Thursday 28 July 2011

Πατέρας: «Πυροβολούν τα παιδιά μου!»
Αστυνομία: -«Πείτε τους να μας πάρουν τηλέφωνο!»
Anders Behring Breivik

«Τους παρακάλεσα να με πάρουν στα σοβαρά»...
 .
Αίσθηση προκαλεί δημοσίευμα νορβηγικής εφημερίδας, που αποκαλύπτει ένα άγνωστο μέχρι πρότινος στοιχείο από την αιματηρή επίθεση του 32χρονου μανιακού Άντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ στο νησί Ουτόγια, την περασμένη Παρασκευή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η νορβηγική 

Anders Behring Breivik

αστυνομία επέπληξε (!) τον πατέρα δύο εφήβων που βρίσκονταν στο νησί την Παρασκευή, όταν πήρε τηλέφωνο, για να ενημερώσει για την επίθεση του Άντερς Μπέχρινγκ Μπρειβικ, λέγοντάς του ότι τα παιδιά του "πρέπει να πάρουν τα ίδια τηλέφωνο"!
Αφού μίλησε στο τηλέφωνο με την κόρη του, ο Γκάιρ Γιόνσεν απευθύνθηκε στην αστυνομία. "Αυτό που συνέβη ήταν ότι δεν με πίστεψαν, όταν τους εξήγησα όσα μου είχε διηγηθεί η κόρη μου από το Ουτόγια. Μου είπαν ότι, αν είναι έτσι τα πράγματα, τότε τα παιδιά δεν έχουν παρά να πάρουν τηλέφωνο τα ίδια. Ακόμη και όταν τους παρακάλεσα να με πάρουν στα σοβαρά..." δήλωσε ο Γιόνσεν στην τοπική εφημερίδα Fremover.

Ο Φρεντι Λι, ένας άλλος πατέρας που έχασε την κόρη του στο νησί Ουτόγια, ενώ η άλλη κόρη του τραυματίστηκε, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι, όταν επικοινώνησε με την αστυνομία, για να τους ενημερώσει για όσα συνέβαιναν στο νησί του, απάντησαν "αυτό συμβαίνει στο Όσλο".

Την ίδια ώρα, η νορβηγική αστυνομία εκτιμά ότι μόνο ένας άνθρωπος αγνοείται από το νησί Ουτόγια και όχι πέντε, όπως είχε ανακοινώσει το Σάββατο, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο TV2. Όταν ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο, η αστυνομία του Όσλο αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές.


http://www.protothema.gr

Αθήνα: Κοινωνία σε ανθρωπιστική κρίση
Severe humanitarian crisis in Athens - Medecins du Monde

Οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας έπιασαν πάτο. Μέχρι η κυβέρνηση να δικαιολογήσει την επιλεκτική χρεοκοπία του ελληνικού κράτους, έχουν ήδη χρεοκοπήσει ζωές και αξιοπρέπειες.  
Αντί για μετανάστες και κλοσάρ, τώρα οι συνήθεις
επισκέπτες είναι Έλληνες της διπλανής πόρτας.
Τα πολυϊατρεία δύο ανθρωπιστικών οργανώσεων, των «Γιατρών του Κόσμου» και της «Praksis», μέχρι σήμερα προσέφεραν δωρεάν φάρμακα και πρωτοβάθμια περίθαλψη κυρίως σε κατατρεγμένους μετανάστες που δεν είχαν πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Τον τελευταίο χρόνο, όμως, τα πράγματα έχουν αλλάξει. 

Severe humanitarian crisis in Athens
Medecins du Monde
Το προφίλ όσων επισκέπτονται τα πολυϊατρεία των «Γιατρών του Κόσμου» έχει αλλάξει δραματικά μέσα σε έναν χρόνο. Αντί για μετανάστες και κλοσάρ, τώρα οι συνήθεις επισκέπτες είναι Έλληνες της διπλανής πόρτας. Την πόρτα τους, καθημερινά, χτυπάνε συνταξιούχοι που δεν έχουν να αγοράσουν τα φάρμακά τους, μεσήλικες που λόγω της ανεργίας έχουν χάσει τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα, γονείς που δεν έχουν να προσφέρουν στα παιδιά τους τη στοιχειώδη ιατρική φροντίδα, όπως είναι ο εμβολιασμός.
«Φοβάμαι ότι δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε, όταν τον περασμένο χειμώνα λέγαμε ότι η Αθήνα είναι μια πόλη σε ανθρωπιστική κρίση. Εγώ προσωπικά ντρέπομαι να συναντάω αξιοπρεπείς ανθρώπους, ανθρώπους σαν εμάς, της διπλανής πόρτας, οι οποίοι στα 70 τους δεν μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς. Δεν έχουν χρήματα για τα στοιχειώδη: τα φάρμακα και τη σίτισή τους. Δεν πίστευα ότι στην Ελλάδα θα ζούσαμε τέτοιες καταστάσεις. Δυστυχώς ξαναγυρνάμε 40 χρόνια πίσω. Μας κοστίζει πολύ που βλέπουμε αυτές τις εικόνες. Δοκιμαζόμαστε κάθε μέρα», λέει ο πρόεδρος της οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου», Νικήτας Κανάκης.
Τη χρονιά που πέρασε...
περισσότερα...

12χρονος στο νοσοκομείο από αλκοόλ

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε 12χρονος ύστερα από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ στο Ρέθυμνο.
Το αγόρι είπε στους αστυνομικούς
πως κατανάλωσε 5 ποτήρια κρασί.
Το παιδί αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Περάματος και μετά από εξέτασή του, η γιατρός έκρινε πως έπρεπε να μεταβεί άμεσα στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου για να λάβει την κατάλληλη θεραπεία.
Σύμφωνα με το Cretalive και τα Ρεθυμνιώτικα Νέα, ο 12χρονος υποβλήθηκε σε πλύση στομάχου και παρέμεινε νοσηλευόμενος μέχρι να συνέλθει.
Η αστυνομία ενημερώθηκε για το περιστατικό από τους γιατρούς και το τμήμα Ασφαλείας Περάματος που διενεργεί την σχετική προανάκριση.
Πληροφορίες θέλουν το 12χρονο αγόρι να είχε πάει σε γάμο σε χωριό του Μυλοποτάμου με τον πατέρα του και στη συνέχεια μαζί με άλλα 4 παιδιά, ηλικίας από 12 έως 13 ετών, κατανάλωσαν κρασί.
Το αγόρι είπε στους αστυνομικούς πως κατανάλωσε 5 ποτήρια κρασί.

πηγή της πηγής cosmo.gr

Δεν βρίσκουν πού να γεννήσουν


Κανείς δεν θέλει να βάλει υπογραφή για να λειτουργήσει η μονάδα κύησης για τις γυναίκες με ειδικές λοιμώξεις (HIV/AIDS, ηπατίτιδες κ.λπ.) στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Παρ' όλο που άτυπα, με την ευθύνη και κάλυψη του διευθυντή κλινικής τού «Έλενα Βενιζέλου» και την υποστήριξη του ΚΕΕΛΠΝΟ,

η μονάδα έχει φέρει στη ζωή
επτά υγιή μωρά

οροθετικών μητέρων.
Ο διοικητής του νοσοκομείου πετάει το μπαλάκι στο διοικητή της υγειονομικής περιφέρειας κι εκείνος στο υπουργείο. Τα χαρτιά βρίσκονται στη Διεύθυνση Ανάπτυξης Μονάδων Υγείας του υπουργείου Υγείας και αναμένουν υπογραφή.
Εδώ και ένα χρόνο η διεύθυνση της ΣΤ' Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής του «Ελενα Βενιζέλου» δίνει αγώνα ώστε η Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων Κύησης να πάρει... 

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki