Friday 6 May 2011

Παιδικό Ιστολόγιο: Μάνα Γης



Το να είσαι πραγματικά παρών για το παιδί σου, σημαίνει να έρχεσαι σ' επαφή με την ουσία του, με την ύπαρξή του. Σημαίνει να βρίσκεσαι μαζί του τη συγκεκριμένη στιγμή, χωρίς έγνοια για το παρόν ή το μέλλον και με το νου σου εντελώς απερίσπαστο.  
Αυτό σημαίνει ότι προσφέρεις στο παιδί σου την παρουσία σου απελευθερωμένος από προσδοκίες, από προκαταλήψεις και από τις σκέψεις για τα χιλιάδες άλλα πράγματα που "πρέπει" να κάνεις. Συγκεντρώνεσαι απόλυτα στις ανάγκες του. Αυτό δεν είναι πάντα εύκολο όμως είναι εξαιρετικά σημαντικό. Το να δίνεις όλη σου την προσοχή είναι το πιο πολύτιμο δώρο για ένα παιδί και είναι ο πιο ουσιαστικός τρόπος επικοινωνίας.
Καθάρισε το μυαλό σου, αλάφρυνε το πρόγραμμα σου και φρόντισε να είσαι πραγματικά παρών για τα παιδιά σου. Αν είσαι πραγματικά παρών όταν είστε μαζί, τότε τα παιδιά σου σίγουρα θα νιώθουν την αγάπη σου να τα αγκαλιάζει ακόμη και όταν είσαστε χώρια.

yogaμάνα
 .

Όταν κράτησα το Νεπαλάκι στην αγκαλιά μου ήξερα οτι σύντομα η ζωή μου θα αλλάξει και ο ρόλος μου στη ζωή θα εμπλουτιστεί με πολύ σημαντικές αξίες. Λίγες εβδομάδες μετά έμεινα έγκυος... 


Η yogaμάνα είπε:
μπράβο χαμομηλάκι μου πολύ ωραία ιδέα. 
Δηλώνω κι εγώ το άλλο μου παιδάκι www.yogamamagr.blogspot.com.

Εδώ μιλάμε για τη φυσική γονεϊκότητα και τη σημασία του φυσικού τοκετού

Τα ελληνικά από τις δημοφιλέστερες γλώσσες της Αυστραλίας!

Σύμφωνα με έρευνα που συνεχίζεται από το Πανεπιστήμιο του Notre Dame Australia, αλλά και αυτή του Australian Early Development Index, που έχει ολοκληρωθεί, η ελληνική συνεχίζει να είναι αριθμητικά η πλέον εύχρηστη γλώσσα στα νοικοκυριά της Αυστραλίας, όσον αφορά τουλάχιστον τις εθνοτικές ομάδες που είχαν εγκατασταθεί στην Αυστραλία μέχρι το 1974.

Η αραβική ομιλείται από δεκάδες εθνικές ομάδες της Αυστραλίας (αφρικανικές και ασιατικές) και συνεχίζει να είναι η κύρια «συλλογική γλώσσα» των μαθητών στα σπίτια τους, με ποσοστό 11,8%. Ακολουθεί η βιετναμέζικη ως γλώσσα «νέων μεταναστών», προσφύγων και μεταναστών με ποσοστό 8,4% και κατόπιν η ελληνική ως πρώτη ανάμεσα σε όλες τις άλλες εθνοτικές ομάδες, ακόμη και των Ιταλών και των Κινέζων, με ποσοστό 4,3%.
Ας σημειωθεί ότι από τις 505.000 άτομα ελληνικής και κυπριακής καταγωγής, μόνον οι 109.000 έχουν γεννηθεί πλέον εκτός Αυστραλίας, ενώ

Θέλουμε Ειρήνη!



Χρόνια πολλά κι ευλογημένα για τις εορτάζουσες!
Η ειρήνη πάντα στις καρδιές όλων!

Επιστημονική Ημερίδα με τίτλο «Βία στο Σχολείο»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Διεύθυνση B/βάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, το Κ.Ε.Σ.Α.Θ.Ε.Α. (Κεντρικό Επιστημονικό Συμβούλιο για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Θυματοποίησης και της Εγκληματικότητας των Ανηλίκων), η Μ.Κ.Ο. «Μαζί για την οικογένεια και το παιδί» και ο Σύλλογος Ελλήνων Κοινωνιολόγων (Παράρτημα Θεσσαλονίκης)  διοργανώνουν

Επιστημονική Ημερίδα με τίτλο

«Βία στο Σχολείο»
Η Ημερίδα θα διεξαχθεί την Παρασκευή 13 Μαΐου 2011, και ώρα 18.30 μ.μ., στο Ξενοδοχείο “Les Lazaristes Domotel” Κολοκοτρώνη 16,  Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για μια διοργάνωση όπου θα παρουσιαστούν και θα αναπτυχθούν τα αποτελέσματα έρευνας,

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki