Friday 4 March 2011

Η χημεία βασικό «συστατικό» στο διατροφικό μενού
του πλανήτη


Άνοιξη του 1999. Στο Βέλγιο εντοπίζονται υψηλά επίπεδα διοξίνης και άλλων τοξικών ουσιών σε αβγά. Η καρκινογόνος ουσία εντοπίζεται ύστερα από εντατικούς ελέγχους σε πουλερικά και χοιρινά που θεωρείται βέβαιο ότι κατέληξαν στα στομάχια Γερμανών καταναλωτών, καθώς η Γερμανία ήταν ο βασικός εισαγωγέας τους. Γεγονός αρκετό για να προκαλέσει την μήνιν του Βερολίνου τόσο κατά των Βέλγων εκτροφέων και παραγωγών όσο και κατά των αξιωματούχων των Βρυξελλών.
ΚΙΝΑ
Το μολυσμένο γάλα οδηγεί…
στο εκτελεστικό απόσπασμα
Μία δεκαετία και κάτι αργότερα -κι αφού μεσολάβησαν αρκετά «μεμονωμένα» περιστατικά διατροφικών σκανδάλων- η ειρωνεία της τύχης φέρνει τη Γερμανία...

περισσότερα στο πράσινο χαμομηλάκι

Φτιάξε το δικό σου χαρταετό!

Θεσσαλονίκη
Το Σαββάτο  της Αποκριάς, 5 Μαρτίου 
από τις 10.30 τα πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, 
στον εξωτερικό χώρο του Νέου Δημαρχείου.
Με όχημα τη φαντασία και τη βοήθεια των χρωμάτων,
καλούμε τα παιδιά να διασκεδάσουμε μαζί
και να φτιάξουμε τους δικούς μας
πολύχρωμους χαρταετούς,
για να γεμίσουμε τον ουρανό
της Καθαρής Δευτέρας.
Δημιουργικό κάλεσμα στα παιδιά της πόλης απευθύνει η Αντιδημαρχία πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού σε μία εκδήλωση για τους μικρούς και μεγάλους δημότες της πόλης,  το Σαββάτο  της Αποκριάς, 5 Μαρτίου από τις 10.30 τα πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, στον εξωτερικό χώρο του Νέου Δημαρχείου.
Εμψυχωτές και παιδαγωγοί της καλλιτεχνικής παιδαγωγικής ομάδας «Σχεδία στην πόλη», θα συνεργαστούν με τα παιδιά και τους γονείς τους,  για να δημιουργήσουν το δικό τους μοναδικό χαρταετό, να χορέψουν στο μεγάλο πολύχρωμο γαϊτανάκι που θα στηθεί  στο χώρο, να διασκεδάσουν με μουσική από την Φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης και καλεσμένους dj set.
Παντομίμα, χορός, τρενάκια με δράκους, μουσικοκινητικά παιχνίδια  και   χορευτικά δρώμενα που θα παρουσιάσουν οι σπουδαστές της Ανωτέρας Σχολής Χορού του Δήμου Θεσσαλονίκης, θα πλαισιώσουν την εκδήλωση.
πηγή

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki