Thursday 17 March 2011

«Οι μικροί άλλοι» - the little others

O «Οργανισμός Tabula Rasa» παρουσιάζει το νέο ντοκιμαντέρ «ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΑΛΛΟΙ», στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ του 13ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Σας καλούμε να παρακολουθήσετε την πρώτη πολύπλευρη κινηματογραφική καταγραφή του φαινομένου «παιδιά μετανάστες στην Ελλάδα», στο ντοκιμαντέρ «Οι μικροί άλλοι» σκην.: Νίκου Δροσάκη, οι πρώτες προβολές του οποίου θα πραγματοποιηθούν στο 13ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, από τις 11- 20 Μαρτίου 2011:

  • στις 17 Μαρτίου 13.00 μ.μ. στην αίθουσα «Σταύρος Τορνές»
  • στις 19 Μαρτίου 22.30 μ.μ. στην Αίθουσα «Τόνια Μαρκετάκη»
Το ντοκιμαντέρ, επίσης, θα διατίθεται και στο Doc Market του Φεστιβάλ, καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ.
Η παραγωγή του ντοκιμαντέρ έγινε μέσα στο 2010 και η διάρκεια του είναι 96 λεπτά.
Επόμενες προβολές του ντοκιμαντέρ προγραμματίζονται για τον Απρίλιο και τον Μάιο 2011 στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα, σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Σύνοψη
Τα παιδιά των μεταναστών, οι «μικροί άλλοι», είναι κομμάτια ενός παζλ που προσπαθεί να συντεθεί. Ενώνουν τη φωνή τους για να εκφράζουν την αγωνία της ένταξης στην ελληνική κοινωνία και το όνειρο ενός πολύχρωμου κόσμου που να σέβεται την διαφορετικότητα.
Η ανάπτυξη του ντοκιμαντέρ γίνεται σε τρεις θεματικές ενότητες:  

  1. την εκπαίδευση, 
  2. την κοινωνική προστασία, 
  3. την ένταξη. 
Ο Συνήγορος του Παιδιού, οι οργανισμοί: ΑΡΣΙΣ, PRAKSIS, ΒABEL, i-RED, YRE, Ελληνική Δράση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και το Τμήμα Μεταναστευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών, η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Μεταναστών, Προσφύγων και Παλιννοστούντων της Εκκλησίας της Ελλάδας, εκπαιδευτικοί και φορείς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών και άλλοι μεταναστευτικοί φορείς, περιγράφουν το φαινόμενο από νομική, κοινωνική και ψυχολογική πλευρά, προτείνοντας λύσεις και δυναμικές.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία – φωτογραφία ΝΙΚΟΣ ΔΡΟΣΑΚΗΣ,
μουσική ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ,
εικαστική επιμέλεια – μοντάζ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΛΙΟΣ,
ηχολήπτης ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΤΕΛΙΑΣ,
σχεδιασμός ήχου ΦΑΝΗΣ ΜΑΡΑΓΚΟΣ,
μείξη ήχου ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗΣ – ΦΑΝΗΣ ΜΑΡΑΓΚΟΣ,
βοηθός σκηνοθεσίας ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΕΣΗΣ,
βοηθός σκηνοθέτη ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, φωτογραφίες: ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΥΛΟΥ, ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΓΕΩΡΓΑΤΣΟΥ, ΕΙΡΗΝΗ ΚΡΙΚΟΥ,
βοηθός παραγωγής ΣΟΦΙΑ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ,
υποτιτλισμός ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΛΛΙΟΥ – ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΝΟLAND, visual effects ΝΙΚΟΣ ΔΡΟΣΑΚΗΣ,
παραγωγή: Οργανισμός Tabula Rasa ©2010


Διαδικτυακοί υπερ-σύνδεσμοι «Οι μικροί άλλοι»
Πληροφορίες
Οργανισμός Tabula Rasa, Τηλ.: (210)94 29 545, fax: (210) 94 29 545,  κιν.:694 50 31 693

Εξάρθρωση διεθνούς δικτύου παιδικής πορνογραφίας
Συμμετοχή Ελλήνων στο μεγαλύτερο κύκλωμα
'World's largest paedophile ring' uncovered

Για να αναγνωρίζονται μεταξύ τους



Pedophile Symbols
Τα σύμβολα των παιδόφιλων





Συμμετοχή Ελλήνων στο μεγαλύτερο κύκλωμα
Στο κύκλωμα συμμετείχαν και Έλληνες, ωστόσο η Ελληνική Αστυνομία δεν έχει προβεί ακόμα σε κάποια ανακοίνωση....
πηγή

'World's largest paedophile ring' uncovered

Μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις για την εξάρθρωση διεθνούς δικτύου παιδικής πορνογραφίας ολοκλήρωσε με επιτυχία η Europol, που ανακοίνωσε τη σύλληψη συνολικά 184 υπόπτων
Μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις για την εξάρθρωση διεθνούς δικτύο παιδικής πορνογραφίας ολοκλήρωσε με επιτυχία η Europol, που ανακοίνωσε τη σύλληψη συνολικά 184 υπόπτων.
Οπως ανακοίνωσε στη Χάγη ο διευθυντής της Europol, «έχουν αναγνωριστεί 176 ύποπτοι, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 184 συλλήψεις και έχουν αναγνωριστεί 230 παιδιά, θύματα αυτών των τρομερών εγκλημάτων».
Στη συνέντευξη Τύπου ο Ρομπ Γουάινραϊτ΄εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτοί οι αριθμοί θα αυξηθούν και ανέφερε ότι «είναι η πιο σημαντική υπόθεση που έχουμε δει ποτέ».
Η έρευνα που ονομάστηκε "Επιχείρηση Σωτηρίας" και ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια, επικεντρώθηκε σε ένα Διαδικτυακό φόρουμ, το "boylover.net", το οποίο προωθούσε τις σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ ενηλίκων και νεαρών αγοριών και έχει μέχρι στιγμής 70.000 μέλη.
«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι πρόκειται για μία από τις πιο επιτυχημένες επιχειρήσεις των τελευταίων ετών ενάντια στο μεγαλύτερο ίσως δίκτυο παιδεραστών στο παγκόσμιο Διαδίκτυο» ανέφερε ο κ. Γουάινραϊτ.
Στην επιχείρηση πήραν μέρος δεκατρείς χώρες: 
η Ελλάδα, η Αυστραλία, η Βρετανία, το Βέλγιο, ο Καναδάς, οι ΗΠΑ, η Νέα Ζηλανδία, η Πολωνία, η Ρουμανία, η Ισπανία, η Ισλανδία, η Ολλανδία και η Ιταλία. 
πηγή

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki