Wednesday 17 August 2011

Αποσύρθηκαν παρτίδες σοκολάτας ύστερα από εντοπισμό σκουληκιών

Σε προληπτική ανάκληση και απόσυρση μεγάλης παρτίδας σοκολατών προχώρησε η Καρφούρ - Μαρινόπουλος, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΕΦΕΤ:

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., στο πλαίσιο εφαρμογής της κοινοτικής νομοθεσίας, ενημερώθηκε από την επιχείρηση "Όμιλος Carrefour Ελλάδα - Carrefour Μαρινόπουλος" για τη διακίνηση διαφόρων κωδικών σοκολάτας, στους οποίους ανιχνεύτηκε ξένο σώμα (σκουλήκια), οι οποίοι εντοπίστηκαν σε καταστήματα της ανωτέρω εταιρείας στην Κύπρο.

Πρόκειται για τους κάτωθι κωδικούς:

1) ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΑΥΡΗ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ CARREFOUR 100 ΓΡ, με γραμμικό κώδικα (barcode): 5204239137772 και αριθμό παρτίδας και ημερομηνία λήξης 17/02/2012 - C6.
2) ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΑΥΡΗ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ CARREFOUR 100 ΓΡ, με γραμμικό κώδικα ( barcode): 5204239137789 και αριθμό παρτίδας και ημερομηνία λήξης 20/01/2012 - B6.
3) ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΑΥΡΗ... 

Διώξεις για παιδική πορνογραφία σε Κοζάνη και Βέροια

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 43ΧΡΟΝΟΣ, ΔΙΩΚΕΤΑΙ 25ΧΡΟΝΟΣ
Για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας κατηγορούνται δύο άτομα, στην Κοζάνη και στη Βέροια, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες, από αστυνομικούς του τμήματος δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με την αστυνομία, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι 43χρονου, στην Κοζάνη, κατασχέθηκαν 4 σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, στους οποίους υπήρχαν πάνω από 100 αρχεία παιδικής πορνογραφίας. Ο 43χρονος συνελήφθη με την κατηγορία ότι τα διακινούσε στο διαδίκτυο.

Στο μεταξύ, στη Βέροια, ένας 25χρονος κατηγορείται ότι "κατέβαζε" από το ιντερνετ αρχεία με βίντεο, με το ίδιο περιεχόμενο. Κατασχέθηκε ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, το περιεχόμενο του οποίου εξετάζεται, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.
 
πηγή

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki