Monday 11 July 2011

ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ

Είναι φυσιολογικό σε ένα παιδί ηλικίας 1-5 ετών, να μειωθεί η όρεξη για φαγητό.
Πιθανά θα σας φαίνεται σαν το παιδί να μην τρώει ποτέ αρκετά, να μην είναι ποτέ πεινασμένο η να μην θέλει να βάλει τίποτε στο στόμα του, εκτός αν το ταΐσετε εσείς.
Παρ' όλα αυτά όμως, είναι αρκετά ζωηρό, με μεγάλη ενεργητικότητα και μεγαλώνει κανονικά, για την ηλικία του.

When Your Toddler Doesn't Want to Eat

Ποια είναι η αιτία:
Μεταξύ του 1ου-5ου έτους τα περισσότερα παιδιά φυσιολογικά παίρνουν 2-2,5κιλα κάθε χρόνο. Είναι φορές που μπορεί σε διάστημα 4-5 μηνών, να μην πάρουν καθόλου βάρος. Επειδή δεν μεγαλώνουν τόσο γρήγορα ,σε αυτή την περίοδο της ζωής τους, χρειάζονται λιγότερες θερμίδες και έτσι τρώνε και πιο λίγο. Αυτό μπορούμε να το ονομάσουμε «φυσιολογική ανορεξία». Το πόσο θα φάει ένα παιδί ελέγχεται από το κέντρο της όρεξης στον εγκέφαλο. τα παιδιά τρώνε όσο χρειάζονται, για την ανάπτυξη και την ενεργητικότητα τους.
Πολλοί γονείς πιέζουν το παιδί τους, για να φάει περισσότερο από όσο χρειάζεται, θεωρώντας ότι έτσι πρέπει , για να μην αρρωστήσει το παιδί. Αυτό είναι λάθος όμως και η πίεση για φαγητό, μειώνει περισσότερο την όρεξη του παιδιού.

Πόσο καιρό θα κρατήσει αυτό:
Η όρεξη του παιδιού θα αυξηθεί καθώς το παιδί μεγαλώνει και θα χρειάζεται περισσότερο φαγητό.

Πως μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί:
Εμπιστευθείτε το κέντρο έλεγχου της όρεξης, που υπάρχει στον εγκέφαλο του παιδιού σας.

Οδηγίες για την πρόληψη των επιπτώσεων του καύσωνα

Τα βρέφη και τα παιδιά να ντύνονται όσο γίνεται πιο ελαφρά. Ειδικά για τα βρέφη είναι προτιμότερο τα χέρια και τα πόδια τους να είναι ελεύθερα και να μην τυλίγονται σε πάνες. 
Όταν κάνει ζέστη να προσφέρονται συχνά εκτός από το γάλα (μητρικό ή άλλο) και υγρά όπως νερό κ.λ.π. (συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας στην περίπτωση που το βρέφος σας θηλάζει αποκλειστικά)

Οδηγίες για την πρόληψη των επιπτώσεων του καύσωνα περιλαμβάνει έγγραφο του γενικού γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Αντώνη Δημόπουλου, στο οποίο επισημαίνονται τα εξής:
Για τα δεδομένα των κλιματολογικών συνθηκών της χώρας μας, ο καύσωνας αποτελεί εποχιακό φαινόμενο που παρατηρείται κατά τους θερινούς μήνες. Το φαινόμενο γίνεται πιο έντονο στις πόλεις, λόγω της ρύπανσης του περιβάλλοντος. Οι υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας της χώρας θα πρέπει να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα.
 
Προληπτικά μέτρα αντιμετώπισης παθολογικών καταστάσεων από υψηλές θερμοκρασίες.  
Όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος ξεπεράσει ορισμένα όρια ανεκτά από τον ανθρώπινο οργανισμό σε συνεργία με ορισμένους άλλους παράγοντες (υγρασία, άπνοια κ.λ.π. ), δημιουργούνται παθολογικές καταστάσεις ποικίλου βαθμού βαρύτητας, που μπορούν να οδηγήσουν σε κωματώδη κατάσταση αλλά και στο θάνατο.
 
Τα αρχικά συμπτώματα μπορεί να είναι:... 

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki