Tuesday 26 July 2011

Πως να φτιάξετε ένα κουκλόσπιτο από δύο παλιά συρτάρια!
How to Make a Dollhouse Out of Drawers

How to Make a Dollhouse Out of Drawers

Σας αρέσει συτό το κουκλόσπιτο; Είναι φτιαγμένο από έναν μπαμπά που χρησιμοποίησε δύο παλιά συρτάρια.
Και το αποτέλεσμα, απλά υπέροχο...Δείτε το!

Πάμε να δούμε πως κι εσείς θα φτιάξετε ένα υπέροχο κουκλόσπιτο χρησιμοποιώντας δύο παλιά συρτάρια.
Αυτή, είναι η παλιά μας συρταριέρα
που πλέον δεν μας χρειάζεται στο υπνοδωμάτιο. Έχει δύο συρτάρια, ακριβώς, όσα χρειαζόμαστε...
Παίρνουμε τα δύο συρτάρια 
και τα κολλάμε μεταξύ τους.
Ύστερα, τα περνάμε με πάρα πολύ σπρέι. 
Ώρα για διακόσμηση!

Τέλειο!

Η επίδραση του Facebook στη ζωή μας, η αναπαραγωγή του φθηνού μας εαυτού στο κυνήγι της αποδοχής

Εάν λίγα χρόνια πριν μου λέγανε ότι η ερώτηση του μέλλοντος θα ήταν «έχεις facebook», θα κοίταγα απορημένος. Ήρθε η μέρα όμως που αυτό έγινε πραγματικότητα. 
Οι διαπροσωπικές σχέσεις πέρασαν σε νέο επίπεδο και η προθυμία μας να ξεμπροστιάζουμε κάθε τι προσωπικό και ιδιωτικό μας, χωρίς κανένας να μας υποχρεώνει άμεσα έγινε και αυτό αυτονόητο. 
Σήμερα άφησες ένα μήνυμα στον τοίχο σου.
Σε έκανε καλύτερο άνθρωπο;
Πλέον δεν φωτογραφιζόμαστε για την ανάμνηση μιας ωραίας στιγμής, αλλά για να προβάλλουμε τις φωτογραφίες μας στο facebook, ξορκίζοντας ανασφάλειες και ταΐζοντας τη ματαιοδοξία του ασήμαντου στα σημαντικά εαυτού μας. Ανέραστη διαδικασία κάθε φωτογραφία, κρύα, υποκριτική διαδικασία. Μέχρι χθες περπατούσαμε στο δρόμο αποπνέοντας ο ένας στον άλλο μυστήριο και γοητεία για αυτό που μέσα μας κρυμμένο μας έκανε δεκαδικούς πολύπλοκους, σήμερα όλοι ακέραιοι απολαμβάνουμε το μεγαλείο της απολυτότητας και μεγαλοπιανόμαστε πίσω από ηλεκτρονικά προφίλ, ενός εαυτού που η κοινωνία μας ζήτησε να έχουμε.

Και άντε και όλα αυτά γίνανε και τώρα μαζεμένοι όλοι μαζί, σε γειτονιές του ένα κλικ μακριά, χαίρουμε μιας συμφωνίας μυστικής, γιατί και πάλι αναλωνόμαστε σε φθηνές λέξεις; 
Γιατί οι σκέψεις μας είναι μαγνήτες εύκολης αποδοχής και επιβράβευσης μασημένης τροφής, μικροκλιματικής εμβέλειας; Αφού ξέρεις ότι τα "θέλω σου" είναι άλλο χρώμα, γιατί βλέπεις τα πράγματα φιλτραρισμένα μέσα από τους φακούς της μόδας και των τάσεων; 
Γιατί δε σπας τα δεσμά του κοινωνικού προτύπου που σε κρατάει ημιτελή σαν άνθρωπο;

Σήμερα άφησες ένα μήνυμα στον τοίχο σου.
Σε έκανε καλύτερο άνθρωπο; Επηρέασες δημιουργικά τα γύρω μάτια; Τόλμησες να μιλήσεις για όσα αφορούν τη ζωή σου; Έδωσες τροφή για λίγους; Μήπως τελικά η φράση σου βρίσκει συμπόνια σε μερικά "likes" ικανοποιώντας την εγωκεντρικότητά σου;

Πόσο πολύ πρέπει να ψάξει κανείς να βρει μηνύματα ουσίας και σκέψεις με τόλμη σε αυτό το "facebook".  
Δεν ζούμε σε εποχές αθώες, κάποιοι παίζουν με το μυαλό μας, ένα μέσο σαν το "facebook" που η ροή και η μετάδοση ειδήσεων και μηνυμάτων γίνεται με τόσο γρήγορους ρυθμούς πρέπει να έχει μέρα με τη μέρα πιο βαθιά μηνύματα. Δημοσιεύσεις για να κάνουμε ο ένας τον άλλον καλύτερο. Προστασία της ιδιωτικότητάς μας και σεβασμό στον εαυτό μας, με ανάλωση λιγότερου χρόνου σε παιχνίδια και δραστηριότητες δίχως ουσία, που γίνονται εθίστηκες και πολλές φορές αυτοσκοπός για πολλούς χρήστες αυτού του ιστού κοινωνικής δικτύωσης.

Η προβολή ενός fashion εαυτού που ζει πολλά και είναι μέσα σε όλα, καλό είναι να γίνει προβολή θετικών μηνυμάτων. αξιόλογων ιδεών και καθημερινών σκέψεων με κριτική σκοπιά. Όλα τα άλλα πυροτεχνήματα δεν έχουν το ανάλογο φως στη ζωή μας, παρά μόνο αποθεώνουν βιτρίνες και συντηρούν μια κατάσταση σπατάλης νοημοσύνης.
Εάν ισχύει ότι ο Θεός ξέρει τα πάντα για σένα, τότε μη δίνεις στο Θεό σου ανεξέλεγκτα στοιχεία για τη ζωή σου, αδειάζοντας με ευκολία κάθε γωνιά του μυαλού σου. Μη μένεις γυμνός με δική σου πρωτοβουλία. Ο Θεός της εποχής είναι η Google. Ρώτα τη Google ποιος είσαι, τι κάνεις, με ποιους μιλάς, τι λες, τι πιστεύεις τι ελπίζεις και τι μισθό παίρνεις. Εύκολα θα πάρεις απαντήσεις. Όσο βέβαια οι σκέψεις σου είναι η αναπαραγωγή ενός υποκριτικού εαυτού, ψηφοθηρικών προθέσεων "like" δεν έχεις τίποτα να φοβάσαι...

Οι διαταραχές του ύπνου στα παιδιά
Sleep and Sleep Disorders in Children and Adolescents

Ένα στα τρία παιδιά ηλικίας μεταξύ 3 και 8 ετών αντιµετωπίζει, σύµφωνα µε τις τελευταίες έρευνες, προβλήµατα στην έλευση ή τη διατήρηση του ύπνου. 
Αυτά περιλαµβάνουν: 

Sleep and Sleep Disorders in Children
and Adolescents

* Τη συστηµατική άρνησή του να κοιµηθεί.
* Τις επανειληµµένες και παρατεταµένες αφυπνίσεις στη διάρκεια της νύχτας.
* Την επίµονη ανάγκητου να κοιµάται στο κρεβάτι των γονιών.
* Τηνεκδήλωση κούρασης, υπερκινητικότητας, ελλιπούς συγκέντρωσης, εναλλασσόµενης διάθεσης και πτώσης στη σχολική απόδοση.
 
Οι συχνότερες παιδικές διαταραχές του ύπνου ταξινομούνται ως εξής:
* Εφιάλτες: πρόκειται για τροµακτικά όνειρα µε χαρακτηριστική θεµατολογία την απειλή και τον κίνδυνο, από τα οποία το µικρό παιδί ξυπνά.
* Νυχτερινοί τρόµοι: το παιδί ξυπνά µερικώς από τον ύπνο µε µία κραυγή και κατακλύζεται από τρόµο.
* Ναρκοληψία: είναι η παρατεταµένη υπνηλία του παιδιού κατά την διάρκεια της ηµέρας και οι ολιγόλεπτες αιφνίδιες «επιθέσεις ύπνου».
* Υπνοβασία: το παιδί περπατά σε κατάσταση ηµιτελούς ξυπνήµατος και η οµιλία του είναι µπερδεµένη.

O ύπνος είναι µια συµπεριφορά , στην οποία θα πρέπει οι γονείς να εκπαιδεύουν τα παιδιά τους από τη βρεφική ηλικία.  
Mία υγιής ρουτίνα ύπνου, που θα πρέπει να ακολουθείται µε απόλυτη συνέπεια, περιλαµβάνει:

* Συγκεκριµένη τελετουργία που ηρεµεί το παιδί και το οδηγεί στον ύπνο (π.χ. µπάνιο, παραµύθι).
* Αποφυγή υπερδραστηριότητας προ του ύπνου.
* Ενίσχυση της αυτονοµίας στη σχέση του παιδιού µε τον ύπνο του. Ενα παιδί που θέλει να κοιµάται µαζί µε τον γονέα ενδέχεται να αναζητά την εκπλή ρωση άλλων µαταιωµένων αναγκών (π.χ. φροντίδα, εγγύτητα), στις οποίες θα πρέπει να δοθεί πρωτεύουσα σηµασία. Στο παιδί που βλέπει εφιάλτες ή έχει νυχτερινούς τρόµους, οι γονείς είναι καλό να επινοούν µαζί ένα λυτρωτικό τέλος στα απειλητικά όνειρα.

Τα προβλήµατα του ύπνου είναι παροδικά και καταλαγιάζουν όσο το παιδί µεγαλώνει. 

Μυρσίνη Κωστοπούλου - ψυχολόγος - ψυχοθεραπεύτρια (Ph.D.),

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki