Wednesday 24 August 2011

Τα σημάδια της αγάπης του...
Did my baby love me right away?

Από mother
Γεννήσατε, επιστρέψατε σπίτι, φροντίζετε το μωρό σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το αγαπάτε και το δείχνετε όλη την ώρα, αλλά έχει περάσει αρκετός καιρός και ακόμα δεν έχετε καταλάβει αν και εκείνο σας αγαπά! 

Did my baby love me right away?
Και όμως. Παντού υπάρχουν σημάδια ότι και εκείνο τρέφει τα ίδια αισθήματα για εσάς, απλά, εσείς δεν τα καταλάβατε.

•    Τα μωρά, μόλις λίγες εβδομάδες από τη γέννησή τους, είναι σε θέση να καταλαβαίνουν ποιος είναι αυτός που τα φροντίζει και τα περιποιείται συνεχώς. Όλες οι μαμάδες, λίγο πολύ, και μόνο από τον τόνο του κλάματος λίγες ημέρες μετά τη γέννησή του παιδιού τους, αρχίζουν να καταλαβαίνουν εάν αυτό που ζητάει είναι αγκαλιά, να φάει ή αν πονάει. Και μόνο η άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες του –ακόμα και αν γίνεται εντελώς λανθασμένη εκτίμηση της κατάστασης- κάνει το μωρό να αισθάνεται ασφάλεια κοντά στον άνθρωπο, που βρίσκεται συνεχώς κοντά του –ως επί το πλείστον τη μητέρα του δηλαδή- με αποτέλεσμα να αποκτά μια οικειότητα με αυτό το άτομο, που αργότερα θα εκφραστεί με μεγάλη αγάπη. Το μωρό σε αυτή τη φάση «μαθαίνει» να βασίζεται στη μαμά του.   

•    Όταν πλέον το μωρό καταλάβει –από τη μυρωδιά, τις εκφράσεις του προσώπου, τον ήχο της φωνής- ποια είναι η μαμά του, αρχίζει να την επεξεργάζεται διεξοδικά, αλλά μόνο και μόνο, για να απομνημονεύσει όλα όσα αφορούν εκείνη. Δεν κοιτάει με αυτό το παράξενο βλέμμα, επειδή είναι «στριμμένο» ή επειδή δεν τη «χωνεύει», αλλά επειδή θέλει να ανακαλύψει όσα περισσότερα μπορεί για τον άνθρωπο, που το έφερε στη ζωή.  

•    Μέσα σε ένα περίπου μήνα από τη γέννησή τους, τα μωρά ανταποκρίνονται στις εκφράσεις του προσώπου της μητέρας τους! Έτσι, τα χαμόγελα, τα κρυφοκοιτάγματα και τα παιχνιδιάρικα βλέμματα από τη μεριά της μαμάς, αποκτούν εκπαιδευτική διάσταση, ακόμα και αν φαίνονται ανόητα ως μάθημα. Όλες αυτές οι εκφράσεις που συλλέγει σαν σφουγγάρι το μυαλό του παιδιού, θα αποτελέσουν τον τρόπο που αργότερα θα εξωτερικεύσει και το ίδιο τα δικά του συναισθήματα, πολύ πριν μιλήσει. Για παράδειγμα, το χαμόγελο που θα χαρίσει στη μητέρα του το μωράκι, αποτυπώνει όλο το δέσιμο και την αγάπη που νοιώθει για εκείνη!

•    Κάποια στιγμή, γύρω στο ένα έτος, το μωρό μπορεί να αρχίσει να δείχνει την αγάπη του και τον ενθουσιασμό του με …επιθετικά φιλιά! Όλο αυτό αποτυπώνει τον ενθουσιασμό του και τη στοργή του –αγνή και ακατέργαστη- στον άνθρωπο που το προσέχει και το αγαπά.

•    Βέβαια, υπάρχουν και οι κλασσικές και ολοφάνερες ενδείξεις χαράς και κλάματος κάθε φορά που η μαμά έρχεται από πολύωρη απουσία ή αντίστοιχα φεύγει για να πάει κάπου. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αιτία αυτών των εκδηλώσεων!  

•    Στη συνέχεια, όσο μεγαλώνει ένα παιδί, φαίνεται να κάνει ακριβώς ό,τι και η μαμά του. Αυτό συμβαίνει γιατί τα μικρά παιδάκια μιμούνται, κατά κανόνα, τις δραστηριότητες των ανθρώπων που αγαπούν περισσότερο!

•    Φυσικά, υπάρχουν και τα παιδιά, που ενώ με όλους τους άλλους είναι αγγελούδια, με τη μητέρα τους μετατρέπονται σε μεγάλους βασανιστές. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν αγαπούν τη μαμά τους. Αντιθέτως, επειδή αισθανονται μεγαλύτερη άνεση, αγάπη και ασφάλεια μαζί της, αφήνουν ελεύθερο τον εαυτό τους… όσο και αν αυτό μπορεί να ... τρομοκρατήσει και τον πιο ψύχραιμο ενήλικα!

ΜΟΝΗ ΚΕΡΝΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ

Η ιστορία μας είναι η εξής...

Εγώ και η γυναίκα μου, θέλουμε να αφήσουμε κάτι... στο μονάκριβο παιδί μας ή στα παιδιά μας, αργότερα... κάτι που θα καμαρώνουν για τους γονείς τους... που θα μας θυμούνται και θα αξίζει όσες χίλιες συμβουλές, που τους δίναμε όταν ήταν μικροί...
όταν δε θα είμαστε πια κοντά τους.... 

Αποφασίσαμε να χτίσουμε το εκκλησάκι των Ταξιαρχών, 
εκκλησάκι που κάποιοι γκρέμισαν... δίπλα στη Μονή Κερνίτσας...
Η Γερόντισσα Συγκλητική, είχε την επιθυμία, επιθυμία και δική μας, το ανέλαβε και εμείς είμαστε κοντά της.
(Διαβάστε την ιστορία του...."εδώ" )

Όσα μπορέσαμε να προσφέρουμε, σε χρήματα, τα δώσαμε για τα υλικά, ενώ γνωστοί τεχνίτες βοηθούν άνευ αμοιβής. Όμως χρειάζονται λίγα ακόμη...
Ζητούμε από όλους εσάς, να τηλεφωνήσετε στη Μονή και να προσφέρετε ότι θέλετε...
Επιπλέον οι ίδιες οι μοναχές έχουν φοβερές δυσκολίες στην διαβίωσή τους στη Μονή...
(Διαβάστε "Το δράμα της Μονής Κερνίτσας"..."εδώ" )
Είναι το επόμενο έργο που θα γίνει για αυτές, για να μην σβήσει ποτέ αυτός ο Φάρος του "Άξιον Εστίν"...
Θα αποτελέσει χώρο στοχασμού των παιδιών μας, το εκκλησάκι και ολόκληρο το μοναστήρι...
βοήθειας... στους δύσκολους καιρούς που θα έρθουν και για αυτά....
Πάντα μία εκκλησούλα, είναι μία μητρική αγκαλιά, που όλοι μας έχουμε ανάγκη, όταν δεν έχουμε δίπλα την μητέρα μας...
Ξέρουμε πως και ένα ευρώ αν δώσετε, θα βοηθήσει...
πάντα υπάρχουν άνθρωποι, που τους περισσεύουνε και άνθρωποι, που δεν τους περισσεύει τίποτε...
Ο δυσκολότερος δρόμος στη ζωή είναι ο δρόμος της καρδιάς...
Ας έχουμε κάτι να καμαρώνουμε, όταν θα συναντήσουμε τον Δημιουργό μας και όσους έχουν φύγει νωρίτερα από εμάς...
Να είστε όλοι καλά.

Διαγωνισμός Ζωγραφικής για Παιδιά

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης διοργανώνει τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής της «Αγάπης» για παιδιά με θέμα: 

Ο Σύλλογος της «Αγάπης» αναγνωρίζοντας ότι τα παιδιά αποτελούν το μέλλον της κοινωνίας που ζούμε δίνει την ευκαιρία σε αυτά να χαρούν και να διασκεδάσουν συμμετέχοντας σε μία κίνηση ανθρωπιάς δίνοντας το παράδειγμα στους μεγάλους. Αυτό που απαιτείται είναι χρώμα και δημιουργική φαντασία.
Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε όλα τα παιδιά της Ελλάδας μέχρι 15 ετών. Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν παιδιά μέχρι 15 ετών. Κατηγορίες ηλικιών:

1η κατηγορία: κάτω των 10 ετών
2η κατηγορία: 10 – 12 ετών
3η κατηγορία: 12 – 15 ετών

Μέσα από τον Διαγωνισμό θα βραβευτούν με Μετάλλιο τα 3 καλύτερα έργα από κάθε κατηγορία ενώ σε κάθε παιδί που θα πάρει μέρος θα δοθεί Ειδικός Τιμητικός Έπαινος για την συμβολή τους στην διάδοση της Εθελοντικής Αιμοδοσίας.
Ο Διαγωνισμός θα διαρκέσει από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι και την 30η Νοεμβρίου 2011 και μέσα σε αυτό το διάστημα τα παιδιά θα μπορούν να στέλνουν τις ζωγραφιές τους.
Τα ονόματα των νικητών κάθε κατηγορίας θα δημοσιευθούν στον τοπικό τύπο αλλά και στην ιστοσελίδα του συλλόγου (www.sagapi.gr) στις αρχές Δεκεμβρίου.
Οι νικητές όλων των κατηγοριών θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά και εγγράφως.
Η κριτική επιτροπή αποτελείται από 5 άτομα αναγνωρισμένης αξίας.

.
ΟΔΗΓΙΕΣ:

- Οι ζωγραφιές θα πρέπει να υποβληθούν με διαστάσεις κόλλας χαρτιού Α3 (300 – 450 χιλ. περίπου)
- Όλα τα έργα θα πρέπει να είναι σχεδιασμένα στο χέρι, ενώ επιτρέπεται η χρήση κάθε τύπου χαρτιού (χαρτόνι, γυαλιστερό, έγχρωμο, κλπ).
- Μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε καλλιτεχνικό μέσο (κάθε είδος μπογιάς, νερομπογιά, μαρκαδόροι, κηρομπογιές, κλπ ).

Η ζωγραφιά μου είναι έτοιμη!  Και τώρα τι κάνω…;;
.
Είναι απλό!


1. Γράφετε το Ονοματεπώνυμο σας στο πίσω μέρος της ζωγραφιάς
2. Κάτω από το όνομα του παιδιού γράφετε το ονοματεπώνυμο, την διεύθυνση και το τηλέφωνο του κηδεμόνα.
3. Βάζετε την ζωγραφιά σε έναν φάκελο και την στέλνεστε στην διεύθυνση:
.
 .
Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών  Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ»,
Πλατεία Διοικητηρίου, Τ.Θ. 244,
Τ.Κ. 67100 ΞΑΝΘΗ
με την ένδειξη  «Για τον Διαγωνισμό Ζωγραφικής»

Μυήστε τα παιδιά σας στην κλασική μουσική
Classical Music: Improving Children's Development

Από mother
Έχει παρατηρηθεί ότι στα παιδιά αρέσει πολύ ο Μότσαρτ και ο Χάιντν, ενώ προσιτός είναι και ο Τσαϊκόφσκι μέσα από τα παραμύθια / μπαλέτα. 

Classical Music:
Improving Children's Development

Έχει, επίσης, παρατηρηθεί ότι παιδιά, που δεν άκουσαν ποτέ κλασική μουσική έως την εφηβεία, όλως τυχαίως, θεωρούν αυτό το είδος μουσικής βαρετό, ξένο προς την "κουλτούρα" τους και αρνούνται να εντάξουν το είδος αυτό στο ρεπερτόριο των ακουσμάτων τους, δε διανοούνται να παρακολουθήσουν ένα κονσέρτο και απορρίπτουν μετά βδελυγμίας την παρακολούθηση μιας όπερας.

 
Η άνοδος του βιοτικού, οικονομικού και πολιτιστικού επιπέδου της τελευταίες δεκαετίες έχει κάπως γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στους νέους και την κλασική μουσική, όχι όμως σε βαθμό, που να θεωρείται η κλασική μουσική τμήμα της παιδείας, της ψυχαγωγίας και της κουλτούρας εν γένει των νέων.

Το mother.gr ξεκινάει σήμερα μια σειρά από άρθρα, με σκοπό να βοηθήσει όλους τους φιλόδοξους γονείς να μυήσουν τα παιδιά τους στο μαγικό κόσμο της κλασικής μουσικής. Στο σημερινό θεμα, οι συμβουλές, που δίνει ο μουσικός Aaron Green μέσα από την ιστοσελίδα classicalmusic.about.com.


1. Διαβάστε στα παιδιά σας μια ιστορία μαζί με κλασική μουσική, σαν να ήταν το soundtrack της
Όταν διαβάζετε μια ιστορία στο παιδί σας, επιλέξτε ένα κομμάτι κλασικής μουσικής, που να ταιριάζει... 

Για 40 λεπτά σταμάτησε η καρδιά μιας 4χρονης

Ευχή και προσευχή μας το κοριτσάκι  
να γίνει εντελώς καλά. 
Αμήν.
*****************************

24/08/2011 08:42

Ένα τετράχρονο κοριτσάκι έπαιζε ανέμελα με τα υπόλοιπα παιδιά της γειτονιάς όταν μπροστά στα μάτια των έκπληκτων συνομήλικων της σωριάστηκε στο έδαφος.
Όλοι έτρεξαν να δουν τι συνέβη και αμέσως το μετέφεραν στο Νοσοκομείο Βόλου. Για 40 λεπτά το κοριτσάκι θεωρούταν νεκρό.
Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών σήμανε συναγερμός.
Η κινητοποίηση των γιατρών του Αχιλλοπούλειου ήταν άμεση. Μέσα σε δευτερόλεπτα δέκα γιατροί όλων των ειδικοτήτων του Νοσοκομείου έδωσαν μάχη για να επαναφέρουν την καρδιακή λειτουργία του παιδιού.
Μετά από 20 λεπτά κατάφεραν να επαναφέρουν το κοριτσάκι "στη ζωή", ενώ επανήλθε και η αναπνευστική λειτουργία.
Άμεσα διασωληνώθηκε και για τους γιατρούς ξεκίνησε ο επόμενος αγώνας δρόμου να βρεθεί δωμάτιο σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων.
Τελικά βρέθηκε κρεβάτι στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγία Σοφία Παίδων, ενώ η κατάσταση του τετράχρονου κοριτσιού θεωρείται ακόμα κρίσιμη.

από newscode

Ιερώνυμος: «Η Εκκλησία επιθυμεί να δημιουργήσει Μονάδα Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων»

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο.
...............................
Κατά τη διάρκεια της ημίωρης συναντήσεως τους, συζητήθηκε και το αίτημα της Εκκλησίας για τη δημιουργία Μονάδας Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων. 
 Όπως είπε ο κ.Λοβέρδος του υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο επιτρέπει μια τέτοια δράση οπότε όταν διατυπωθεί και επισήμως το αίτημα της Εκκλησία, το υπουργείο Υγείας θα το εγκρίνει.
«Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση άκουσα το αίτημα του Μακαριωτάτου για τη δημιουργία στο πλαίσιο της Εκκλησίας Μονάδας Θεραπείας Ασθενών, εξαρτημένων τοξικομανών. Αυτό το αίτημα το περίμενα γιατί ο νόμος από τη δεκαετία του ’90 το επιτρέπει και η προϋπόθεση είναι ο ΟΚΑΝΑ να πιστοποιεί  όλες τις δομές και το υπουργείο Υγείας να εγκρίνει. Με το που θα κατατεθεί η αίτηση από την πλευρά της Εκκλησίας της Ελλάδος το υπουργείο θα ανταποκριθεί μέσα σε λίγες ώρες απολύτως θετικά.  Και επειδή ίσως ξέρετε ότι τρέχει ήδη το πρόγραμμα παροχής θεραπείας σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας για να εξαλειφθεί η λίστα της ντροπής των επτά χιλιάδων ανθρώπων, μέσα στο φθινόπωρο, με πολύ πολύ μεγάλη χαρά θα περιμένουμε το συντομότερο δυνατό να υποβληθεί και τυπικά το αίτημα της Εκκλησίας της Ελλάδος» είπε ο κ.Λοβέρδος.
Ο Αρχιεπίσκοπος από την πλευρά του εξέφρασε την ικανοποίηση του για την θετική αντιμετώπιση της πρωτοβουλίας της Εκκλησίας.
«Μέσα στο πρόγραμμα της κοινωνικής εργασίας είναι η δημιουργία ενός κέντρου που θα ασχοληθεί με το πρόβλημα των ναρκωτικών. Πολύ γρήγορα θα ξεκινήσουμε» είπε ο Αρχιεπίσκοπος.

πηγή 

*******************************

26 Ιουνίου 2008
Ανοικτή επιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο

«Δεῦτε πρός με πάντες»

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki