Friday 26 August 2011

Τα μυστικά της διατροφής των μαθητών
Greek Food 4 Kids

Του Δημήτρη Μπερτζελέτου
Η καλοκαιρινή ξεγνοιασιά τελείωσε και οι μαθητές σύντομα επιστρέφουν στο πρωινό ξύπνημα και στο σχολικό ωράριο. Για τις ανάγκες του σχολείου χρειάζονται συγκεκριμένοι διατροφικοί χειρισμοί.
Καλές επιλογές κολατσιού είναι ένα τοστ
με ψωμί ολικής αλέσεως και τυρί, χυμός...
Κατ΄ αρχήν, για να προσαρμοστεί το παιδί στο σχολικό ωράριο, πρέπει έως ότου ανοίξουν τα σχολεία να έχει ανακτήσει μια σταθερή ώρα κατάκλισης.
Για να κοιμηθεί ήσυχα το βράδυ, πρέπει να έχει ελαφρύ γεύμα. Χλιαρό γάλα με δημητριακά ή με λίγο μέλι είναι μια καλή επιλογή, ενώ αντιθέτως πρέπει να αποφεύγονται τα λιπαρά και πλούσια σε καρυκεύματα γεύματα.
Επίσης, αργά το βράδυ θα πρέπει να αποφεύγονται τα ροφήματα με διεγερτική δράση (π.χ. καφεϊνούχο τσάι, αναψυκτικά τύπου κόλα, σοκολάτα).
Το πρωί απαραίτητο είναι να αρχίζει την ημέρα του με ένα πλούσιο πρωινό γεύμα. Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει πως το πρώτο γεύμα της ημέρας βοηθά στην απόδοση και επίδοση του μαθητή, αλλά και στη ρύθμιση της όρεξής του. Πλήρες πρωινό θεωρείται αυτό που περιέχει πρωτεΐνη (γάλα, αυγό, τυρί), υδατάνθρακες (ψωμί ολικής αλέσεως, δημητριακά πρωινού, φυσικός χυμός φρούτων, φρούτα), αλλά και κάποια ποσότητα λιπαρών (από το γάλα, το τυρί, το αυγόμπορεί να χρησιμοποιηθεί και μικρή ποσότητα βουτύρου ή μαργαρίνης).
Σε συνεργασία με το παιδί, εξάλλου, είναι καλό να καταλήγουμε σε διάφορα μικρά γεύματα εν είδει κολατσιού, τα οποία θα καταναλώνει στο σχολείο και θα εναλλάσσονται μέρα με τη μέρα.
Καλές επιλογές κολατσιού είναι ένα τοστ με ψωμί ολικής αλέσεως και τυρί, χυμός χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή/και φρούτα, αρτοσκευάσματα (σουσαμένιο κουλούρι, κριτσίνια, φρυγανιές), κράκερς, μπάρες δημητριακών ή, πιο σπάνια, σπιτικές πίτες (κατά προτίμηση χορτόπιτες).

Ο Δημήτρης Μπερτζελέτος είναι κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος, αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων- Διατροφολόγων 


**************************************
These are my favorite Greek foods. You should try everything because you never know what you will like.

Αυστριακός είχε φυλακίσει και κακοποιούσε τις κόρες του επί 40 χρόνια! - Austrian abused daughters for 40 years

Στο έλεος του πατέρα - κτήνους


A cameraman shoots the entrance to the house in St. Peter am Hart, Upper Austria, Wednesday, Aug. 24, where police are investigating allegations that a man imprisoned his two mentally retarded daughters and sexually abused them for 41 years.
Ένας 80χρονος συνελήφθη χθες στην Αυστρία επειδή είναι ύποπτος ότι κακοποιούσε σεξουαλικά επί 41 χρόνια τις δύο ψυχικά ασθενείς κόρες του, τις οποίες ξυλοκοπούσε και απειλούσε για να τις κρατάει υποταγμένες στις διαθέσεις του. 

Ο πατέρας, κάτοικος του χωριού Σεντ Πέτερ αμ Χαρτ κοντά στα σύνορα με τη Βαυαρία, είναι ύποπτος για επίθεση, βασανιστήρια, παραμέληση ανυπεράσπιστων προσώπων, απειλή της ζωής ή της φυσικής κατάστασης, βιασμό και άλλα σεξουαλικά εγκλήματα. Διαμένει προσωρινά σ' έναν οίκο ευγηρίας και ο ανακριτής θα αποφασίσει μέσα στις επόμενες 48 ώρες αν θα προφυλακιστεί.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως οι κόρες του 80χρονου, ηλικίας σήμερα 53 και 45 ετών, τον κατηγορούν ότι, από το 1970 ως το 2011, τις βίαζε επανειλημμένα μέσα στο σπίτι τους. Είπαν πως τις προειδοποιούσε συχνά πως θα τις σκοτώσει αν αντισταθούν και κατά καιρούς τις απειλούσε με πυροβόλα όπλα. Είπαν επίσης πως η μητέρα τους, η οποία πέθανε πριν από αρκετά χρόνια, κακοποιούνταν και εκείνη από τον ύποπτο. Ο πατέρας αρνήθηκε τις κατηγορίες και η αστυνομία δεν έχει κάνει γνωστό το όνομά του, ούτε αυτό των φερομένων ως θυμάτων του.

Η αστυνομία και τοπικά μέσα ενημέρωσης είχαν ανακοινώσει αρχικά ότι ο ύποπτος κρατούσε τα θύματα κλειδωμένα επί 41 χρόνια σ' ένα μικρό δωμάτιο, όμως αργότερα αναθεώρησαν την εκδοχή αυτή αναφέροντας ότι οι δύο γυναίκες είχαν κάποια περιορισμένη ελευθερία κινήσεων. «Τις είχαν δει μέσα και γύρω από το σπίτι», είπε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας. «Ομως τους είχε απαγορεύσει να έχουν οποιαδήποτε κοινωνική επαφή». Οι κατηγορίες των γυναικών «είναι πιστευτές», τόνισε, προσθέτοντας ότι «είναι ανακουφισμένες που μπόρεσαν επιτέλους να μιλήσουν για το μαρτύριό τους, που διήρκεσε δεκαετίες».

Η εφημερίδα «Ομπερεστεράιχισε Ναχρίχτεν» ανέφερε πως οι γυναίκες δραπέτευσαν από τον πατέρα τους όταν εκείνος έπεσε και δεν μπορούσε να σηκωθεί, αφού η μεγαλύτερη κόρη τον έσπρωξε στη διάρκεια της τελευταίας απόπειράς του να την βιάσει. Οι καταγγελίες έχουν ανατριχιαστικές ομοιότητες με την υπόθεση του Αυστριακού Γιόζεφ Φριτσλ, ο οποίος είχε φυλακίσει την κόρη του επί 24 χρόνια σ' ένα υπόγειο χωρίς παράθυρα και τη βίαζε επανειλημμένα, με αποτέλεσμα να αποκτήσει μαζί της επτά παιδιά. Ο Φριτσλ καταδικάσθηκε σε ισόβια πριν από δύο χρόνια.

************************************
Police: Austrian abused daughters for 40 years
Elderly man accused of confining mentally disabled

offspring for decades

Austrian police arrested an elderly man Thursday that they suspect imprisoned, beat and sexually abused his two mentally handicapped daughters over a 40-year period.
The 85-year-old Austrian, from a leafy village in the north of the Alpine republic, kept the women locked in a small kitchen with only a narrow wooden bench as a bed, police said.
"Both women have mental deficiencies and suffered permanent beatings and violence," said Hermann Feldbacher, a spokesman for the police department of the province of Upper Austria.
 more

Akiane Kramarik: Ζωγραφίζοντας τον Παράδεισο!! - Drawing Heaven

Είναι μόλις 12 χρόνων και ζωγραφίζει πίνακες τέτοιας τεχνικής και λεπτομέρειας, που δεν συμβαδίζουν για κανέναν λόγο με την ηλικία της.
Πρόκειται για την Akiane Kramarik που ζει στις ΗΠΑ, ένα αυτοδίδακτο στη ζωγραφική κορίτσι που υποστηρίζει ότι η έμπνευσή της είναι θεόσταλτη.
Akiane Kramarik
Πρώτη φορά έπιασε πινέλο στα χέρια της όταν ήταν έξι ετών, όμως τα οράματα που έγιναν η έμπνευσή της είχαν ξεκινήσει από την ηλικία των τεσσάρων.
Τα θέματα των έργων της είναι κυρίως θρησκευτικά, με έντονη συναισθηματικότητα.
Σε πολλούς πίνακές της έχει ζωγραφίσει τον παράδεισο, όπως τον βλέπει στα οράματά της.
Το ταλέντο του κοριτσιού, όπως και η ιστορία της, έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των ΜΜΕ. Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN αφιέρωσε στη 12χρονη Akiane σχετικό ρεπορτάζ.
Δείτε στο βίντεο τους ζωγραφικούς πίνακες του παιδιού-θαύματος:
newsbomb

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki