Wednesday 16 June 2010

Μανούλα, κάνει πολλή ζέστη... μας φτιάχνεις γρανίτα φράουλας;
Strawberry Granita



Μια ιδιαίτερη γρανίτα φράουλα 
Από τον Γρηγόρη Γαστεράτο

Προετοιμασία: 10΄
Κόστος γλυκού: 2,60 €

Strawberry Granita Recipe

Υλικά (για 4 μερίδες):

* 500 γρ. φράουλες, ψιλοκομμένες
* 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
* 2 κουτ. σούπας μέλι, κατά προτίμηση θυμαρίσιο
* 1 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού
* 200 ml νερό
* φυλλαράκια μέντας ή ξύσμα λεμονιού

(με διαφορετικά το καθένα αποτελέσματα), για το γαρνίρισμα

Διαδικασία:
* Απλώνουμε τις ψιλοκομμένες φράουλες σε ένα ταψί που να χωράει στην κατάψυξη, στρωμένο με λαδόκολλα. 
* Προσέχουμε να μην είναι πολύ κοντά η μία στην άλλη, για να μπορέσουμε μετά να τις ξεχωρίσουμε εύκολα. 
* Αν δεν χωρούν όλες μαζί σε ένα ταψί, τις απλώνουμε σε περισσότερα.
* Τις βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 10 ώρες. 
* Βράζουμε σε μια κατσαρόλα τα υπόλοιπα υλικά για 5 λεπτά (μετράμε από τη στιγμή που ξεκινάει ο βρασμός), αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. 
* Μετά το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
* Χτυπάμε στο μπλέντερ,σε δόσεις, τις παγωμένες φράουλες μαζί με το σιρόπι. Το αποτέλεσμα θα έχει την υφή γρανίτας. 
* Μοιράζουμε τη γρανίτα σε 4 ποτήρια και γαρνίρουμε με φυλλαράκια μέντας ή ξύσμα λεμονιού. 
* Σερβίρουμε αμέσως.

το χαμομηλάκι για ευκολία προτείνει:
Επειδή τα παιδιά είναι ανυπόμονα, πάντοτε έχω στην κατάψυξη φράουλες σε σακουλάκια του μισού κιλού, όπως είναι, ολόκληρες.
Έχω και έτοιμο το σιρόπι και κατευθείαν το χτυπάω στο μπλέντερ μαζί με τις παγωμένες φράουλες.

καλές δροσιές :)

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki