Monday 3 October 2011

Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΒΙΑΣΜΟΥ…

«Το αδοκίμαστο και το απ' αλλού φερμένο 
δε το αντέχουν οι άνθρωποι»
Η σκιά, σύμφωνα με τη γλωσσική ορολογία, ονομάζεται η περιοχή του χώρου πίσω από ένα αδιαφανές εμπόδιο που διακόπτει τη πορεία του φωτός… ο βιασμός, ορίζεται ως έγκλημα εχθρότητας και επιθετικότητας, ως ερωτικός εξαναγκασμός και ύστατη πράξη αντικειμενοποίησης του ατόμου.  
Κάθε χρόνο, μονάχα το 6% των θυμάτων
καταγγέλλει τον βιασμό του στις αρχές
¨Η σκιά του βιασμού¨ λοιπόν, αναφέρεται φυσικά στα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης και σε όλα όσα δημιουργούνται μέσα τους μετά από αυτή την αποτρόπαια πράξη εναντίον τους, ακολουθώντας τα παντού… σαν σκιά… όπου ειδικότερα τα βράδια, η σκιά αυτή, καλύπτει και σκοτεινιάζει ακόμη περισσότερο τη ψυχή και το μυαλό των θυμάτων…!!!
     Σκέψεις, συναισθήματα, άγχος, ένταση, δυσφορία, ευερεθιστότητα, έντονη καχυποψία, εσφαλμένες πίστεις, κατάθλιψη είναι μερικά από τα συμπτώματα που καλείται ένα θύμα να καταπολεμήσει, με απώτερο και μοναδικό σκοπό τη παρεύρεση του στη «Θεία δίκη» του κακουργιοδικείου. Τι είναι όμως αυτό, που κάνει τα θύματα να μη καταγγείλουν τον βιασμό τους στις αρχές; Ποιοι φόβοι και ποιες ανασφάλειες είναι αυτές, που κόβουν τον δρόμο προς την ηθική και ψυχική τους πάνω απ όλα δικαίωση και τα κατευθύνει στον μονόδρομο-αδιέξοδο της ήττας και της μετέπειτα απελπισίας;
      Τα πάντα ξεκινούν πριν καν «τελειώσει» η πράξη του βιασμού… ένας βιαστής, δεν ασελγεί μονάχα στο σώμα ενός ανθρώπου, αλλά βιάζει ταυτόχρονα τη ψυχή και το μυαλό του θύματος.. βιάζει την οποιαδήποτε αξία του.. βιάζει  την αξιοπρέπεια του.. βιάζει ό,τι αγνό συναίσθημα υπάρχει στη ψυχή του.. βιάζει την ηρεμία του.. βιάζει την ευτυχία του.. βιάζει τον παρορμητισμό του.. βιάζει την αγαθότητα του.. βιάζει τη καλοσύνη του.. βιάζει τους στόχους του.. βιάζει τα θέλω του.. βιάζει τα όνειρα του… βιάζει… βιάζει… βιάζει... βιάζει ΤΑ ΠΑΝΤΑ μαζί με το σώμα, κάνοντας έτσι όλες τις  «ασήμαντες» ενέργειες της καθημερινότητας  να γίνονται ξαφνικά αναγκαίες  για το θύμα… το πρωινό ξύπνημα με τον καφέ, το μπάνιο, η δουλειά, η προετοιμασία για το φαγητό,...

Παγκόσμια διάκριση Ηρακλειώτη σε διαγωνισμό του ΟΗΕ!

Ως graphic designer για την ανάδειξη λογοτύπου
του Οργανισμού Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (human rights)


Στα πλαίσια της ετήσιας συνέλευσης των μελών του Ο.Η.Ε. , η οποία έλαβε χώρα στην έδρα του οργανισμού στην Νέα Υόρκη διεξήχθη το gala βράβευσης , για την ανάδειξη λογοτύπου του Οργανισμού Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ( human rights).


Το λογότυπο - σχέδιο του Ηρακλειώτη designer Μακρογαμβράκη Νικόλαου, της DOT Creative Studio, βραβεύτηκε τρίτο, ανάμεσα σε 15300 συμμετοχές σχεδιαστών από 190 χώρες.

Η διαδικασία ανάδειξης του διαγωνισμού , έγινε μέσω μίας online ψηφοφορίας από τον ιστότοπο του Οργανισμού Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθώς και από μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ανάμεσα στους κριτές, οι οποίοι επέλεξαν την τελική δεκάδα , υπήρχαν διακεκριμένα πρόσωπα της παγκόσμιας κοινότητας , όπως oi κάτοχοi του Νομπελ Ειρήνης Aung San Suu Kyi, Jimmy Carter (39oςΠρόεδρος των Η.Π.Α , Mikhail Gorbachev (πρώην Γ.Γ του Κ.Κ., και πρόεδρος της Σοβιετικής Ένωσης , Muhhamed Yunnus, μέλος της Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Η.Ε , ακτιβιστής οικονομολόγος ιδρυτής της Grameen Bank, ο ιδρυτής της WIKPEDIA Jimmy Wales, και ο κομμισάριος του Ο.Η.Ε. Navanathem Piley.


Συντονιστές της βραδιάς ήταν η Ann Curry απο το NBC μαζί με τον Michael Elliott (πρόεδρος του ONE). Επίσης, παρεβρισκόμενοι στο Gala ήταν εξέχουσες προσωπικότητες υποστηρικτών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλον τον κόσμο , ανάμεσα τους η τραγουδίστρια οπερας Jessye Norman καθώς και ο διεθνούς φήμης ηθοποιός Robert de Niro καθώς και αρκετοί από τους ηγέτες των χωρών μελών του Ο.Η.Ε. .

Νικητής του διαγωνισμού ανεδείχθει, ο τριανταδιάχρονος Σέρβος σχεδιαστής Pedrag Stakitc από το Βελιγράδι .

Πηγή:Cretalive.gr __________________

Το βραβείο «Σο Πράιζ» της Ασίας στα Μαθηματικά ΣΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Αξίζει τον κόπο να διαβαστεί
η συνέντευξη του Καθηγητή Χριστοδούλου
Η γνώση του Καθηγητή των μαθηματικών πάνω στα θέματα της αρχαίας γραμματείας και παράδοσης είναι πραγματικά εντυπωσιακή

Στη διεθνή επιστημονική σκηνή ο Δημήτριος Χριστοδούλου θεωρείται σήμερα από τους πλέον διακεκριμένους και δημιουργικούς μαθηματικούς. Μόλις πριν από λίγες ημέρες, του απονεμήθηκε το διεθνές βραβείο Shaw για τα μαθηματικά που θεωρείται ισότιμο με το βραβείο Νόμπελ για τις θετικές επιστήμες.Το φετινό βραβείο ο Δ. Χριστοδούλου το μοιράζεται από κοινού με τον επίσης διάσημο Αμερικανό μαθηματικό Ρίτσαρντ Χάμιλτον.
Πρόσφατα, δήλωσε στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» σχετικά με τη βράβευσή του ότι «αυτή η τελευταία αναγνώριση μου προσέφερε διττή χαρά: όχι μόνο ως επιστήμονα-ερευνητή αλλά και ως Έλληνα. Και αυτό γιατί είμαι πεπεισμένος ότι η διεθνής επιβράβευση κάθε Έλληνα επιστήμονα αποτελεί μια ευκαιρία και, ώς ένα βαθμό, μπορεί να συμβάλει στο να προβληθούν οι εγγενείς αρετές, οι δυνατότητες του λαού και του τόπου μας»....

Η δασκάλα που έβαλε την Ελληνική γλώσσα στο Μπρονξ

Από το Χάρλεμ έως το Μπρονξ της Νέας Υόρκης η απόσταση μπορεί να είναι κάποια χιλιόμετρα. Από την Κεφαλλονιά έως εκεί λες και μηδενίζεται. Αιτία, μια Ελληνοαμερικανίδα εκπαιδευτικός που έβαλε τα ελληνικά ως δεύτερη γλώσσα σε δημόσιο σχολείο.

Η
Πανωραία (Πένυ) Παναγιωσούλη γεννήθηκε στη Γουατεμάλα. Οι ρίζες της όμως είναι από την Πύλαρο της Κεφαλλονιάς. Εκεί γεννήθηκε ο πατέρας της Γαβριήλ Παναγιωσούλης. Εκεί έχει μάθει να ακουμπάει τα όνειρά της και τις φιλοδοξίες της από παιδί. Στα ηλιοβασιλέματα της Πύλαρου ήρθε κι ο έρωτας, αφού εκεί γνώρισε τον σύζυγό της Αγγελο Παπαδάτο από τα γειτονικά Βασιλοπουλάτα...

  Όταντην άκουσα στο τηλέφωνο να μου μιλά αισθάνθηκα ότι τόπος που γεννήθηκε ήταν τα Επτάνησα κι όχι η Γουατεμάλα. Η Πένυ Παναγιωσούλη απαντούσε στις ερωτήσεις μου με τη γνώριμη προφορά των Επτανησίων, την ποιητική, τη συρτή, την τραγουδιστή, βγαλμένη από τις καντάδες των όμορφων νησιών του Ιονίου.

Η Πένυ είναι σήμερα διευθύντρια του δημόσιου Λυκείου
KAPPA INTERNATIONAL High School του Μπρονξ, μίας περιοχής με υψηλότατη εγκληματικότητα και πολλά προβλήματα. Η προσπάθειά της να βάλει το μάθημα των ελληνικών στο σχολείο ξεκίνησε από το Χάρλεμ, από το KAPPA ΙV πριν από πέντε χρόνια.

«Όλα ξεκίνησαν από την ανάγκη μου να μάθω στα παιδιά όλα όσα έμαθε ο πατέρας μου σε μένα και στις δύο αδελφές μου, την Κλεοπάτρα και τη Γαβριέλα. Εμείς μάθαμε να αγαπάμε την Κεφαλλονιά και όλη την Ελλάδα από εκείνον.
Η αγάπη του για τον τόπο που τον γέννησε μας δίδαξε τι θα πει Ελληνας και πόσο υπερήφανες πρέπει να είμαστε γι’ αυτό. Ο πατέρας μάς έμαθε να αγαπάμε την οικογένεια και πόσο σπουδαίος δεσμός είναι για τον κάθε άνθρωπο.

Εδώ στο Μπρονξ αλλά και στο Χάρλεμ πολλά από τα παιδιά στερούνται την οικογένεια, μεγαλώνουν στους δρόμους, πολλά  από αυτά δεν έχουν καθόλου γονείς κι άλλα τα μεγαλώνουν οι γιαγιάδες τους. Τι μπορεί να πει κανείς σε μια ογδοντάχρονη γυναίκα; Πώς να βοηθήσει αυτά τα παιδιά να μεγαλώσουν σωστά; Ετσι λοιπόν, όταν μου δόθηκε η δυνατότητα να ξεκινήσω

Μην «παρκάρετε» τα παιδιά σας στο... διαδίκτυο
Protect Your Children from Internet Pedophiles

Η ασφαλής πλοήγηση αφορά και τους γονείς
Ο προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης, μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης κάλεσε τους γονείς να… «μην παρκάρουν τα παιδιά τους στο διαδίκτυο».

«Όχι όμως τα βάζουμε στο Ίντερνετ
για να τα ξεφορτωθούμε»
Όπως τόνισε ο κ. Σφακιανάκης, η ασφάλεια και η ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο αφορά και τους γονείς.
«Τα παιδιά πρέπει από πέντε χρονών να τα βάζεις στο Διαδίκτυο, να τα θωρακίζεις, να βάζεις ασφαλείς κανόνες πλοήγησης, έτσι ώστε να βγουν στην κοινωνία θωρακισμένα, να ξέρουν πού πατούν, και πού περπατάνε στα μονοπάτια του Διαδικτύου. Όσο πιο μικρό τόσο πιο καλά. Όχι όμως τα βάζουμε στο Ίντερνετ για να τα ξεφορτωθούμε» είπε χαρακτηριστικά.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Σφακιανάκης και αξιωματικοί της υπηρεσίας του, είχαν την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή με παιδιά σχολείων και να μιλήσουν για τις παγίδες του Διαδικτύου.

«Εμείς λέμε ναι στο Ίντερνετ, ναι στις νέες τεχνολογίες αλλά υπό προϋποθέσεις. Εμείς είπαμε να είναι στο facebook αλλά από εκεί και μετά δεν πρέπει να υπάρχει η εκτροπή. Κάνε ένα προφίλ στο facebook, όμως μην βάζεις προσωπικά στοιχεία, τηλέφωνα, διευθύνσεις, φωτογραφίες» ανέφερε ο προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
πηγή 

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki