Sunday 24 April 2011

Επτάχρονο αγοράκι έχασε το μάτι του από βεγγαλικό
Κινδύνεψαν σοβαρά άλλα δυο ανήλικα παιδάκια

Νοσηλεύεται στην εντατική σε κρίσιμη κατάσταση. 
Ένα ακόμα σοβαρό περιστατικό με θύμα αγοράκι επτά ετών, το οποίο τραυματίστηκε σοβαρά από βεγγαλικό, σημειώθηκε λίγο μετά την Ανάσταση στη Δροσιά Χαλκίδας.

«Ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά,
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί»
Gabriel Garcia Marquez 13 Phrases For Living

«Και είναι καιρός, όσο σκληρό κι αν ακούγεται, κάποιοι κατ’ όνομα μόνο χριστιανοί να πάψουν να χρησιμοποιούν βασανισμένους συνανθρώπους μας με κάθε τρόπο!» 


Από  Τα Αναστάσιμα μηνύματα των προκαθημένων της Ορθοδοξίας ξεχωρίσαμε το ακόλουθο

    Χριστός Ανέστη!     

Σας απευθύνω τον πασχάλιο χαιρετισμό μου από την χώρα όπου έκανε τα πρώτα βήματα του ο Υιός και Λόγος του Θεού Πατέρα∙ από τη χώρα όπου ο Κύριος μας, εκδιωγμένος από τη μανία του Ηρώδη, έζησε ως πλάνητας μετανάστης τα πρώτα χρόνια της ζώης του∙ μιας ζωής πρόσκαιρα μόνο γήινης και θνητής, όπως απέδειξε η Ανάσταση του, με την οποία νίκησε μιά για πάντα τον θάνατο.
     Σας απευθύνω τον πασχάλιο ασπασμό από την Αίγυπτο, που για μια ακόμη φορά βρέθηκε στο προσκήνιο των ιστορικών εξελίξεων. Αυτή τη φορά γιατί ο λαός της ηγέρθη από τα μνήματα της πολιτικής και κοινωνικής αδικίας∙ γιατί ο λαός της απαίτησε ειρηνικά και κέρδισε πανηγυρικά το δικαίωμα στο σεβασμό της ζωής, το δικαίωμα στην ελευθερία λόγων και έργων∙ γιατί ο λαός της ενέπνευσε τον παγκόσμιο θαυμασμό μετατρέποντας την αβεβαιότητα και τον φόβο της ανατροπής σε έκρηξη αξιοπρέπειας και ελπίδας.  
     Κι όμως στις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, η ελπίδα λιγοστεύει επικίνδυνα. Αυτήν την Αναστάσιμη νύχτα η σκέψη μου τρέχει σε εκείνους που ψάχνουν για διεξόδους στις αδιέξοδες συνθήκες της ζωής τους. Σε εκείνους που είναι εγκλωβισμένοι σε μια

Χριστός Ανέστη! - Christ is risen! - Cristo ha resucitado! - Τα παιδιά ψάλλουν Αναστάσιμα

Христос Воскресе
Hristos a înviat
Христос Васкрсе
キリストが復活さ
Christus het opgestaan
Cristo è risorto 
Kris ki leve pami mò
Si Kristo ay nabuhay
המשיח קם לתחייה

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki