Wednesday 1 June 2011

«Κοινωνικά Παντοπωλεία» ενάντια στην ακρίβεια

Η αυξανόμενη ανάγκη για φθηνά είδη πρώτης ανάγκης ενεργοποιεί, εκτός από Δήμους, και την ιδιωτική πρωτοβουλία
 .
«Κοινωνικά Παντοπωλεία» ενάντια στην ακρίβεια
Στο παντοπωλείο της οργάνωσης Kid & Family



Οι οικονομικές δυσκολίες και η ανεργία έχουν οδηγήσει πολλούς συνανθρώπους μας στην αναζήτηση λύσεων ανάγκης προκειμένου να ζήσουν τις οικογένειες τους με αξιοπρέπεια. Τα «κοινωνικά παντοπωλεία», καθώς και οι διανομές τροφίμων σε φτωχούς και απόρους από εθελοντές Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων αποτελούν ένα όπλο για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Μια φωλιά για 4500 Αθηναίους
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσοι άνθρωποι χωράνε μέσα σε 40 τετραγωνικά μέτρα; 4.500! Σε ένα ισόγειο στο νούμερο 28 της οδού Δράκου, κοντά στο Μετρό Συγγρού – Φιξ, χωράνε τόσοι κι άλλοι τόσοι, χάρη στους εθελοντές της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης «Kid &Family – Παιδί και Οικογένεια», που βρίσκονται εκεί καθημερινά για όλους τους Αθηναίους.

Και μπορεί η πρώτη εντύπωση να είναι ενός ζεστού παντοπωλείου, καθώς από τις βιτρίνες φαίνεται γεμάτο πάνες, τρόφιμα, απορρυπαντικά και παιχνίδια, στην πραγματικότητα όμως, είναι μια φιλόξενη φωλιά για παιδιά και οικογένειες. Τα μέλη από 230 τον Μάρτιο του 2010 αυξήθηκαν σε 4.500 φέτος, με προτεραιότητα σε οικογένειες ανέργων, άπορους... 

Αγανακτισμένα Μωρά

Η Βουλή, οι φρουροί της και το πιτσιρίκι !


Χωρίς Λόγια ...

Από τον Ουτιδανό

Αυτό το αγγελούδι χρειάζεται αιμοπετάλια

Έκκληση για Αιμοπετάλια 

Ο μικρός Αθανάσιος Κοτοπούλης νοσηλεύεται με σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα στο Νοσοκομείο ''ΜΗΤΕΡΑ'' και χρειάζεται επειγόντως Αιμοπετάλια από 40 δότες, προκειμένου να στηριχθεί αιματολογικά μετά την εγχείρηση.
Όποιος είναι δότης αιμοπεταλίων ή δότης αίματος μπορεί να απευθυνθεί στο τμήμα Αιμοδοσίας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου (τηλ. 2132088000) αναφέροντας το όνομά του.
Πηγή της πηγής: i-diadromi

Βασάνισαν και δολοφόνησαν 13χρονο αγοράκι στη Συρία
Tortured and killed: Hamza al-Khateeb, age 13

Αποτροπιασμό προκαλούν οι καταγγελίες ακτιβιστών της Συρίας για το βασανισμό και τη δολοφονία ενός 13χρονου αγοριού που συνελήφθη από τις δυνάμεις ασφαλείας στις διαδηλώσεις στην πόλη Ντεράα. 
Στο Διαδίκτυο έχει αναρτηθεί ένα βίντεο που δείχνει την κακοποιημένη και ακρωτηριασμένη σορό του 13χρονου, που -σύμφωνα πάντα με τους αντικαθεστωτικούς- επεστράφη στην οικογένειά του υπό τον όρο ότι δεν θα μιλήσουν για το τραγικό τέλος του. 


Στη σκιά του περιστατικού οι Ηνωμένες Πολιτείες μιλούν με τα πιο σκληρά λόγια για την καταστολή στη Συρία, ενώ η Unicef ανακοινώνει ότι 30 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους από πραγματικά πυρά.
Ο 13χρονος Χαμζά Αλί αλ-Χατίμπ συνελήφθη στις 29 Απριλίου κατά τη διάρκεια διαδήλωσης σε ένα χωριό στη νότια Συρία κοντά στην πόλη Ντεράα, η οποία αποτελεί ένα από τα προπύργια της αντικυβερνητικής εξέγερσης. Δεν υπήρχε καμία πληροφορία για την τύχη του για ένα ολόκληρο μήνα, προτού επιστραφεί η ακρωτηριασμένη σορός στην οικογένειά του υπό τον όρο ότι δεν θα μιλούσαν ποτέ για την κατάληξη του παιδιού, όπως αναφέρουν ακτιβιστές.
Η σορός του 13χρονου φανερώνει όμως καθαρά τα βασανιστήρια που υπέστη στα χέρια των δυνάμεων ασφαλείας, όπως...  αναφέρουν σε σχετικό άρθρο οι New York Times επικαλούμενες βίντεο με τη σορό του παιδιού που
αναρτήθηκε στο YouTube (ΠΡΟΣΟΧΗ το περιεχόμενο είναι πολύ σκληρό).
Το πρόσωπο του παιδιού είναι χτυπημένο. Το δέρμα του είναι κακοποιημένο, έχει βαριά εγκαύματα... 

Απο σήμερα ξεκινούν οι εγγραφές των νηπίων
Ποια δικαιολογητικά πρέπει να προσκομίσω;

Αρχίζουν απο σήμερα οι εγγραφές των μαθητών και των νηπίων 
για το σχολικό έτος 2011-12 και λήγουν 
την Τρίτη 21 Ιουνίου 2011.  
ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΝΗΠΙΩΝ ΣΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ
Δικαιολογητικά
Οι γονείς θα πρέπει να … συγκεντρώσουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να τα προσκομίσουν στα σχολεία μέσα στην προθεσμία που έχει θέσει το υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με το «Έθνος». 
Στο Νηπιαγωγείο εγγράφονται…
κατ’ απόλυτη προτεραιότητα τα νήπια που συμπληρώνουν την ηλικία των 5 ετών (που γεννήθηκαν, δηλαδή, το έτος 2006), για τα οποία η φοίτηση είναι υποχρεωτική.  
Σε περίπτωση που παραμένουν κενές θέσεις μπορούν να εγγραφούν προνήπια (που γεννήθηκαν το έτος 2007), για τα οποία η φοίτηση είναι προαιρετική.

Το κινητό επηρεάζει τα παιδιά
Mobile phone cancer risk 'higher for children'

«Πιθανώς καρκινογόνα» χαρακτηρίζει για πρώτη φορά τα κινητά τηλέφωνα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.  

Το κινητό βλάπτει εσάς και τα παιδιά σας

Εάν τα ίδια αυτά παιδιά ξεκινήσουν να χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο σε πολύ μικρή ηλικία, οι πιθανότητες να... αναπτύξουν προβληματική συμπεριφορά αυξάνονται κατά 50% επιπλέον!
Αντιθέτως, τα παιδιά που χρησιμοποιούν κινητό από μικρά, αλλά οι...μητέρες τους κατά την κυοφορία όχι, έχουν, κατά προσέγγιση, μόνο 20% πιθανότητες ανάπτυξης κακής συμπεριφοράς.
Σύμφωνα με κορυφαίο σύμβουλο της βρετανικής κυβέρνησης, τα παιδιά δεν πρέπει να χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα μέχρι να φθάσουν τουλάχιστον την ηλικία των 12 ετών, ενώ οι έγκυες γυναίκες θα πρέπει – αν μη τι άλλο – να τα αποφεύγουν!
Παρ' όλα αυτά, φαίνεται ότι η κινητή τηλεφωνία, δεν προκαλεί σοβαρά νοσήματα στους ανθρώπους, ανεξαρτήτως ηλικίας, όπως είναι ο καρκίνος. (Διαβάστε επάνω περί του αντιθέτου)
Τα ευρήματα αυτής της έρευνας δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό «Επιδημιολογίας και Κοινωνικής Υγείας» της Καλιφόρνια.
Τα ευρήματα αυτής της έρευνας δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό «Επιδημιολογίας και Κοινωνικής Υγείας» της Καλιφόρνια.

Σομαλία: Παιδιά, οι μισοί από τους τραυματίες των μαχών
Civil war, civil wounded, Somalia

SOMALIA: Child soldiers involved in escalating armed conflict

Developments in Somalia

Ο αριθμός των παιδιών που τραυματίζονται στις μάχες στη Σομαλία έχει αυξηθεί σημαντικά, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, που επισημαίνει ότι

σχεδόν τα μισά από τα θύματα τον Μάιο
ήταν κάτω των πέντε ετών.
Ο χειρούργος του ΟΗΕ, Ομάρ Σαλέχ δήλωσε στο BBC ότι η πλειοψηφία των 735 παιδιών που νοσηλεύθηκαν τον περασμένο μήνα στο Μογκαντίσου υποβλήθηκαν σε θεραπείες για εγκαύματα και πληγές από οβίδες και σφαίρες.

Οι μάχες μεταξύ των κυβερνητικών στρατευμάτων και των ισλαμιστών μαχητών έχουν ενταθεί στην πρωτεύουσα.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας από το σύνολο των 1.590 τραυματισμών από τις μάχες το Μάιο, το 46% ήταν παιδιά κάτω των πέντε ετών.
«Αυτός είναι ο υψηλότερος αριθμός τραυματισμένων παιδιών που έχει αναφερθεί από την αρχή του χρόνου», δήλωσε εκπρόσωπος του ΠΟΥ.

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki