Friday 17 June 2011

Γαλλία: Μόλυνση 8 παιδιών με E.coli από γερμανικό κρέας
Eight children hospitalised in E coli outbreak
Six enfants contaminés par une bactérie E.coli en France
Empeora uno de los niños infectados por 'E. Coli' en el norte de Francia

Η κατάσταση της υγείας ενός από τα 8 παιδιά που νοσηλεύονται 
με τροφική δηλητηρίαση από στέλεχος 
του E.coli χειροτερεύει.  

-Six enfants contaminés par une bactérie E.coli en France 
-Eight children hospitalised in E coli outbreak  
-Empeora uno de los niños infectados por 'E. Coli' en el norte de Francia


Στην Ιταλία κατασχέθηκαν 5 τόνοι κρέατος της γαλλικής εταιρείας SEB.
Η κατάσταση της υγείας ενός από τα παιδιά που έχουν μολυνθεί από ένα στέλεχος του βακτηριδίου E.coli και νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της βόρειας Γαλλίας έχει χειροτερέψει, όπως δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Υγείας Ξαβιέ Μπερτράν.
Συνολικά 8 παιδιά έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο αφού κατανάλωσαν κατεψυγμένα βοδινά μπιφτέκια τα οποία είχαν αγοραστεί από καταστήματα της γερμανικής αλυσίδας σουπερμάρκετ Lidl.
Οι υγιεινομικοί υπεύθυνοι πάντως δεν συνδέουν αυτό το στέλεχος με τον τύπο του βακτηρίου E.coli που έχει προκαλέσει το θάνατο 39 ανθρώπων στην Ευρώπη, κυρίως στη Γερμανία, και ο οποίος φαίνεται να προέρχεται από φύτρες φασολιού.
Τα παιδιά, ηλικίας από 20 μηνών ενός 8 ετών, παρουσίασαν συμπτώματα όπως αιμορραγική διάρροια. Ένα από αυτά έχει ήδη πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.


Οι αρχές συνδέουν τα περιστατικά αυτά με την κατανάλωση κατεψυγμένων βοδινών μπιφτεκιών μάρκας «Steaks Country», τα οποία πωλούνται σε καταστήματα της γερμανικής αλυσίδας σουπερμάρκετ Lidl.
Η εταιρεία παρασκευής των μπιφτεκιών αυτών, η γαλλική SEB, έδωσε χθες εντολή για την ανάκληση όλων των ύποπτων παρτίδων. Επίσης χθες Πέμπτη διευκρίνισε ότι το κρέας αυτό προήλθε από τη Γερμανία και ότι τα προϊόντα του προμηθεύθηκαν αποκλειστικά καταστήματα στο διαμέρισμα Νορ-Πα-ντε-Καλαί, στη βόρεια Γαλλία.
Εξάλλου σήμερα οι ιταλικές αρχές κατέσχεσαν περίπου 5 τόνους μπιφτεκιών και κεφτέδων της γαλλικής εταιρείας SEB, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ιταλικό υπουργείο Υγείας.
«Οι αστυνομία κατέσχεσε χθες Πέμπτη το απόγευμα 1.570 πακέτα του ενός κιλού μπιφτεκιών και 4.000 πακέτα των 900 γραμμαρίων κεφτέδων (συνολικά περίπου 5 τόνοι) της μάρκας «Steaks Country».
Τα προϊόντα αυτά κατασχέθηκαν στη Βερόνα από το κέντρο διαχείρισης εμπορευμάτων του Lidl το οποίο «συνεργάστηκε απόλυτα» με τις αρχές και «απέσυρε από τα σουπερμάρκετ τα ύποπτα προϊόντα», πρόσθεσε το υπουργείο Υγείας.
Και άλλα μπιφτέκια και κεφτέδες της ίδιας μάρκας αναμένεται να κατασχεθούν σήμερα. Τα προϊόντα αυτά θα αναλύσει το Ινστιτούτο της Πάδοβας για να «ερευνηθεί η παρουσία μολυσματικών βακτηριδίων» στο κρέας, σύμφωνα με το υπουργείο.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα παιδιά μιμούνται τους γονείς στην κατανάλωση αλκοόλ
Binge Drinking: Teens and Binge Drinking

«Αυτά που λένε οι γονείς και η συμπεριφορά τους απέναντι στο αλκοόλ επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό το αν τα παιδιά 
θα θελήσουν να πίνουν»

Τα παιδιά που βλέπουν τους γονείς τους μεθυσμένους έχουν διπλάσιες πιθανότητες να πίνουν υπερβολικά, σύμφωνα με έρευνα που έγινε σε 5.700 εφήβους από 13 ως 16 ετών στην Αγγλία.

Teens and Binge Drinking

Η έρευνα διεξήχθη από το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων Ipsos Mori για λογαριασμό του Ιδρύματος Ερευνών Κοινωνικών Επιστημών Joseph Rowntree και αποκαλύπτει πως ένας έφηβος 13-14 χρόνων στους τέσσερις έχει ήδη μεθύσει περισσότερες από μία φορές και το ίδιο ισχύει για έναν στους δύο εφήβους, ηλικίας 15 ως 16 ετών.


  
Ανάμεσα στους εφήβους ηλικίας 13 ως 14 ετών, το 70% έχει ήδη δοκιμάσει οινοπνευματώδη ποτά, στις μεγαλύτερες ηλικίες (15 ως 16 ετών) το αντίστοιχο ποσοστό φτάνει το 89%. Οι περισσότεροι έφηβοι δήλωσαν πως ήπιαν για πρώτη φορά στα 12 τους χρόνια.
Οι έφηβοι που αφήνονται χωρίς την επιτήρηση των γονιών τους είναι πιθανότερο να καταφύγουν στο «binge drinking», που σημαίνει «πίνω μέχρι να χάσω κάθε έλεγχο». 
Σύμφωνα με την έρευνα, οι έφηβοι των οποίων οι γονείς δεν γνωρίζουν πού βρίσκονται τα βράδια του Σαββάτου ή παρακολουθούν ακατάλληλες ταινίες, χωρίς επιτήρηση, είναι αυτοί που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αρχίσουν να πίνουν.
«Η έρευνα καταδεικνύει πως οι γονείς έχουν μεγαλύτερη επιρροή από αυτή που πιστεύουν στην συμπεριφορά των εφήβων» τονίζει η Claire Turner, εκπρόσωπος του ιδρύματος. «Αυτά που λένε οι γονείς και η συμπεριφορά τους απέναντι στο αλκοόλ επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό το αν τα παιδιά θα θελήσουν να πίνουν» πρόσθεσε.

Όπως προκύπτει από στοιχεία που δημοσιεύθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2010, το 39% των ανδρών και το 31% των γυναικών στη Βρετανία ξεπερνούν τα λογικά όρια κατανάλωσης αλκοόλ την ημέρα, δηλαδή 3 ως 4 μονάδες για τους άνδρες και 2 ως 3 για τις γυναίκες.

Μια μονάδα οινοπνευματώδους ποτού αντιστοιχεί με 10 χιλιοστόμετρα αιθυλικής αλκοόλης, μέτρο σχετικά ασαφές, αφού το αντίστοιχό του, για παράδειγμα, θα μπορούσε να είναι 25 χιλιοστόμετρα ενός ποτού με περιεκτικότητα σε αλκοόλ 40%.

Ο μέσος όρος κατανάλωσης οινοπνευματωδών ποτών στη χώρα, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσίας, ήταν για το 2009 12,4 μονάδες την εβδομάδα.

από amanpoiare 

«Σήκω από την κούνια σου για να παντρευτείς»
The secret world of the child bride

Στους γάμους αυτούς δεν πάνε δώρα. Τα κουφέτα αποτελούν άγνωστη λέξη, ενώ μετά το πέρας της τελετής δεν ακολουθεί το πατροπαράδοτο γλέντι. Οι μάρτυρες των γάμων αυτών, που τελούνται κρυφά, κρυμμένοι στο σκοτάδι της νύχτας, είναι ελάχιστοι και η μόνη καλεσμένη που «χαμογελά» είναι η δυστυχία των ανήλικων κοριτσιών που τα μεταμφιέζουν σε νύφες.
.

The secret world of the child bride

'Whenever I saw him, I hid. I hated to see him': Tahani (in pink) was just six years old when she she married Majed, 25 (standing next to her). The young wife posed for this portrait with former classmate Ghada, also a child bride, outside their mountain home in Hajjah, Yemen

Σήμερα, στις χώρες του κόσμου που τεχνοκρατικά η Δύση αποκαλεί «αναπτυσσόμενο», υπολογίζεται ότι ετησίως περί τα 12.000.000 ανήλικα κορίτσια, ηλικίας ακόμη και 5 ετών,... 

Έλλειψη σιδήρου σε βρέφη και παιδιά
Iron Deficiency & Anemia in Infants

Ένα πολύ συχνό φαινόμενο, παρατηρείται εάν γίνει εξέταση αίματος σε βρέφη και μικρά παιδιά. Αυτό το πρόβλημα είναι η έλλειψη σιδήρου, που μπορεί να οδηγήσει και σε διάφορα άλλα, εάν δεν διαγνωστεί έγκαιρα.

Iron Deficiency &Anemia in Infants


Κάπου στην ηλικία των 4 μηνών όμως, παρουσιάζονται και τα πρώτα σημάδια από την έλλειψη σιδήρου. 
Η ηλικία των 4 μηνών, χαρακτηρίζεται από την ταχεία ανάπτυξη, οπότε και τα ποσοστά σιδήρου που χρειάζεται ένα βρέφος, είναι και πολύ αυξημένα. 

Τι μπορεί να προκαλέσει:
- αδυναμία
- ωχρότητα στο δέρμα
- έλλειψη υγρασίας – θολά – κίτρινα μάτια
- ανεπαρκή πρόσληψη βάρους
- κούραση και εξάντληση χωρίς λόγο
- διάφορες λοιμώξεις του αναπνευστικού ή του γαστρεντερικού
- σιδηροπενία κλπ.

Η έλλειψη σιδήρου, ευθύνεται... 

Η σχέση πατέρα και παιδιού - A Child's Relationship With Their Father

Ο δεσμός του μικρού παιδιού με τον πατέρα είναι απαραίτητος 
για την ομαλή ψυχική του ανάπτυξη, 
καθώς η μητέρα δεν μπορεί να αναπληρώνει τα πάντα.

A Child's Relationship
With Their Father

Η αλήθεια είναι πως το βρέφος και η επιβίωσή του κατά το πρώτο έτος είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την πλήρη και αποκλειστική φροντίδα που λαμβάνει από το πρώτο αντικείμενο αγάπης: τη μητέρα του. Εκείνη συμβολίζει την παντοδύναμη πηγή τροφής, ασφάλειας, ανακούφισης και σταθερότητας.

Το να είσαι μπαμπάς
δεν είναι ένας αυτονόητος ρόλος...
Από το δεύτερο έτος αρχίζει και εισχωρεί ο πατέρας στη ζωή του παιδιού. Μπορεί και συμπληρώνει τις ελλείψεις ή τις πιέσεις της μητέρας, δίνοντας π.χ. περισσότερο χρόνο για παιχνίδι, καθώς οι μαμάδες αναγκαστικά βουλιάζουν στις πρακτικότητες της καθημερινότητας, ενώ παράλληλα εκείνος αρχίζει σταδιακά και λειτουργεί ως πρότυπο.
Το παιδί «ρουφάει» από εκείνον τα χαρακτηριστικά αυτά της προσωπικότητάς του (π.χ. σεβασμός, υπομονή), τα οποία αναπαράγει σταδιακά το ίδιο ως κομμάτια... 

Κινηματογράφος για παιδιά - Movies for Kids

Happy Feet 2:

Τρίτη, 31 Μαΐου, 2011

Ναι, ναι το γνωρίζουμε ότι ακόμη αργεί πολύ να κάνει την εμφάνισή της (17 Νοεμβρίου) στις αίθουσες. Ωστόσο το infokids.gr ανακάλυψε το teaser trailer της ταινίας Happy Feet 2 και σας το παρουσιάζει για να πάρετε απλώς μια ιδέα των όσων θα ακολουθήσουν… και σε…

Ο Κεραυνός Μακουίν στο πρώτο παγκόσμιο... 

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki