Wednesday 24 November 2010

Τα «σιωπηλά» εγκαίνια της «Αποστολή Ζωής»

Όταν το όραμα γίνεται πράξη
Τα εγκαίνια της νέας φιλανθρωπικής εταιρείας της Αρχιεπισκοπής, με την επωνυμία «Αποστολή», τέλεσε χτες το πρωί στο Νέο Κόσμο
ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας. 

Η Εκκλησία και «η απειλή της μεγάλης πείνας»

«Τα πολλά τα λόγια τα παίρνει ο αέρας. Η κραυγή της σιωπής είναι η πιο δυνατή απ’ όλες».
Μέσω της «Αποστολής» θα συντονίζεται το κοινωνικό έργο της Αρχιεπισκοπής και θα υλοποιούνται φιλανθρωπικές δράσεις.
Ήδη έχουν δρομολογηθεί ενέργειες όπως η ενίσχυση του προγράμματος συσσιτίων της Αρχιεπισκοπής και των ενοριών της, η ίδρυση δικτύου Κοινωνικών Παντοπωλείων, η λειτουργία ανοιχτής γραμμής καταπολέμησης της φτώχειας μέσω τηλεματικού κέντρου κ.ά.
Σήμερα, εξάλλου, διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη ημερίδα της Ιεράς Συνόδου με θέμα την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Χθες το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τόνισε σε μαθητές που τον επισκέφθηκαν στην Αρχιεπισκοπή ότι όλοι πρέπει να πληρώνουν τους φόρους, «αλλά αυτοί οι φόροι πρέπει να είναι δίκαιοι».
Σημείωσε, μάλιστα, ότι «στο θέμα της φορολόγησης πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και το μεγάλο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Εκκλησίας». 
Στέλνοντας μήνυμα σε όσους τον επικρίνουν για σιωπηλή στάση, ο Προκαθήμενος τόνισε: «η σιωπή είναι κάτι πιο ουσιαστικό στη ζωή μας. Τα πολλά τα λόγια τα παίρνει ο αέρας. Η κραυγή της σιωπής είναι η πιο δυνατή απ’ όλες».
πηγή

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki