Tuesday 12 July 2011

ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ: Καταγράφηκαν 41 ψυχότροπες ουσίες στην ΕΕ

Μεγαλώνει συνεχώς το πρόβλημα των συνθετικών ναρκωτικών στην Ευρώπη, σύμφωνα με έκθεση του Ευρωβαρόμετρου, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Τα ναρκωτικά αυτά συχνά πωλούνται
μέσω του Διαδικτύου
Στην έκθεση επισημαίνεται ότι μόνο το 2010, η ΕΕ κατέγραψε 41 τέτοιες ψυχοτρόπες ουσίες -έναντι 24 πέρσι-, οι οποίες μιμούνται τα αποτελέσματα επικίνδυνων ουσιών όπως η έκσταση ή η κοκαΐνη και οι οποίες συχνά πωλούνται νόμιμα.
Τα ναρκωτικά αυτά συχνά πωλούνται μέσω του Διαδικτύου και σε ειδικευμένα καταστήματα, ενώ, σύμφωνα με την έκθεση, ποσοστό 2% των νέων στην Ελλάδα παραδέχεται ότι έχει κάνει χρήση τέτοιων ουσιών.
Το Ευρωβαρόμετρο αποκαλύπτει ότι στα 27 κράτη μέλη της ΕΕ, η πλειοψηφία των νέων ηλικίας 15 έως 24 ετών είναι υπέρ της απαγόρευσης αυτών των ουσιών.
Η Επιτροπή δηλώνει πως σχεδιάζει να ενισχύσει αυτούς τους κανόνες για να απαγορευτεί η ελεύθερη πώληση αυτών των επικίνδυνων ουσιών στην αγορά.
Στην έκθεση διαπιστώνεται ότι οι ψυχοτρόπες ουσίες καθίστανται ευρέως διαθέσιμες στην Ευρώπη με πρωτοφανείς ρυθμούς. Από το 2005 αναφέρθηκαν 115 τέτοιες ουσίες. Το 2010, καταγράφηκε ο αριθμός-ρεκόρ των 41 νέων ναρκωτικών, από 24 το 2009 και 13 το 2008.

έθνος

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki