Tuesday 23 August 2011

Μμμμμμ... η μανούλα έφτιαξε Τυρόψωμο!!
Quick and Easy Cheese Bread

Ένα πεντανόστιμο και χορταστικό τυρόψωμο, 
που αποτελεί ιδανική λύση για ένα γρήγορο βραδινό γεύμα
(και όχι μόνο!!).

Quick and Easy Cheese Bread


Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 1/2 ποτήρι (νερού) νερό
  • 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1/2 κιλού περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κουταλιές της σούπας πυρηνέλαιο ή σπορέλαιο (Το χαμομηλάκι βάζει ελαιόλαδο)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 200 γρ. φέτα
  • 100 γρ. γραβιέρα ή γκούντα (προαιρετικά)
Το χαμομηλάκι βάζει και δυόσμο στο τυρόψωμο!! .
. .

Πως το κάνουμε: 

* Ζεσταίνουμε σε μπρίκι το νερό (να μην κάψει) 

* Αδειάζουμε λίγο από το χλιαρό νερό σε ένα μικρό μπολάκι στο οποίο προσθέτουμε τη μαγιά και το 1/2 κουταλάκι ζάχαρη και αφού ανακατέψουμε περιμένουμε 1-2 λεπτά να "ανεβεί" η μαγιά.

* Το υπόλοιπο νερό το τοποθετούμε στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε για τη συνταγή μας και προσθέτουμε το αλάτι και το λάδι. 
* Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο -λίγο το αλεύρι καθώς και τη μαγιά που έχει ήδη ανεβεί, ανακατεύοντας συνεχώς προσπαθώντας να επιτύχουμε ένα ζυμάρι πολύ πολύ μαλακό που να κολλάει στα χέρια. 
* Αφήνουμε σκεπασμένο να ανεβεί για περίπου μισή ώρα με τρία τέταρτα. 
* Μόλις είναι έτοιμο αδειάζουμε το υλικό σε δύο μακρόστενες φόρμες ή ένα στρόγγυλο ταψάκι (μεσαίο μέγεθος) το οποίο έχουμε αλείψει προηγουμένως με λίγο λάδι και προσθέτουμε τα 2/3 της ποσότητας τυριών.
* Διπλώνουμε το ζυμάρι ώστε να πάρει μέσα τα τυριά και το απλώνουμε ξανά στο ταψί ή στις φόρμες. 
* Πασπαλίζουμε από πάνω με τα υπόλοιπα τυριά που έχουμε κρατήσει και
* Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς για περίπου 30 -35 λεπτά ή ωσότου ροδίσει καλά

Λίγα μυστικά ακόμα

Όσον αφορά τη φέτα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περισσότερη ή λιγότερη ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, όπως επίσης και σε ότι αφορά τα άλλα τυριά που έτσι κι αλλιώς είναι προαιρετικά.
Η ποσότητα στο αλεύρι είναι σχεδόν ενδεικτική γιατί μπορεί να πάρει λίγο περισσότερο ή λίγο λιγότερο από 1/2 κιλό ανάλογα και με το αλεύρι που θα χρησιμοποιήσετε.
Τέλος με το ίδιο ζυμάρι μπορείτε να φτιάξετε καταπληκτικό νηστίσιμο ελαιόψωμο αντικαθιστώντας τα τυριά με 200 γρ. περίπου ελιές της αρεσκείας σας χωρίς κουκούτσια.

Έλληνες Μαθητές στην Ολυμπιάδα Αστροφυσικής!!

Μέσα στη μαυρίλα, τη διαφθορά και το άδικο, 
πέντε παιδιά μιας άλλης Ελλάδας, αυτής που μας αξίζει!!
.
****************************************
Δύο Δραμινοί, ένας Αθηναίος, ένας Καλαματιανός και ένας Τρικαλινός, όλοι μαθητές λυκείου, αναχωρούν αύριο για την Κρακοβία της Πολωνίας, προκειμένου να πάρουν μέρος στην 5η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας - Αστροφυσικής.
Κατά σειρά επιτυχίας οι μαθητές που διακρίθηκαν είναι οι:
Γιώργος Λιούτας από τα Τρίκαλα, 
Δέσποινα Παζούλη από τη Δράμα, 
Πάρης Τζιτζιμπάσης από τη Δράμα, 
Στέφανος Τύρος από την Καλαμάτα και 
Μάνος Βουρλιώτης από την Αθήνα.
Την αποστολή συνοδεύουν ο καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ. Γιάννης Σειραδάκης ως επικεφαλής της ομάδας, ο καθηγητής του πανεπιστήμιου Θεσσαλίας Λουκάς Ζαχείλας και η κ. Μαρία Κονταξή, ως παρατηρήτρια, από το ίδιο πανεπιστήμιο.
Μετά την υποδοχή από την τοπική οργανωτική επιτροπή στην Κρακοβία, οι μαθητές θα αναχωρήσουν για την πόλη Κατοβίτσε (70 χλμ από την Κρακοβία), όπου θα παραμείνουν μέχρι την ολοκλήρωση των δοκιμασιών της Ολυμπιάδας, στις 3 Σεπτεμβρίου, ενώ κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, δεν θα υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας μεταξύ των καθηγητών και των μαθητών.
Η επιλογή
Η ελληνική μαθητική ομάδα που εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα επιλέχθηκε μεταξύ 120 μαθητών από όλη τη χώρα ύστερα από απαιτητικές εξετάσεις που ολοκληρώθηκαν σε τέσσερις φάσεις.
Κατά σειρά επιτυχίας οι μαθητές που διακρίθηκαν είναι οι: Γιώργος Λιούτας από τα Τρίκαλα, 
Δέσποινα Παζούλη από τη Δράμα, 
Πάρης Τζιτζιμπάσης από τη Δράμα, 
Στέφανος Τύρος από την Καλαμάτα και 
Μάνος Βουρλιώτης από την Αθήνα.
Σημειώνεται ότι οι δύο πρώτοι μαθητές συμμετείχαν φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις και αναμένουν τα αποτελέσματα για να επικυρώσουν την εισαγωγή τους στο τμήμα Φυσικής του Α.Π.Θ. 

Επικίνδυνες για τα παιδικά ματάκια οι ταινίες 3D;
3-D Movies: Are They Bad for Kids' Eyes?

Από mother 
Στην πλειοψηφία τους, οι παιδικές ταινίες που παίζονται στο cinema δεν είναι πλέον απλές, μια και η προβολή τους είναι τρισδιάστατη, ενώ αντίστοιχα και στο σπίτι υπάρχει η πιθανότητα να βρίσκεται μια τηλεόραση με τέτοιες προδιαγραφές. Όμως, πόσο καλό είναι αυτό για τα μάτια ενός μικρού παιδιού; 

Could 3D TV damage our children's eyes?

Είναι γεγονός ότι, όπου παίζεται παιδική ταινία με τέτοιου είδους προβολή, οι ουρές είναι μεγάλες, αφού οι γονείς θέλουν το παιδί τους να δει όσο πιο «τέλεια» μπορεί την ταινία και με την τελευταία «λέξη» της τεχνολογίας!
Παρόλα αυτά, δεν είναι λίγα εκείνα τα παιδιά –ιδιαίτερα τα μικρά- που αρνούνται πεισματικά να φορέσουν τα ειδικά γυαλιά που απαιτούνται σε τέτοιου είδους προβολές, με αποτέλεσμα να βλέπουν όλη την ταινία σε πολύ χειρότερη ποιότητα από ότι θα την έβλεπαν αν πήγαιναν σε μια συμβατική έκδοση της ταινίας.
Εκτός όμως από αυτή –την πολύ συχνή- περίπτωση, οι επιστήμονες, αλλά και οι εταιρείες κατασκευής τηλεοράσεων και παιχνιδομηχανών 3D, προειδοποιούν ότι υπάρχει ο κίνδυνος να επηρεαστούν σημαντικά τα ματάκια των παιδιών που δεν έχουν ακόμα κλείσει τα 6 έτη!

Οι ειδικοί πιστεύουν πως υπάρχει η πιθανότητα οι τρισδιάστατες προβολές -που στέλνουν ταχύτατα διαφορετική εικόνα στο αριστερό και στο δεξί μάτι- να επηρεάσουν την ανάπτυξη της όρασης σε μικρά παιδιά και να οδηγήσουν ακόμα και σε στραβισμό! Εκτός όμως από την ακραία αυτή πιθανότητα, η κόπωση των ματιών και η γενικευμένη κούραση, δεν αποτελούν απλά μια μικρή πιθανότητα για ένα νεαρής ηλικίας παιδί, αλλά βεβαιότητα.

Λόγω όλων των παραπάνω, είναι πολύ καλύτερα οι γονείς να συμβουλεύονται τον παιδίατρο, έτσι ώστε εκείνος να κρίνει υπεύθυνα, εάν η όραση του παιδιού μπορεί να αντιμετωπίσει τέτοιες «προκλήσεις»! 

Και μέσω facebook η διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας

Όλα τα καθάρματα θα συλληφθούν  και θα σαπίσουν στην φυλακή. Κανένας δεν θα γλυτώσει. Κανένας.
.

Συνελήφθησαν τέσσερις άνδρες σε Θεσσαλονίκη,
Βόλο, Λάρισα και Νάουσα
Και μέσω facebook η διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας
Είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνεται
διακίνηση παιδικού πορνογραφικού υλικού
μέσω facebook.



Αθήνα
Στα «δίχτυα» των αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έπεσαν τέσσερα άτομα, τα οποία κατηγορούνται για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας.
Μάλιστα ένας εξ αυτών είχε αναρτήσει φωτογραφίες με γυμνά παιδιά σε λογαριασμό που διατηρούσε με ψευδώνυμο στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης facebook.
Σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς πρώτη φορά διαπιστώνεται διακίνηση τέτοιου υλικού μέσω facebook.
Η επιχείρηση για τον εντοπισμό των κατηγορουμένων έγινε σε Θεσσαλονίκη, Βόλο, Λάρισα και Νάουσα και σχηματίσθηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων σε βάρος τεσσάρων ατόμων ηλικίας 20, 55, 35 και 28 ετών, εκ των οποίων οι δύο - σε Βόλο και Νάουσα - συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτόφωρου.
Οι τέσσερις κατηγορούμενοι εντοπίστηκαν μέσω του εξειδικευμένου προγράμματος έρευνας και ανάλυσης TLO, ενώ κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκε και ο λογαριασμός στο Facebook, όπου υπήρχαν πολλές φωτογραφίες με ημίγυμνα και γυμνά ανήλικα παιδιά, η ηλικία των οποίων εκτμάται πως ήταν ακόμα και κάτω των 4 ετών.
Οι αστυνομικοί επικοινώνησαν με τους διαχειριστές του Facebook, ζητώντας τα ηλεκτρονικά ίχνη του χρήστη και μετά την θετική απάντηση και ανάλυση των στοιχείων προέκυψε η ταυτότητα του.
Κατά τη διάρκεια κατ΄ οίκων ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εννέα εσωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή και δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές οι οποίοι περιείχαν πάνω από 55.000 ψηφιακά αρχεία (εικόνες και βίντεο) με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.
Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν υποβλήθηκαν στις κατά τόπους Εισαγγελίες.
TO BHMA ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  22/08/2011, 14:23

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki