Wednesday 18 May 2011

Παιδικό Ιστολόγιο: Mamma El

Η Mamma El έχει σπουδάσει βρεφονηπιοκόμος. 
Γράφει:
«Επειδή από μικρή μου άρεσε να ασχολούμαι με παιδιά πάντα ήθελα να το ακολουθήσω και σαν επάγγελμα. Έχω δουλέψει δύο χρόνια σε παιδικό σταθμό και τέσσερα χρόνια σε κατασκηνώσεις. Μετά γέννησα τις κόρες μου και αποσύρθηκα από την ενεργό δράση.
Αυτή τη στιγμή εργάζομαι ως γραμματέας σε ένα δικηγορικό γραφείο και έχω στην κατοχή μου πολύ και ανεκμετάλλευτο υλικό από την εποχή που δούλευα με παιδιά.
Δημιούργησα αυτό το blog για μοιραστώ μαζί σας όχι μόνο τις γνώσεις μου αλλά και πολλά ενδιαφέροντα άρθρα σχετικά με ότι αφορά τα παιδιά μας!»


ΤΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ

Ένα παιδί σου ζωγραφίζει τη μέρα με χαρούμενα χρώματα.
.
Ένα παιδί σου κουβεντιάζει, και νομίζεις πως 

κάτι διαφορετικό συμβαίνει στον κόσμο.
 .
Σου τραγουδά και θαρρείς πως είσαι ακόμα παιδί.
.
Σου φέρνει μια σακούλα γέλιο και σου την αδειάζει 

απλόχερα μπροστά σου.
.
Μα εκείνο που πραγματικά κερδίζεις από ένα παιδί είναι 

ο άδολος τρόπος που σκέφτεται.

Παιχνίδια με οικολογική «συνείδηση» - «Όχι παιχνίδια στα σκουπίδια» - How you can "Green" your kids toys

Όταν θέλουμε να κάνουμε δώρο σε ένα παιδί, τα παιχνίδια είναι πάντα η καλύτερη λύση και οι ευκαιρίες που έχουμε να τους πάρουμε ένα παιχνίδι είναι ατελείωτες. Χριστούγεννα, Πάσχα, γιορτές, γενέθλια, καλός βαθμός στο σχολείο, κίνητρο για να διαβάσουν τα μαθήματά τους. Έρχεται όμως μια στιγμή που στο σπίτι χωράνε μόνο τα παιχνίδια κι έτσι τα περισσότερα καταλήγουν στα σκουπίδια.

How you can "Green" your kids toys
Κι αν η... τσέπη και η επιβάρυνσή της είναι ένα ζήτημα σε περίοδο κρίσης, το θέμα της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος με σκουπίδια που προέρχονται από το... παιχνίδι. Κι όμως, οι γονείς μπορούν να κάνουν τα παιδικά παιχνίδια περισσότερο φιλικά προς το περιβάλλον και λιγότερο επικίνδυνα για τα παιδιά, ακολουθώντας τις συμβουλές του διαδικτυακού Environmental News Network.

Ανακύκλωση και Επανάχρηση

Για να ενθουσιαστούν τα παιδιά με το νέο τους παιχνίδι, δεν είναι απαραίτητο...


για περισσότερα στο οικολογικό πράσινο χαμομηλάκι

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki