνω τι κάνουν οι ενήλικοι - είσαι αρκετά μεγάλος/η άλλα παιδιά δεν έχουν αυτή την δυνατότητα
  • Είσαι τόσο όμορφος/η που δεν μπορώ να σου αντισταθώ.
  • Θέλεις να παίξουμε αυτό το παιχνίδι.
  • Πάρε κάποια λεφτά/ γλυκά/ δώρα.
  • Θα έχεις μπλεξίματα αν μιλήσεις - θα απομακρυνθείς από το σπίτι σου.
Παρά την αυστηρότητα του νόμου, οι παιδόφιλοι δεν φαίνεται να πτοούνται. «είναι σαν τους τοξικομανείς που είναι έρμαια των παθών τους. Αυτοί οι άνθρωποι, που δεν τους ενδιαφέρει ο νόμος, όταν βρεθούν με ένα μικρό παιδί, σε μια δεδομένη στιγμή δεν θα διστάσουν

Γράφει ο Dr. Κίμογλου Δημήτριος


Του Dr. Κίμογλου Δημήτρη από το http://www.counseling.gr

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki