Thursday 18 August 2011

Ανθρωποκυνηγητό στην Καβάλα για τη σύλληψη βιαστή 12χρονου κοριτσιού

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι αστυνομικές αρχές στη Βόρεια Ελλάδα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη αγνώστου ο οποίος κατηγορείται ότι βίασε κοριτσάκι, ηλικίας 12 μόλις ετών, στον παραθαλάσσιο οικισμό Τούζλας Οφρυνίου Καβάλας.
Σύμφωνα με την αστυνομία ο άγνωστος επιβίβασε στο ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητό του το άτυχο κοριτσάκι την ώρα που πήγαινε σε περίπτερο για να αγοράσει τσιγάρα για συγγενή του. Ο δράστης φέρεται να οδήγησε με το αυτοκίνητο τη 12χρονη σε ερημική τοποθεσία όπου τη βίασε και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.
 
Ο βιασμός της ανήλικης συγκλονίζει τους κατοίκους της περιοχής, ενώ αστυνομικοί πραγματοποιούν εκτεταμένες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας για τον εντοπισμό του άγνωστου βιαστή.

www.kathimerini.gr
με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Οι πρώτες 1000 ημέρες στη ζωή ενός παιδιού είναι οι κρίσιμες - The First 1000 Days of a Baby's Life Determines Their Health Prospects

Οι πρώτες χίλιες ημέρες στη ζωή ενός παιδιού παίζουν καθοριστικό ρόλο στη μετέπειτα εξέλιξη της υγείας του, υποστηρίζουν επιστημονικές μελέτες. 


Συγκεκριμένα έχει διαπιστωθεί ότι οι εννέα μήνες στη μήτρα της μητέρας και τα δύο πρώτα χρόνια μετά τη γέννηση του παιδιού, μπορεί να επηρεάσουν μόνιμα την μακροπρόθεσμη υγεία του - από τις πιθανότητες να παρουσιάσει διαβήτη ή προβλήματα στην καρδιά μέχρι το μελλοντικό του βάρος και προσδόκιμο ζωής.
Η θεωρία αναπτύχθηκε έπειτα από δεκαετίες ερευνών από τον καθηγητή Ντέιβιντ Μπάρκερ και τους συνεργάτες του στο πανεπιστήμιο του Σάουθαμπτον στη Βρετανία. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι υπάρχουν ορισμένα στάδια στη ζωή του παιδιού που είναι κρίσιμα για την ανάπτυξή του. Αν οι συνθήκες δεν είναι οι ιδανικές σε καθένα από αυτά τα στάδια, τότε μπορεί να εμφανιστούν προβλήματα υγείας στη μετέπειτα ζωή του.

Πολλοί από αυτούς τους κινδύνους ανακύπτουν ήδη όταν το παιδί είναι ακόμη έμβρυο. Η κακή διατροφή της μητέρας επηρεάζει όχι μόνο το βάρος του αγέννητου παιδιού αλλά και... 

700 υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας σε 8 χρόνια

Το «ραντάρ παιδόφιλων» της ΕΛΑΣ αναζητεί τα ίχνη άλλων 400 χρηστών που δρουν στην Ελλάδα.
Επτακόσιες υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας μέσω του Internet - με εκατοντάδες συλλήψεις πολιτών υπεράνω υποψίας από κάθε κοινωνική και οικονομική ομάδα - έχει εξιχνιάσει η ΕΛΑΣ από το 2004 μέχρι σήμερα.
«Το ανησυχητικό και το απεχθές είναι ότι ολοένα και περισσότερο εντοπίζουμε διακίνηση πορνογραφικού υλικού με μωρά ηλικίας μερικών μηνών έως δυο ετών».
Η σύλληψη το τελευταίο 24ωρο ενός 25χρονου από την Βέροια και ενός 43χρονου από την Κοζανη για διακίνηση οπτικού υλικού με ανηλίκους, μέσω του διαδικτύου είναι η 80η υπόθεση που αποκαλύπτεται φέτος από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ανάμεσα στους δεκάδες συλληφθέντες είναι επιχειρηματίες, δημόσιοι υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί, στρατιωτικοί, γιατροί... 

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki