Monday 5 September 2011

Οι Έφηβοι βουλευτές στους Έλληνες πολιτικούς!

«Μαζί τα φάγαμε; Δεν νομίζω!», είπε από το βήμα της Ολομέλειας 
η Μαρία Κοτίβα, νεαρή έφηβη βουλευτής.



Έφηβοι στην Βουλή «Μαζί τα φάγαμε; Δεν νομίζω»
by fon1972

Το κλίμα έχει δυναμιτίσει το γεγονός ότι η οικονομική πολιτική έχει αποτύχει με αποτέλεσμα τον εκτροχιασμό των δημοσιονομικών, αλλά και τα θέματα της παιδείας.
Εκτός από το νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, στο επίκεντρο βρίσκεται και το γεγονός ότι η νέα σχολική χρονιά βρίσκει τους μαθητές όχι με βιβλία, αλλά με φωτοτυπίες και CD!
Την ίδια ώρα, βλέπουν τους πολιτικούς αρχηγούς να κυκλοφορούν με ipad!

Τι πρέπει να τρώνε οι μαθητές:
Προτάσεις για υγιεινό κολατσιό

Σε λίγες ημέρες αρχίζει η νέα σχολική χρονιά. Μικροί και μεγάλοι μαθητές πρέπει να προσαρμοστούν, ενώ οι γονείς θα πρέπει να σκεφτούν σοβαρά για τη διατροφή των παιδιών τους στο σχολείο.


Τα τρόφιμα που καταναλώνουν τα παιδιά στο σχολείο
θα πρέπει να είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά,
αλλά και αρεστά στα ίδια.
Κάποια μικρά «μυστικά», που μπορούν να βοηθήσουν τους γονείς, αλλά και στοιχεία μελετών για τις προτιμήσεις των παιδιών, παρουσιάζει, η διαιτολόγος διατροφολόγος μέλος του Ινστιτούτου Διατροφικών Μελετών και Ερευνών (ΙΔΜΕ), Κική Γούτα. «Μελέτες έχουν δείξει πως τα παιδιά προτιμούν τροφές που έχουν έντονες γεύσεις, τροφές που είναι σκληρές και τραγανές, που τρώγονται με τα χέρια και δεν λιώνουν, τροφές που έχουν θερμοκρασία δωματίου ή είναι παγωμένες, καθώς και τροφές που έχουν ενδιαφέρον σχήμα ή ελκυστικό κουτί αποθήκευσης», λέει η κ.Γούτα.
Συνιστά δε στους γονείς ν’ αφήσουν τα παιδιά να σχεδιάσουν το γεύμα τους, ν’ ακολουθήσουν και οι ίδιοι το πρόγραμμα των παιδιών, ετοιμάζοντας και το δικό τους κολατσιό από το σπίτι και να περιορίσουν την αγορά τροφίμων και σνακ από το κυλικείο στη μία φορά την εβδομάδα.


Ποια θρεπτικά συστατικά χρειάζονται οι μαθητές
Ποια, όμως, είναι τα θρεπτικά συστατικά που θα διευκολύνουν ένα παιδί να προσαρμοστεί στο σχολείο μετά τις διακοπές;
Απάντηση στο ερώτημα αυτό δίνει η διαιτολόγος-διατροφολόγος, μέλος του ΙΔΜΕ  Γιώτα Καρακασίδου.
«Για να διευκολύνουμε αυτή την προσαρμογή χρειάζεται να τροφοδοτήσουμε τον οργανισμό τους με συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά. Χρειάζεται το πολύτιμο μαγνήσιο για να μπορέσουν

Βρετανία: Εκατοντάδες παιδιά πάσχουν από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα - Chlamydia and Teens

Ένα αγόρι ηλικίας μόλις 11 ετών είναι ο νεώτερος ασθενής στη Βρετανία που κάνει θεραπεία σε νοσοκομείο για σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα, σύμφωνα με μια νέα, ανησυχητική έρευνα. 

The bacteria can move from one person to another
through sexual intercourse, and possibly...

Τα στοιχεία της αποκαλύπτουν πως τα 3 τελευταία χρόνια, σχεδόν 900 παιδιά και έφηβοι ηλικίας κάτω των 16 ετών έχουν διαγνωστεί στη χώρα αυτή με νοσήματα όπως ο έρπης των γεννητικών οργάνων, τα χλαμύδια και η βλεννόρροια.
Μεταξύ των παιδιών που κόλλησαν κάποιο νόσημα του σεξ συμπεριλαμβάνονται δύο 12χρονα αγόρια που έκαναν θεραπεία για κονδυλώματα και έρπη, και ένα συνομήλικό τους κορίτσι που έκανε θεραπεία για έρπη.
Από το 2008 έως σήμερα, θεραπεία για ένα ή περισσότερα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα έκαναν επίσης 44 κορίτσια και 2 αγόρια ηλικίας 13 ετών, 200 αγόρια και κορίτσια ηλικίας 14 ετών και 602 έφηβοι ηλικίας 15 ετών.
Οι ειδικοί από τον νοσηλευτικό οργανισμό Mid Essex Foundation Trust που δημοσιοποίησαν τα στοιχεία, εκτιμούν πως ο αληθινός αριθμός των μολυσμένων παιδιών και εφήβων είναι μεγαλύτερος, καθώς οι αριθμοί αφορούν ορισμένα μόνο από τα βρετανικά νοσοκομεία.
Άλλα ευρήματα της έρευνας είναι πως ο αριθμός των μολυσμένων κοριτσιών είναι τριπλάσιος από αυτόν των αγοριών, καθώς και ότι το συχνότερο νόσημα που κόλλησαν τα παιδιά είναι τα χλαμύδια.

Τα ΝέαΠηγή : Web Only

Ο Οδυσσέας και ο Παλαμάς ώθησαν μια 20χρονη Ρωσίδα με εκ γενετής τύφλωση στην εκμάθηση ελληνικών

Η 20χρονη Αλίνα Κουντριάβτσεβα, από τη Ρωσία, πρόκειται να ανοίξει τις εκδηλώσεις της αποχαιρετιστήριας βραδιάς του Σχολείου Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), στις 12 Σεπτεμβρίου, απαγγέλλοντας σε άπταιστα ελληνικά το ερωτικό ποίημα του Κωστή Παλαμά «Το Χάρισμα»
Είναι αυτό, άλλωστε, το «χάρισμα της ψυχής» της, που από την πρώτη παιδική ηλικία ανέπτυξε, νικώντας το φόβο της ανασφάλειας από την εκ γενετής τύφλωσή της, και το οποίο της άνοιξε το δρόμο της αγάπης για την ελληνική γλώσσα.
Είναι μία από τους 30 φοιτητές ελληνικών σπουδών από δέκα πανεπιστήμια της Ουκρανίας και της Ρωσίας, που επιλέχθηκαν να παρακολουθήσουν φέτος το θερινό πρόγραμμα του Σχολείου Ελληνικής Γλώσσας του ΑΠΘ (16 Αυγούστου - 15 Σεπτεμβρίου) και η πρώτη με πρόβλημα όρασης που συμμετέχει σ’ αυτό. 

Διένυσε το τρίτο έτος σπουδών στην έδρα Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας στο πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας και σκοπεύει να επιστρέψει στη χώρα της πιο πλούσια σε γνώσεις για την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό, με σκοπό να εργαστεί αργότερα σε μεταφράσεις ή διερμηνεία. 

«Το Χάρισμα»
Άφησε για λίγο πίσω στη Μόσχα τον πατέρα και τον μικρότερο αδελφό της και με τη συνοδεία της μητέρας της βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου καθημερινά παρακολουθεί τα μαθήματα του σχολείου, συμμετέχει σε δημιουργικά εργαστήρια λογοτεχνίας, διαβάζει με άνεση Καβάφη και Ελύτη, μαθαίνει ελληνική

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki