Saturday 30 July 2011

Έφηβοι - άγγελοι καλών ειδήσεων
Positive Thinking Training


Tη «φωτεινή πλευρά της ζωής» θα προβάλλουν στο εξής μαθητές γυμνασίου και λυκείου από την Ελλάδα, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και τη Σλοβακία. 
Το νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «positive thinking» θέτει στο επίκεντρο τα -από όλους προσδοκώμενα πλέον- θετικά νέα και προτρέπει τους εφήβους να γίνουν άγγελοι καλών ειδήσεων. 

Από τον Σεπτέμβριο, όσοι μαθητές συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα κάνουν αποδελτίωση των πληροφοριών που διατίθενται στο Διαδίκτυο και στον Τύπο επιλέγοντας όσες διαθέτουν ένα θετικό πρόσημο ή ένα αισιόδοξο μήνυμα, θα τις μεταφράζουν στα αγγλικά, θα τις ταξινομούν ανάλογα με την κατηγορία (πολιτική, επιστήμη, αθλητικά, καλλιτεχνικά, περιβάλλον) και θα τις παρουσιάζουν στην ιστοσελίδα θετικών ειδήσεων www.positivenews.ro.
Positive Thinking Training
«Τα ΜΜΕ και ιδιαίτερα η τηλεόραση μας βομβαρδίζουν καθημερινά με ειδήσεις, κυρίως αρνητικές, αγνοώντας πολλά εποικοδομητικά και θετικά νέα», αναφέρει στην «Κ» ο κ. Πάνος Μήλιος, υπεύθυνος ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών προγραμμάτων της εταιρείας Dian. «Λόγω της οικονομικής κρίσης προωθείται μια αρνητική ψυχολογική στάση, η οποία επιδρά αρνητικά στην εύθραυστη ψυχολογία των παιδιών και των εφήβων». Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι η χώρα... 

Golden Girls: Χρυσό για τα κορίτσια του πόλο
Bad Boys: Σκότωσαν 21χρονο Ιταλό σε μπαρ της Μυκόνου

Η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου στη Σανγκάη.

Greece win gold in women's water polo

Τα κορίτσια του Μορφέση, έπιασαν εκπληκτική απόδοση και επικράτησαν της Κίνας με σκορ 9-8.
Μια μεγάλη επιτυχία για την εθνική γυναικών του πόλο, καθώς είναι η μοναδική ομάδα στον ελληνικό αθλητισμό που πήρε μετάλλιο τόσο σε ολυμπιακούς αγώνες (2004), όσο και σε ευρωπαϊκό (2010) και παγκόσμιο(2011) πρωτάθλημα. Στους ολυμπιακούς είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο , ενώ δεύτερη ήταν και στο ευρωπαϊκό τού Ζάγκρεμπ πριν από ένα χρόνο.

Ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός σε εξέλιξη. Η εθνική μας δεν έχασε ποτέ την πρωτοπορία στο σκορ! Ακόμη και στο τέλος, όταν η Κίνα πλησίασε στο ένα γκολ, οι παίκτριες της εθνικής διατήρησαν την ψυχραιμία τους και δεν άφησαν να τους φύγει από τα χέρια το χρυσό μετάλλιο. Μια από τις μεγαλύτερες  επιτυχίες στην ελληνική υδατοσφαίριση.

περισσότερα: Τα Νέα
ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ

Σκότωσαν 21χρονο Ιταλό σε μπαρ της Μυκόνου

Ιταλός τουρίστας ηλικίας 21 χρόνων έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια καυγά μεταξύ αλλοδαπών που έγινε στις 5.10 σήμερα τα ξημερώματα σε μπαρ της Μυκόνου.

Young Italian killed during
drunken brawl on Mykonos 

Μετά το τραγικό περιστατικό προσήχθησαν τρία άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας Ελληνοελβετός, ηλικίας 23 χρόνων, ο οποίος ομολόγησε ότι αυτός σκότωσε τον νεαρό.
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο φόνος σημειώθηκε σε ένα από τα πιό γνωστά μπαρ του Κυκλαδίτικου νησιού.
Θύμα, φοιτητής Οικονομικού από το Μιλάνo και δράστης διασκέδαζαν σε διπλανά τραπέζια με τις παρέες τους. 
Κάποια στιγμή ο νεαρός Ιταλός πήγε στο τραπέζι του δράστη, ο οποίος ήταν παρέα με δύο φίλους του, κουρδικής καταγωγής, που ζουν και αυτοί στην Ελβετία, και τους πήρε ένα μπουκάλι βότκα που έπιναν.
Τη στιγμή εκείνη σηκώθηκε από το τραπέζι ο Ελληνοελβετός και αφού άρπαξε ένα άλλο μπουκάλι, χτύπησε με δύναμη τον Ιταλό στο κεφάλι και τον σκότωσε.
Ο 23χρονος αμέσως μετά το περιστατικό εξαφανίστηκε και λίγες ώρες αργότερα εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς και ομολόγησε την πράξη του.
Η σορός του νεαρού, με εντολή εισαγγελέα, μεταφέρεται στο νεκροτομείο Πειραιά.

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki