Monday 26 April 2010

Ακόμα και οι «ξυλιές» στον ποπό φέρνουν βία

Όσοι γονείς πιστεύουν ότι με το ξύλο συνετίζουν τα παιδιά τους, όχι μόνον αποτυγχάνουν αλλά πετυχαίνουν ακριβώς το αντίθετο, αναφέρει η επιθεώρηση «Ρediatrics» της Αμερικανικής Παιδιατρικής Εταιρείας.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Τουλέιν, στη Νέα Ορλεάνη, μελέτησαν 2.500 μαμάδες και τα παιδιά τους και διαπίστωσαν πως όσα τιμωρούνταν με ξυλιές στον ποπό μέχρι τα 3 τους χρόνια, είχαν πιο επιθετική συμπεριφορά στα 5 τους.
«Όλοι ξέρουμε ότι τα παιδιά χρειάζονται καθοδήγηση και πειθαρχία, αλλά το ξύλο δεν είναι ο κατάλληλος τρόπος», λέει η επικεφαλής ερευνήτρια Κάθριν Τέιλορ, επίκουρη καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο.
Η σωματική τιμωρία, μια σχετικά ήπια μορφή της οποίας είναι η ξυλιά στον ποπό, μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις, σύμφωνα με τους ειδικούς. Παρ΄ όλα αυτά, υπολογίζεται πως ποσοστό έως και 90% των γονέων εξακολουθούν να τιμωρούν με αυτήν τα παιδιά τους.
Σύμφωνα με τη νέα μελέτη, όσα 3χρονα παιδιά τιμωρούνταν με ξυλιές στον ποπό δύο φορές τον μήνα είχαν 50% περισσότερες πιθανότητες να είναι επιθετικά όταν έγιναν 5 ετών. 
ygeia ta nea

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki