Tuesday 17 May 2011

Πανεπιστήμιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας του Κονγκό
Greek Orthodox Tuition Free University Founded in Africa

«Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης»
το Πανεπιστήμιο της Κινσάσα στο Κογκό

Στην καρδιά της μαύρης ηπείρου, εκεί όπου οι άνθρωποι αγωνίζονται καθημερινά για ένα πιάτο φαΐ και λίγο καθαρό νερό, δεκάδες νέοι έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον σπουδάζοντας σε ένα ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα με σφραγίδα ελληνική.

Greek Orthodox Tuition Free University Founded in Africa

21.jpg
Ο λόγος για το Πανεπιστήμιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας του Κονγκό, που δημιουργήθηκε χάρη στη δραστηριότητα της Ιεράς Μητρόπολης Κεντρώας Αφρικής και παρέχει στους φοιτητές του υψηλού επιπέδου γνώσεις και μάλιστα εντελώς δωρεάν. 
Το μοναδικό στο είδος του πανεπιστήμιο στα βάθη της γαλλόφωνης Αφρικής βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Ρεπουμπλικανικής Δημοκρατίας του Κονγκό (πρώην Ζαΐρ), την Κινσάσα, και λειτουργεί από το 2007.... 

Ο Παπαδιαμάντης μιλάει για την χρεοκοπία

Τις ημύνθη περί πάτρης; (Ποιός υπερασπίστηκε την πατρίδα;)


Και τι πταίει η γλαυξ, η θρηνούσα επί ερειπίων; Πταίουν οι πλάσαντες τα ερείπια. Και τα ερείπια τα έπλασαν οι ανίκανοι κυβερνήται της Ελλάδος.
Αυτοί οι πολιτικοί, αυτοί οι βουλευταί, εκατάστρεψαν το έθνος, ανάθεμά τους. Κάψιμο θέλουν όλοι τους! Τότε σ’ εξεθέωναν οι προεστοί κ’ οι «γυφτοχαρατζήδες», τώρα σε «αθεώνουν» οι βουλευταί κ’ οι δήμαρχοι.
Αυτοί που είχαν το λύειν και το δεσμείν εις τα δύο κόμματα, τους έταζαν «φούρνους με καρβέλια»,.... 

Έδειραν 15χρονη μετά από ανταλλαγή υβριστικών μηνυμάτων στο Facebook

Σε άσχημη κατάσταση, τόσο από σωματικής όσο και από ψυχολογικής πλευράς νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Πύργου η 15χρονη, την οποία κτύπησε φίλη της με τη βοήθεια άλλων συμμαθητριών της, προκειμένου να «κλείσουν» την κόντρα που είχε αρχίσει μέσω Facebook.


Η τραυματίας είχε μαλώσει με τη δράστιδα και για κάποιο χρονικό διάστημα αντάλλασσαν υβριστικά μηνύματα μέσω της εν λόγω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης.
Το περιστατικό, το οποίο έχει προβληματίσει την τοπική κοινωνία και όχι μόνο, σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής.
Τρεις 15χρονες μαθήτριες μαζί με τον 13χρονο αδελφό της μιας από αυτές επιτέθηκαν σε συνομίλικη συμμαθήτρια τους στο προαύλιο του Ιερού Ναού του Αγίου Αθανάσιου Πύργου.
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα iliatora.gr, τη χτύπησαν τόσα άσχημα, που της προκάλεσαν βαριές κακώσεις.
H τραυματισμένη μαθήτρια διεκομίσθη και νοσηλεύεται στη χειρουργική κλινική του νοσοκομείου του Πύργου, ενώ οι ανήλικοι δράστες συνελήφθησαν.
Οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και μετά τον ορισμό τακτικής δικάσιμου αφέθηκαν ελεύθεροι.

15χρονος διακινούσε σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας

Ένα παιδί... παιδόφιλος!!
Μόλις δεκαπέντε χρονών :((

Κατασχέθηκαν 12 σκληροί δίσκοι, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένα μόντεμ, τα οποία διερευνώνται από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών

Ένας 15χρονος συγκαταλέγεται στους επτά συλληφθέντες για διακίνηση πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες.
Μετά από παγκόσμια ψηφιακή έρευνα στο διαδίκτυο, ταυτοποιήθηκαν ψηφιακά, επτά χρήστες του διαδικτύου από την Ελληνική επικράτεια, εκ των οποίων έξι Έλληνες και ένας Πολωνός, να έχουν διακινήσει μέσω ίντερνετ σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Έπειτα από προγενέστερη ενημέρωση των Εισαγγελικών Αρχών Αθηνών και Εύβοιας, κλιμάκια Αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αττικής, διενήργησαν κατ΄ οίκον έρευνες, στις περιοχές της Αττικής και Εύβοιας, από τις οποίες προέκυψε ψηφιακό υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Κατασχέθηκαν 12 σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένα μόντεμ, τα οποία διερευνώνται από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών Αθηνών και Ευβοίας.

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki