Thursday 25 August 2011

«Δεν παίρνω για δώρο ζώο, παίρνω δώρο για το ζώο!»

Τα κατοικίδια θέλουν υπευθυνότητα

– Μαμά, ο Γιωργάκης έχει σκυλάκι!
  Θα μου πάρεις κι εμένα;

Τα ζωάκια δεν είναι κουκλάκια
Η σωστή απάντηση, αν σας κάνει αυτή την ερώτηση το παιδί σας, είναι «όχι». Μην υποχωρήσετε στις εκκλήσεις του, αν δεν είστε σίγουροι ότι είστε έτοιμοι να φροντίσετε και να αναλάβετε την ευθύνη ενός ζώου τουλάχιστον για τα επόμενα 15 χρόνια.
Το ζώο θα πρέπει να είναι ισότιμο μέλος της οικογένειας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να του διαθέσετε χώρο, χρόνο, φροντίδα και χρήματα για την τροφή και το γιατρό του. Τα ζωάκια δεν είναι κουκλάκια: μεγαλώνουν, γαβγίζουν, καταστρέφουν, λερώνουν, μασουλάνε ή γρατζουνάν τα πάντα· θέλουν εκπαίδευση, βόλτα, παιχνίδι και την προσοχή σας κάθε μέρα, βρέξει χιονίσει, ακόμη και την περίοδο των διακοπών.
Αν έχετε σκεφτεί όλα τα παραπάνω σοβαρά, όχι επιπόλαια, τότε μόνο μπορείτε να γίνετε υπεύθυνοι γονείς ενός κατοικίδιου. Διαλέξτε ένα από τα δεκάδες ζωάκια που αναζητούν οικογένεια (π.χ. από εδώ), υιοθετήστε ένα αδεσποτάκι από τα πολλά φιλοζωικά σωματεία και μοιραστείτε μαζί του τη ζωή σας!

Το κείμενο δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ (20.12.2010). Πρωτότυπος τίτλος: 
«Δεν παίρνω για δώρο ζώο, παίρνω δώρο για το ζώο!»

Θεσσαλονίκη:
Δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων σε βάρος 19χρονου

Δεκαεννιά χρονών μόνο...
Πότε πρόλαβε, πότε τον πρόλαβε η τόση διαστροφή;;; 
_________________________

Δικογραφία για «Πορνογραφία Ανηλίκων» σχηματίστηκε σε βάρος 19χρονου ο οποίος όπως διαπιστώθηκε από έρευνες του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, κάνοντας χρήση εξειδικευμένου προγράμματος, προέβαινε σε αναζήτηση και «κατέβασμα» αρχείων παιδικής πορνογραφίας.
Σε αιφνιδιαστική έρευνα που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην οικία του 19χρονου, στην περιοχή της Θέρμης, βρέθηκε και κατασχέθηκε φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, το περιεχόμενο των οποίου εξετάζεται.
NAFTEMPORIKI.GR Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011 12:21

Εριξε καυτή σάλτσα στο στόμα του θετού παιδιού της για να το τιμωρήσει! - Alaska Woman Charged With Child Abuse After Appearing on 'Dr. Phil' Show

Μία νεαρή γυναίκα από την Αλάσκα καταδικάστηκε την Τρίτη για κακοποίηση ανηλίκου καθώς, για να τιμωρήσει τον υιοθετημένο Ρώσο γιο της, περιέχυσε το στόμα του με καυτή σάλτσα.
Το 7χρονο αγόρι λέγεται ότι ήθελε να δει τηλεοπτική...εκπομπή, αλλά επειδή η μητέρα του δεν τον άφηνε, όπως κάθε παιδί, σκαρφίστηκε ένα ψέμα για να περάσει τελικά το δικό του. 
Όταν, όμως η 36χρονη μητέρα του, Τζέσικα Μπίγκλι το κατάλαβε, θέλοντας να τον…τιμωρήσει, προέβη στην καταδικαστέα πράξη της.
Επιπλέον, οποτεδήποτε ο γιος της έκανε αταξίες, η Μπίγκλι τον «συνέτιζε» κάνοντάς τον μπάνιο με παγωμένο νερό.
Το δικαστήριο είχε την ευκαιρία να δει και τα δύο είδη τιμωρίας «ζωντανά», μια και είχαν βιντεοσκοπηθεί και βρήκε ένοχους και τους δύο γονείς του παιδιού για κακοποίηση ανηλίκου σε βαθμό πλημμελήματος.
Η βιντεοσκόπηση είχε γίνει το 2010 από την ίδια τη μητέρα, η οποία υποστηρίζοντας ότι ο γιος της αντιμετωπίζει προβλήματα συναισθηματικής και ψυχολογικής υφής, θέλησε να απαθανατίσει σε βίντεο τη δική της στάση απέναντί του και να το στείλει σε ειδική αμερικανική εκπομπή για μητέρες ώστε να τη συμβουλεύσουν σχετικά με το πώς να χειρίζεται την κατάσταση.
Στο δικαστήριο η Μπίγκλι κατέθεσε ότι μια και οι συμβατικές τιμωρίες δεν έπιαναν τόπο, αποφάσισε να εφεύρει άλλες για να αντιμετωπίσει τον ατίθασο γιο της.
Αν και υπάρχει περίπτωση η Μπίγκλι να εκτίσει ποινή φυλάκισης ενός έτους, πράγμα που θα γνωρίζει την ερχόμενη Δευτέρα οπότε και θα βγει η οριστική δικαστική απόφαση, ακριβώς επειδή το αδίκημα αφορά σε πλημμέλημα προς το παρόν είναι ελεύθερη.
Παρόλα αυτά θα παρακολουθείται για τα επόμενα δέκα χρόνια –σε ποινικό επίπεδο- ενώ είναι πιθανό να χρειαστεί να πληρώσει και πρόστιμο 7.000 ευρώ.
Η οικογένεια Μπίγκλι, όπως έγραψε το πρακτορείο Associated Press, έχει 4 βιολογικά παιδιά ενώ υιοθέτησαν το αγόρι από τη Ρωσία μαζί με το δίδυμο αδελφάκι του, το 2008.

Πηγή: hellas-now
Πηγή της πηγής: pamepreveza.gr
***********************************
Video from the "Dr. Phil" television show of an Alaska mother forcing her son to drink hot sauce and take cold showers prompted a police investigation that has led to charges of child abuse against the mother.

Jessica Beagley, a 36-year-old mother of six, was charged with misdemeanor child abuse in an Anchorage, Alaska courtroom today. She was not present at the arraignment. Her attorneys entered a plea of not guilty.
A police investigation began after Beagley appeared with "Dr. Phil" McGraw in November of last year, according to court documents. The segment of the show was called "Mommy Confessions."

Beagley told Dr. Phil about her difficulty disciplining her 7-year-old son. Video showed her at home in Alaska with the boy.
"We've tried a lot of different things to punish the kids," she said on the show. 

«Στειρώστε τις Τσιγγάνες, κάνουν πολλά παιδιά»

Στείρωση με επιδότηση στους Ρομά! 
Σάλος για το απάνθρωπο νομοσχέδιο 
που προωθεί η κυβέρνηση της Σλοβακίας


Το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κεντροδεξιά κυβέρνηση της Σλοβακίας προκαλεί σοκ. Προβλέπει δωρεάν στειρώσεις για τους φτωχούς, προτείνοντάς τους ως κίνητρο επιδοτήσεις. Όμως στην περίπτωση της Σλοβακίας οι φτωχοί στη μεγάλη ανήκουν κυρίως στη μειονότητα των Ρομά, μια από τις πιο περιθωριοποιημένες της Ευρώπης. Στην πράξη αυτούς είναι που αφορά κυρίως το νομοσχέδιο που κατατέθηκε από το υπουργείο Εργασίας.

Ο υπουργός είναι μέλος του υπερσυντηρητικού κόμματος Ελευθερία και Αλληλεγγύη που μετέχει στην κυβέρνηση συνασπισμού της Μπρατισλάβας.
Βεβαίως ξέσπασαν αντιδράσεις, όμως η πρόταση νόμου επιβεβαιώνει τραγικά τον ρατσιστικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι Ρομά στη Γηραιά Ηπειρο. 
Στη Γαλλία απελαύνονται μαζικά από τον Σαρκοζί, στην Ουγγαρία υποβάλλονται σε πογκρόμ από τους ακροδεξιούς της Μαγυάρικης Φρουράς. Ακόμη και στη σταθερή γερμανική δημοκρατία, οι Ρομά που κατέφυγαν εκεί ως πρόσφυγες των πολέμων της Γιουγκοσλαβίας δεν έχουν πλήρες καθεστώς ασύλου. 
Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση της χώρας, οι Ρομά είναι η μειονότητα που έχει τη χειρότερη μεταχείριση σε όλη την ΕΕ.
Το σλοβακικό νομοσχέδιο επικαλείται τις καλύτερες προθέσεις: να δοθεί στους φτωχούς που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά την ανατροφή πολλών παιδιών η επιλογή να μην κάνουν άλλα. Οχι με χάπι ή με προφυλακτικό, αλλά με δωρεάν στείρωση, που θα επιβραβεύεται με επιδοτήσεις σε ευρώ. 
Ομως στην Μπρατισλάβα έχει ξεσπάσει πολεμική. Οι Χριστιανο-Συντηρητικοί της πρωθυπουργού Ιβέτα Ραντιτσόβα δέχονται κατηγορίες για προγραμματισμένη εξόντωση και συγκρίνονται με τους Ναζί που στείρωναν όσους δεν ήταν Αριοι ή έπασχαν από αναπηρίες. 
Η αλήθεια είναι πως το κόμμα Ελευθερία και Αλληλεγύη δεν αναφέρει ως στόχο του τους Ρομά. 
Όμως όλοι ξέρουν ότι η μεγάλη πλειονότητα των λίγων φτωχών Σλοβάκων αποτελείται απ' αυτούς: είναι από 200 έως 400 χιλιάδες μέσα σε 5,5 εκατομμύρια. «Αν δει κανείς τα κριτήρια στο νομοσχέδιο, μπορεί να συμπεράνει πως οι προτάσεις αυτές απευθύνονται ειδικά στους Ρομά», καταγγέλλει η κοινωνιολόγος Ελενα Γκριγκλέροβα Γκαλόβα. 

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki