Monday 4 April 2011

Λαμπραντόρ έσωσε παιδάκι που αγνοούνταν
Family dog (Labrador) kept missing boy alive

Όταν ο μόλις 22 μηνών Tyler Jacobson χάθηκε την Παρασκευή στο πυκνό δάσος της Νότιας Καρολίνας που περιτριγύριζε το σπίτι του, όλοι φοβήθηκαν το χειρότερο. 

Dog kept missing child safe

Λαμπραντόρ
Το αγοράκι άλλωστε, που το έσκασε από το σπίτι ενώ η μητέρα του με τον φίλο της παρακολουθούσαν μία ταινία, φορούσε μόνο ένα φανελάκι και την πάνα του και το κρύο ήταν τσουχτερό. 
Αμέσως στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του, αλλά οι δυνατοί άνεμοι και το βαθύ σκοτάδι ανάγκασε τους διασώστες να περιμένουν μέχρι να ξημερώσει Σάββατο. 
Ευτυχώς όμως, το παιδάκι είχε μαζί του έναν φύλακα άγγελο: το λαμπραντόρ της οικογένειας. 
Το σκυλί όχι απλώς ακολούθησε το παιδί, αλλά το «αγκάλιασε» και το κράτησε ζεστό καθ’ όλη τη διάρκεια της παγωμένης νύχτας. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ "ΞΕBLOGΑΡΙΣΜΑ" - ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR

Πασχαλινό μπαζάρ από το ξεblogάρισμα
.
To ξεblogάρισμα διοργανώνει στις 16 και 17 Απριλίου το πασχαλινό μπαζάρ του για την ενίσχυση των απόρων κρατουμένων και των παιδιών που ζουν με τις φυλακισμένες μητέρες τους στις γυναικείες φυλακές Ελεώνα Θήβας. 
Στο μπαζάρ που θα πραγματοποιηθεί στο Cabaret Voltaire, Μαραθώνος 30 στο Μεταξουργείο, θα διατεθούν σε πολύ χαμηλές τιμές λαμπάδες, χειροποίητα είδη δώρων, παραδοσιακά προϊόντα, βιβλία, ρούχα και κοσμήματα.

Οι ώρες λειτουργίας θα είναι από τις 11 το πρωί ως τις 8 το βράδυ. 
Περισσότερες πληροφορίες στο
Το ξεblogάρισμα είναι μια ομάδα bloggers που ξεκίνησε την δράση της πριν από 3 χρόνια με σκοπό τη βοήθεια και την οικονομική ενίσχυση των παιδιών 0-3 ετών που κρατούνται μαζί με τις φυλακισμένες μητέρες τους στις γυναικείες φυλακές Ελεώνα Θήβας. 
Το πλαίσιο υποστήριξης, μαζί με τα 25 περίπου παιδάκια και τις μαμάδες τους, περιλαμβάνει επίσης και τις 90 και πλέον άπορες φυλακισμένες. Οι εθελοντές του ξεblogαρίσματος πραγματοποιούν συχνές αποστολές ειδών πρώτης ανάγκης στον Ελεώνα και διοργανώνουν εκδηλώσεις με τα έσοδα των οποίων καλύπτουν άμεσες ανάγκες των παιδιών και των απόρων. 
Επίσης, συμμετέχουν οικονομικά σε αποφυλακίσεις, στηρίζουν το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας των φυλακών, ενθαρρύνουν την εθελοντική προσφορά μαθημάτων δημιουργικής απασχόλησης και άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων μέσα στις φυλακές και ευαισθητοποιούν τον κόσμο από το blog τους.
ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΝ BLOGGERS ΤΟΥ «ΞΕBLOGAΡΙΣΜΑ»

Στις Αρχάνες θα βρουν στέγη οι μικροί άγγελοι

Το «Σπίτι των Αγγέλων» αναμένεται να φιλοξενήσει δέκα βρέφη και 20 νήπια. Οι μικροί άγγελοι θα βρουν στέγη στις Αρχάνες
«Το Σπίτι των Αγγέλων»
Mε πρωτοβουλία του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου, με τη στήριξη του περιφερειάρχη και του Δήμου Αρχανών - Αστερουσίων, ένας επίγειος παράδεισος αναμένεται να φιλοξενήσει μικρούς αγγέλους... 
«Το Σπίτι των Αγγέλων» θα ανεγερθεί σε οικόπεδο που βρίσκεται στην περιοχή Κλειδού των Άνω Αρχανών.

Η παρουσίαση του προς ανέγερση κτιρίου του Ξενώνα «Σπίτι των Αγγέλων» έγινε προχθές στο Κ.Α.Π.Η. Αρχανών. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο δήμαρχος, κ. Ρούσσος Κυπριωτάκης, η βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, κ. Μαρία Σκραφνάκη. Στο πλευρό του Συνδέσμου στάθηκαν εκπρόσωποι της Εκκλησίας, οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά την ανάγκη για τη συγκεκριμένη δομή, καθώς και η τοπική κοινωνία. Κάτοικοι των Αρχανών δήλωσαν ότι θα είναι παρόντες για τις ανάγκες του ξενώνα και των παιδιών που θα φιλοξενηθούν.

Μικροί άγγελοι στα “αζήτητα”
Τα μέλη του Συνδέσμου, πριν από τέσσερα περίπου χρόνια, και ενώ είχαν την εμπειρία από τον «Ξενώνα για την Κακοποιημένη Γυναίκα και Παιδί», διαπίστωσαν την έλλειψη δομών, όπου θα μπορούσαν να φιλοξενούνται παιδιά που, για κάποιο λόγο, τα έχουν εγκαταλείψει οι γονείς τους. Πρόκειται για παιδιά που, τις περισσότερες φορές, καταλήγουν σε κάποιο νοσοκομείο, όμως, όπως τονίζουν τα μέλη του Συνδέσμου, «το νοσοκομείο δεν είναι ξενοδοχείο».

Οι διαδικασίες που απαιτούνται, μέχρι το παιδί να φτάσει στο «Μητέρα» είναι χρονοβόρες και πολύπλοκες. Το «Σπίτι των Αγγέλων» θα αποτελέσει τη φωλιά για παιδιά, ως 6 ετών, που έχουν εγκαταλειφθεί.

«Θα γίνει μια φτερούγα να σκεπάσει τα παιδιά που είναι -ούτως ή άλλως- εγκαταλελειμμένα», λέει χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Μαίρη Παχιαδάκη.

Ο ξενώνας θα δώσει, επίσης, μια δεύτερη ευκαιρία σε παιδιά που έτυχε να γεννηθούν σε οικογένειες, όπου η κακοποίηση είναι κομμάτι τους. Η εμπειρία, δυστυχώς, των μελών του Συνδέσμου, έχει δείξει ότι παιδιά που μεγαλώνουν σε τέτοιο περιβάλλον, «κουβαλούν» την κακοποίηση στην υπόλοιπη ζωή τους. «Τα παιδιά πρέπει να βρουν μια αγκαλιά, να βγουν αύριο σωστοί πολίτες, ισορροπημένοι χαρακτήρες. Μας ενδιαφέρει τα παιδιά να ζήσουν σε ένα καλύτερο περιβάλλον, ίσως να τους χαρίσουμε κι ένα χαμόγελο που οι γεννήτορες το στέρησαν», τονίζει η κ. Παχιαδάκη. 
Ο Σύνδεσμος, μέσα από την προσπάθεια που καταβάλλουν τα μέλη του αλλά και με τη στήριξη ευαισθητοποιημένων πολιτών, κατάφερε να αγοράσει το οικόπεδο στις Αρχάνες και να προχωρήσει με τις απαιτούμενες μελέτες του κτιρίου. Τα μέλη του αναμένουν να «ανοίξει» ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που θα χρηματοδοτήσει την ανέγερση του κτιρίου, έργο προϋπολογισμού περίπου 1,5 εκ ευρώ. Την τεχνική επίβλεψη του έργου θα αναλάβει ο δήμος Αρχανών- Αστερουσίων. Τα μέλη του Συνδέσμου έχουν ήδη υπολογίσει πώς θα καλύπτονται τα λειτουργικά έξοδα του ξενώνα, οι ανάγκες των παιδιών και του προσωπικού του.

Θέλει πολλούς συμπαραστάτες
Το «Σπίτι των Αγγέλων» αναμένεται να φιλοξενήσει δέκα βρέφη και 20 νήπια. Όλα τα παιδιά θα καταλήγουν στον ξενώνα μετά από συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες, όπως είναι η πρόνοια και η εισαγγελία.

Το κτίριο θα είναι 400 τμ2 με υπόγειο, ισόγειο και όροφο και θα πληροί όλες τις προδιαγραφές ενός χώρου που θα κληθεί να προσφέρει έναν... επίγειο παράδεισο σε μικρά παιδιά. Η προσπάθεια του Συνδέσμου πρέπει να βρει πολλούς συμπαραστάτες, που θα προσφέρουν είτε υλικά αγαθά, είτε την εθελοντική τους εργασία. 
Η γραμμή SOS- Γραμμή Ελπίδας είναι 800-11-16000, 
το τηλέφωνο επικοινωνίας με τον Ξενώνα είναι 2810 242121 
και ο αριθμός λογαριασμού, στην τράπεζα Χανίων είναι 114783012.

Tης Κατερίνας Μυλωνά
Πηγή: Πατρίς

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη maestro

Αθλητικές Κακώσεις : Ό,τι πρέπει να ξέρετε !

Η ενασχόληση με αθλητική δραστηριότητα μπορεί να προκαλέσει διάφορες κακώσεις. Η πλέον μικρές είναι μώλωπες αμέσως μετά σε βαρύτητα θλαστικά τραύματα, εγκαύματα εκ τριβής, διαστρέμματα, ρήξεις μυών και κατάγματα από πτώση ή έντονη άσκηση. 

Επίσης η υπερβολική άσκηση μπορεί να προκαλέσει μυϊκό πόνο, κράμπες, άσθμα και μικροβιακές φλεγμονές. Πολλές από τις ανωτέρω καταστάσεις μπορούν να αποφευχθούν με καλή προθέρμανση σωστή τεχνική και χρήση εξοπλισμού και τήρηση κανόνων ασφαλείας.

Οι τραυματισμοί οφείλονται:

* 56% ποδόσφαιρο
* 9% μπάσκετ
* 4,9% σκι
* 3,4% βόλεϊ
* 2,1% ταε κβο ντο
* 1,5% τένις
* 1,5% πάλη
* 20,2% άλλες αθλητικές δραστηριότητες

Βέβαια αυτός ο διαχωρισμός δεν αναφέρεται στην επικινδυνότητα του αθλήματος αλλά στην μαζικότητα του.

Ο τρόπος άσκησης διαφέρει από ηλικία σε ηλικία λ.χ. το μυϊκό σύστημα αναπτύσσεται εξίσου γρήγορα σε όλες τις ηλικίες, οι μυϊκές καταφύσεις σκληραίνουν πολύ αργότερα στα 40 μας από ότι στα 20. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ένας σαραντάρης να έχει ευκολότερα ρήξη μυός (καταφύσεως ) μετά από μεγάλη άρση βάρους, αν η ένταση της ασκήσεως δεν γίνει προοδευτικά σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Πρώτες Βοήθειες
Γενικά στις κακώσεις μυών, αρθρώσεων και οστών η ακινητοποίηση και η χρήση πάγου για 20 λεπτά μετά το ατύχημα μειώνει το πόνο και το οίδημα. 
Αντιφλεγμονώδη φάρμακα όπως voltaren, mesulid κλπ πρέπει να αποφεύγονται γιατί αυξάνουν την έκταση των αιματωμάτων τα οποία εμφανίζονται συνήθως μετά από 48 ώρες. Ακριβής διάγνωση της βλάβης μπορεί να γίνει με την εξέταση του πάσχοντος και με απεικονιστικό έλεγχο.

Στην υπερκόπωση είναι αυτονόητο ότι χρειάζεται ανάπαυση. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις όπου το πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει και στην προκειμένη περίπτωση η χρήση υπερβαρικού οξυγόνου είναι εξαιρετικά αποτελεσματική.

Αθλίατροι
Σε πολύ κόσμο επικρατεί η εντύπωση ότι οι αθλίατροι είναι οι πλέον ειδικοί που ασχολούνται με τις αθλητικές κακώσεις και συγκεκριμένα με ρήξεις μηνίσκων, χιαστών ή διαστρεμμάτων ποδοκνημικής. 
Οι αθλίατροι είναι μια μη χειρουργική ειδικότητα. 
Οι συγκεκριμένες κακώσεις είναι ορθοπεδικές παθήσεις που αντιμετωπίζονται επιτυχώς από τον έμπειρο χειρουργό ορθοπεδικό.


Το παιδί μου είναι άτακτο και έχει εκρήξεις θυμού:
Τί να κάνω;

Η Ιφιγένεια Λαμπροπούλου, Εκπαιδευτική Σύμβουλος, Σύμβουλος Μελέτης Παιδιών Προσχολικής και Δημοτικής Ηλικίας, αναφέρει στο Υγείαonline.gr, 4 συμβουλές για το πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα παιδιά με έντονη υπερκινητικότητα.

1. Εφαρμόστε στην οικογένεια ένα μοντέλο ήρεμου τρόπου συμπεριφοράς και έκφρασης. Αυτό θα το επιτύχετε διδάσκοντας οι ίδιοι στα παιδιά σας τον πιο εποικοδομητικό τρόπο διαχείρισης σε καταστάσεις θυμού. Τα παιδιά πάντα αντιγράφουν τις συμπεριφορές των γονιών, συνεπώς γίνετε το παράδειγμα προς μίμηση.

Π.χ. Σας τηλεφωνούν από το συνεργείο αυτοκινήτων ενημερώνοντάς σας ότι το κόστος επισκευής του αυτοκινήτου είναι το διπλάσιο από αυτό που σας είχαν αρχικά πει. Νιώθετε έξαλλοι με το ποσό και κοντά σας στέκεται το παιδί σας και παρακολουθεί την αντίδρασή σας.

Επιστρατεύστε κάθε σταγόνα ηρεμίας και χρησιμοποιήστε την σαν ένα επί τόπου μάθημα διαχείρισης του θυμού σας. Μετά το τέλος του τηλεφωνήματος, εξηγήστε με ήρεμο τόνο στη φωνή σας πώς νιώθετε ... θυμωμένη, νευριασμένη ... και ποιός είναι ο λόγος που πυροδότησε αυτά τα συναισθήματα. Στη συνέχεια δώστε του παράδειγμα για μια λύση που θα σας ηρεμήσει, π.χ. «πάω μία μικρή βόλτα ώστε να ηρεμήσω». Το παράδειγμά σας είναι αυτό το οποίο θα αντιγράψει το παιδί σας.

2. Οι δυσκολότερες στιγμές είναι όταν το παιδί σας στρέφει τον θυμό του εναντίον σας. Να θυμάστε ότι ο θυμός είναι μεταδοτικός. Σε τέτοιες καταστάσεις ξεσπάσματος και εκρήξεων θυμού του παιδιού σας, είναι βασικό να παραμείνετε ήρεμοι, σταθεροί και ψύχραιμοι.

Προσπαθήστε να μην χάσετε τον έλεγχο και βρεθείτε στην ίδια θέση με το παιδί φωνάζοντας ή να μιλώντας έντονα. Για να το πετύχετε αυτό, θέστε ως απαράβατο κανόνα στην οικογένεια ότι «σε αυτό το σπίτι λύνουμε τις διαφορές μας και τα προβλήματά μας όταν ηρεμήσουμε και νιώσουμε έτοιμοι να συζητήσουμε αυτό που μας θύμωσε». Ενισχύστε αυτόν τον κανόνα με κάθε τρόπο και σε κάθε ανάλογη ευκαιρία.

Π.χ. την επόμενη φορά που το παιδί σας είναι θυμωμένο και επιμένει σε κάτι με το οποίο δεν συμφωνείτε, μπορείτε να πείτε «Χρειάζομαι ένα διάλειμμα. Ας το συζητήσουμε αργότερα», στη συνέχεια αποχωρήστε από το χώρο με ηρεμία και χωρίς να ανταπαντήσετε σε ό,τι και αν το παιδί σας πει. Κάντε το παιδί σας να κατανοήσει ότι η μαμά και ο μπαμπάς θα μιλήσουν μαζί του και ότι είναι πρόθυμοι να ακούσουν τι το απασχολεί όταν θα ηρεμήσει.
3. Ό
ταν το παιδί εκφράζει το θυμό του φωνάζοντας, κλωτσώντας πράγματα και χτυπώντας, αυτό σημαίνει ότι είναι οι μόνοι τρόποι για να δείξει τα συναισθήματά του. Βοηθήστε το να αναπτύξει ένα λεξιλόγιο συναισθημάτων με λέξεις και συνώνυμα αυτών που περιγράφουν το πώς νιώθει π.χ. οργισμένος, θυμωμένος, νευριασμένος, απογοητευμένος, ενοχλημένος, έξω φρενών....και ενθαρρύνετέ το να τις χρησιμοποιεί.
4. Όταν ζητάτε από το παιδί σας να κάνει κάτι και εκείνο αντιδρά π.χ. να τακτοποιήσει το δωμάτιό του ή να κοιμάται νωρίς, απλά πείτε το με λίγα λόγια, ξεκάθαρα και χωρίς να δίνετε επιλογές ή χωρίς να το ζητάτε υπό τύπου ερώτησης. π.χ. «Σε παρακαλώ πήγαινε τώρα να τακτοποιήσεις το δωμάτιό σου» ή «Είναι 9.00 η ώρα. Πήγαινε στο κρεβάτι σου για ύπνο». Αποφύγετε να το ρωτήσετε «Θα τακτοποιήσεις το δωμάτιό σου τώρα ή όταν τελειώσεις το παιχνίδι;» . Όσο πιο συγκεκριμένοι και ξεκάθαροι είστε στο τι του ζητάτε, τόσο λιγότερα περιθώρια αντίδρασης και αντίρρησης του αφήνετε. 

Πηγή:ygeiaonline.gr

Μμμμμ.... η μανούλα έφτιαξε Κέικ Πορτοκάλι Νηστίσιμο!!
Lenten Orange Cake Recipe

Lenten Orange Cake Recipe 

Υλικά

Εύκολο κέικ
με πορτοκάλι

- 3 ποτήρια φαρίνα
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1/2 ποτήρι χοντροκομμένα καρύδια
- 1/2 ποτήρι μαύρες και ξανθές σταφίδες
- 1/2 ποτήρι λάδι
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο

- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού

Για το γλάσο:
- 100gr βιτάμ
- 1/2 ποτήρι πορτοκάλι
- 3 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
- 2 κουτ σούπας άχνη
- 2 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκάλι
- 4 κομμάτια γλυκό πορτοκάλι σε φέτες

 Εκτέλεση

- Χτυπάμε στό μίξερ τη ζάχαρη με το λάδι, ρίχνουμε τη κανέλλα, το γαρύφαλλο το ξύσμα, και το χυμό του πορτοκαλιού και λίγο λίγο το αλεύρι.
- Αλευρώνουμε τα καρύδια και τις σταφίδες και αφού τα βάλουμε στη ζύμη την ανακατεύουμε καλά.
- Λαδώνουμε μια φόρμα, την πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι.
- Ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε στους 180 για 75 λεπτά. 
- Το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και το γλασάρουμε.

- Για το γλάσο διαλύουμε το κορν φλάουρ με τον χυμό πορτοκαλιού τη ζάχαρη και το βράζουμε μέχρι να γίνει κρέμα.
- Προσθέτουμε το βιτάμ και το ξύσμα και το ανακατεύουμε. 
- Περιχύνουμε και διακοσμούμε το κέικ με τις φέτες πορτοκαλιού.


stinkouzina

Χειρούργοι ζητούν: "Νομιμοποιήστε" το εμπόριο οργάνων!
Sale of human organs should be legalised, say surgeons

Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2011

Είναι το πιο απάνθρωπο και επικερδές εμπόριο.
Ένας Αφρικανός παίρνει – αν είναι τυχερός – 700 ευρώ για το νεφρό του. Ένας Αμερικανός το... αγοράζει για 30.000 δολάρια.

“μέρη του σώματός μας δεν μπορούν να γίνουν
αντικείμενα εμπορικής εκμετάλλευσης”
Sale of human organs should be legalised, say surgeons
Professor John Harris: This would end an evil trade – and save lives


Πρόσφατα βρετανοί χειρούργοι έκαναν μία πρόταση – σοκ που πιστεύουν ότι θα βοηθήσει να σταματήσει το παράνομο εμπόριο οργάνων και η δυστυχία που φέρνει αυτό.

Ο καθηγητής Τζον Χάρις του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ πρότεινε τη νομιμοποίηση του εμπορίου οργάνων. Σύμφωνα με την πρόταση το όλο σύστημα θα λειτουργεί στο πλαίσιο του συστήματος Υγείας, με όρους που θα θέτει είτε η χώρα είτε και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα υπάρχει ασφάλεια για τους δότες και όλα τα όργανα θα καταγράφονται. 

Ο Βρετανός καθηγητής Χειρουργικής Νάντι Χακίμ λέει ότι μία αγορά οργάνων ρυθμισμένη με κανόνες θα μειώσει δραματικά τον “τουρισμό οργάνων” δηλαδή ταξίδια ασθενών για εύρεση οργάνων στη “μαύρη αγορά” και χειρουργικες επεμβάσεις στο εξωτερικό. 

Ο καθηγητής Σερ Πίτερ Μπελ πρώην αντιπρόεδρος του Βασιλικού Κολεγίου Χειρούργων επικροτεί την πρόταση αυτή καθώς όπως λέει “υπάρχει μεγάλη έλλειψη οργάνων”. “Αν κάποιος θέλει να δωρίσει ή να πουλήσει ένα όργανο γιατί να μην μπορεί να το κάνει; Είναι δική του επιλογή” λέει ο καθηγητής και προσθέτει ότι το αντίτιμο για ένα νεφρό θα μπορούσε να είναι από 50.00ο ως 100.000 λίρες – όσο δηλαδή στοιχίζει ένα ή δύο χρόνια αιμοκάθαρσης. 

Αυτή τη στιγμή 8.000 άνθρωποι βρίσκονται στη λίστα για μεταμόσχευση στη Βρετανία και κάθε χρόνο πάνω από 500 άνθρωποι στη λίστα πεθαίνουν πριν προλάβουν να λάβουν το όργανο που θα τους κρατούσε στη ζωή.

Οι προτάσεις αυτές συνάντησαν ηχηρές αντιδράσεις πάντως από την Βρετανική Εταιρεία Μεταμοσχεύσεων. Εκπρόσωπος της Εταιρείας ανέφερε ότι αυτή είναι κάθετα αντίθετη με την πρόταση. 

Ο καθηγητής Άντονι Γουώρενς, πρύτανης στο London School of Medicine and Industry λέει ότι “μέρη του σώματός μας δεν μπορούν να γίνουν αντικείμενα εμπορικής εκμετάλλευσης”. Προσθέτει ότι αν τελικά νομιμοποιηθεί το εμπόριο οργάνων εκείνοι που θα σπεύδουν να πουλήσουν θα είναι οι πιο φτωχοί, οι λιγότερο μορφωμένοι.

Βρίσκω τη νομιμοποίηση μεγάλο ρίσκο”, αναφέρει και ο Κένεθ Μπόιντ καθηγητής Ιατρικής Ηθικής στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το παράνομο εμπόριο οργάνων έχει ως αποτέλεσμα να ανθούν πoλλές άλλες μορφές εγκληματικότητας. Απαγωγές, παράνομα ιατρεία, εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο με θανάσιμες συνέπειες, μαύρο χρήμα κ.α.

Ιατρική ιστοσελίδα των ΗΠΑ παραθέτει ανατριχιαστικά δεδομένα για το εμπόριο οργάνων. 

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ο Απελευθερωτικός Στρατός του Κοσόβου είχε συλλάβει εκατοντάδες ανθρώπους, τα όργανα των οποίων αφαιρέθηκαν και ταξίδεψαν προς πώληση στο εξωτερικό. 
Η υπόθεση βρίσκεται στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθως υπάρχουν αναφορές για εμπλοκή των αρχών Αλβανίας και Κοσόβου στο παράνομο εμπόριο. Τόσο ο Χακίμ Θάτσι όσο και ο Σαλί Μπερίσα έχουν αρνηθεί ότι ενεπλάκησαν. 

Η Κίνα έχει δεχτεί σφοδρή κριτική καθώς πουλά τα όργανα εκατοντάδων εκτελεσθέντων αντιφρονούντων κάθε χρόνο. 

Στη Μοζαμβίκη της Αφρικής ξεκίνησε έρευνα μετά από πολλές καταγγελίες πως αρκετά παιδιά βρέθηκαν χωρίς ζωτικά όργανα και αρκετά άλλα πέθαναν αφού τους αφαίρεσαν τα όργανα παράνομα. Πολλές αναφορές για παιδιά που εξαφανίζονται και σκοτώνονται για να τους πάρουν τα όργανα υπάρχουν και για την Νότια Αφρική.

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki