Thursday 5 May 2011

Τα παραμύθια της Αδελαΐδας

Μια φορά κι έναν καιρό...
Ήταν ένα κορίτσι αλαφροΐσκιωτο, αντιχνούμενο και κατά τον κόσμο που τη θωρούσε, φεγγαροπαρμένο.
Έκανε πάντα αυτό που ήθελε η ψυχή της, κανέναν δεν άκουγε. Φώναζε η μάνα της, γκρίνιαζε ο πατέρας, τη μάλωναν τ' αδέρφια της μα, εκείνη δεν άκουγε καμία γνώμη.
Χάνονταν με τις ώρες στο βάλτο της, διασκέδαζε στο παραλίμνιο με τις νύμφες και κρύβονταν στις κουφάλες των αγαπημένων της δέντρων.
Αυτοί ήταν οι φίλοι της. Αόρατοι για τον υπόλοιπο κόσμο, της έκαναν καλή παρέα και της μάθαιναν μυστικά και ξόρκια που έκαναν το βλέμμα της πιότερο να χάνεται. Κι αντί να την αγαπούν γι' αυτή της την αλλοφροσύνη, όλο και πιο πολύ στο πέρασμά της τρόμαζαν.
   Η Αδελαΐδα όμως, δε νοιάζονταν για τα λόγια των ανθρώπων. Μονάχα η ουσία την ένοιαζε.
Και η Ουσία, ήταν μια:  Το δάσος της κινδύνευε. Τα πλάσματα του νερού που την συντρόφευαν, αρρώσταιναν. Ο κόσμος της άρχισε να καταρρέει, όπως ακριβώς κάποτε είχε προφητεύσει ο Γέροντας του Βάλτου.
Ηρεμία δεν θα έβρισκε, αν δεν έκανε κάτι για να βοηθήσει. Έπρεπε λοιπόν να σκεφτεί. Είχε πολύ δουλειά να κάνει.

η ευαγγελια είπε... 

Καλησπέρα και από μένα! Ήθελα να τονίσω πως η δουλειά που κάνετε με γνώμονα πάντα το καλό των παιδιών, είναι σπουδαία. Με μεγάλη χαρά και τιμή είχατε δημοσιεύσει άρθρο μου από το ιστολόγιό μου Ευ...αγγελία,(http://sagalia91.blogspot.com) και τώρα έχω την ίδια τιμή να σας παρουσιάσω το ιστολόγιο με τα παραμύθια μου http://sagalia92.blogspot.com Tα Παραμύθια της Αδελαϊδας. Γράφω με απέραντη αγάπη και σεβασμό στα παιδιά... Σας προσκαλώ να ταξιδέψουμε μαζί!
Παιδικό Ιστολόγιο: Τα παραμύθια της Αδελαϊδας

Παιδικό Ιστολόγιο: Mom of two princes

Το όνομα μου είναι Ρεβέκκα, μαμά δύο υπέροχων αγοριών που με έχουν ξετρελάνει με τα καμώματα τους. Θέλω να μοιραστώ μαζί σας τις σκέψεις μου, τους φόβους μου, τις αγωνίες και τα συναισθήματα μου σε αυτό το όμορφο ταξίδι. 

Ευχαριστούμε για την ενημέρωση σε ότι αφορά τα παιδιά. Πριν από λίγους μήνες έφτιαξα το δικό μου blog. Το κίνητρο μου, η αγάπη μου για τα παιδιά μου και τα συναισθήματα μου, που ήθελα να τα μοιραστώ, κάτι σαν ημερολόγιο.
 
Εύχομαι να είστε πάντα έτσι ενημερωτικοί και κοντά στα παιδιά.

Παιδικό Ιστολόγιο: Mom of two princes

Ένα Post από το blog της Ρεβέκκας:  

Κάνε ένα παιδί να Γελάσει...

Αγαπημένη μου μπλογκο-γειτονιά τι κάνετε; Μπαίνοντας στο Facebook την Κυριακή το βράδυ είχα μια πρόσκληση από την ομάδα ΑΣ ΜΗΝ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ . Μια πρόσκληση αγάπης και ανθρωπιάς από νέους ανθρώπους που πήραν την πρωτοβουλία να κάνουν κάποια παιδιά να χαμογελάσουν. Η πρόσκληση έγραφε... 

Την Κυριακή 19 Ιουνίου θα μοιράσουμε στα παιδάκια που θα νοσηλεύονται στις ογκολογικές κλινικές βιβλία και παραμύθια. Μπορείτε να βοηθήσετε όλοι στέλνοντας από 1 παραμύθι ή βιβλίο. Η διεύθυνση αποστολής είναι "Βάσω Αλεβίζου, Κάνε ένα παιδί να γελάσει, PR 12402, Χαϊδάρι''. Χρειαζόμαστε καινούρια παραμύθια και βιβλία για να τα αμπαλάρουμε και να τα δώσουμε σε κάθε παιδάκι δωράκι. Επίσης εάν έχετε μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση μπορούμε να τα τοποθετήσουμε στα σαλονάκια για να τα διαβάζει όποιο παιδάκι θέλει. Εάν κάποιος θέλει να μας στείλει μεταχειρισμένα βιβλία για μεγάλους, σκεφτήκαμε να κάνουμε μια μικρή βιβλιοθήκη για τις μαμάδες και τους μπαμπάδες για να περνάει η ώρα τους στο νοσοκομείο.  

Σκέφτηκα λοιπον οτι αν εστελνα μονο ενα παραμυθι δεν θα ηταν και μεγαλη η βοήθεια (που ουτως η αλλως δεν είναι). Έτσι σημερα το πρωι πηγα στον προεδρο γονεων και κηδεμονων και του ζητησα να με βοηθησει να μοιρασουμε χαρτακια σε ολα τα παιδιά, δημοτικό, νήπιο, προ-νήπιο και παιδικό σταθμό. Δέχθηκε με χαρά, ετσι ξεκιναω τις προετοιμασίες. Ελπίζω να εχει ανταποκριση κ να συμβαλλουμε κ εμεις στο απειροελαχιστο ωστε να χαμογελασουν αυτα τα παιδιά. Ένα μεγαλο μπραβο στην ομαδα αυτη που εθελοντικα εχει ξεκινησει αυτην την προσπάθεια. Ελπίζω η κατασταση της χωρας μας να μας κανει πιο ευαισθητοποιημένους και να ενδιαφερθουμε περρισοτερο για τον διπλανό μας. Θα σας ενημερώνω σχετικά... είμαι ενθουσιασμένη... μακάρι να μπορουσα να παω και την μερα που θα τα δωσουν αλλα δεν πειράζει... ελπίζω κάποια άλλη φορά... Σας φιλω γλυκα...

Ζήτησε να μην διωχθεί ο φονιάς του παιδιού του!!

Η πράξη του ιερέα από την Εύβοια κόντρα στην ανθρώπινη λογική
.
Άραγε ένας άνθρωπος καλός, όπως η κοινωνία μας τον χαρακτηρίζει, θα μπορούσε να συγχωρέσει αλλά και να ζητήσει να μην διωχθεί ο φονιάς του παιδιού του; 
.
Με τι λόγια να περιγράψω την ψυχή αυτού του μάρτυρα ιερέα που έχασε το παιδάκι του ετών 7 μόνο.
Με τι λόγια να περιγράψω την τραγικότητα της στιγμής που το παιδί του, ετών 7 μόνο, έπεφτε βαριά τραυματισμένο την ώρα της Ανάστασης του Kυρίου.
Με τι λόγια να περιγράψω ότι την ίδια στιγμή που ο ίδιος ο ιερέας ανήγγελε την πανηγυρική ανάσταση του Κυρίου μας το ίδιο του το σπλάγχνο έπεφτε ανεπανόρθωτα τραυματισμένο και λίγες μέρες μετά νεκρό.

Με τι λόγια να περιγράψω το μεγαλείο της ψυχής του που μόνο ένας Άνθρωπος του Θεού με Α κεφαλαίο μπορούσε να κάνει, να συγχωρέσει τον φονιά, έστω και ακούσια, του μικρού του παιδιού. Να αρνηθεί την δίωξή του.
Με τι λόγια να περιγράψω τι Πάσχα έκαναν όλοι αυτοί που ασχολούνται με τα ανούσια και λιγότερο σημαντικά , πόσα πήγε το αρνάκι φέτος, τον οβελία, τις κροτίδες, τα άσχετα με το Πάσχα «Χρόνια Πολλά» αλλά και τι Πάσχα έκανε ο μακρόθυμος αυτός ιερέας που την στιγμή

«ΦΤΙΑΧΝΩ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ»
Εργαστήρι για παιδιά 6-12 ετών

Σάββατο, 7 Μαΐου, Ώρα 6:00μ.μ. – 7:00μ.μ.
Φτιάχνω το δικό μου θέατρο σκιών για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών

Εμψυχωτής: Τάσος Κώνστας, Καραγκιοζοπαίχτης- Ηθοποιός, Ιδρυτής του Θεάτρου Φιγούρες και Κούκλες



 Ζελατίνες, μαρκαδόροι, ψαλίδια, γυαλόχαρτα, διπλόκαρφα, στο τραπέζι και οι μικροί φιγουροποιοί πιάνουν δουλειά!

Ο γνωστός καραγκιοζοπαίχτης Τάσος Κώνστας  θα μάθει σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών πώς να φτιάξουν το δικό τους θίασο σκιών.
Τα παιδιά γνωρίζουν τους ήρωες του Ελληνικού θεάτρου σκιών φτιάχνοντάς τους.

Μαθαίνουν για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε ήρωα (τόπο καταγωγής, χαρακτήρα, συμβολισμό, ενδυματολογικά γνωρίσματα, ντοπιολαλιά) και εκφράζουν

παράλληλα το ταλέντο τους στη ζωγραφική και στην κατασκευή πλαστικής φιγούρας.

Ολοκληρώνοντας το εργαστήρι ,το κάθε παιδί θα έχει φτιάξει το δικό του θίασο θεάτρου σκιών.

Κόστος Συμμετοχής: 10 ευρώ



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδήμεια», Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος,  τηλ.: 210-5125600, www.akademeia.gr, e-mail: info@akademeia.gr

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki