Tuesday 4 October 2011

Είμαι ένα μικρό πρωτάκι...

Αγαπητέ κύριε
Είμαι ένα μικρό πρωτάκι
σε ένα από τα πολλά σχολεία στο Φάληρο στον Πειραιά.
Δύσκολα τα πράγματα στην πρώτη Δημοτικού, έρχονται στο διάλειμμα τα μεγαλύτερα παιδιά και μας διώχνουν από την αυλή και μας λένε ότι είμαστε μικρά αλλά δεν πειράζει γιατί μόλις μεγαλώσω λίγο δεν θα μπορεί να με διώξει κανένας από την αυλή, θα γίνω πολύ δυνατό πρωτάκι.
Στην τάξη μας είναι πολύ ωραία, έχω μεγάλο θρανίο και η δασκάλα μας είναι πολύ καλή, και μας δώσανε και πρόγραμμα, θα μάθουμε λένε γλώσσα, μαθηματικά, μελέτη περιβάλλοντος, μουσική και θα κάνουμε και γυμναστική.
Περιμένω πως και πως να κάνω μουσική που μου αρέσει τόσο αλλά μας είπε η διευθύντρια ότι δεν έχει έρθει ακόμα ο δάσκαλος... τι κρίμα, μεγάλος άνθρωπος και να μην είναι στην ώρα του ..δεν είναι καθόλου ευγενικό !
Μετά πήγα σπίτι να δω τα καινούρια μου βιβλία αλλά μόνο γλώσσα είχαμε και για τα άλλα μαθήματα δεν μίλαγε κανένας... μόνο για κάτι υπουργεία έλεγε η Διευθύντρια που δεν ξέρω τι είναι, αλλά δεν με νοιάζει και πολύ εγώ θέλω να κάνω μαθηματικά, μου έχουν πει ότι είναι πολύ ωραίο μάθημα και περιμένω πως και πως, και για το περιβάλλον θέλω να μάθω, θέλω να μάθω τα πάντα ... αλλά δεν έχουμε ακόμα βιβλία, και η Διευθύντρια λέει ότι αυτό το υπουργείο δεν της έχει απαντήσει ακόμα.
Τι κρίμα, αλλά η μαμά μου που με αγαπάει πολύ αποφάσισε να φέρει στην τάξη τα βιβλία που λείπουνε αλλά της είπαν ότι αν δεν έχουν και τα δύο τμήματα βιβλία, δεν μπορεί να γίνει μάθημα γιατί τα τμήματα πρέπει να συμβαδίζουν, έτσι λέει η σχολική επιτροπή.....
Ποια είναι αυτή η σχολική επιτροπή; Και αφού έχουμε πάει όλα τα παιδιά φωτοτυπικό χαρτί στην τάξη γιατί δεν μας βγάζουν φωτοτυπίες από τα άλλα βιβλία να μας τα μοιράσουν;
Ποιος κανονίζει τελικά αν θα κάνουμε μάθημα; Η δασκάλα; Η διευθύντρια; Η σχολική επιτροπή; το υπουργείο; Είναι κάποιος κύριος που κανονίζει και σε ποιο γραφείο κάθεται να πάμε να τον βρούμε όλα τα πρωτάκια μαζί;
Τι να κάνουμε και εμείς; Μικρά πρωτάκια είμαστε ας μας βοηθήσει κάποιος....
Χριστίνα

Σχόλιο: Ακούει άραγε κανείς εκεί στο Υπουργείο; 
από kafeneio

Ακαδήμεια: «ΕΙΜΑΙ ΑΛΛΙΩΤΙΚΟΣ, ΟΧΙ ΑΣΧΗΜΟΣ!!!»

ΕΚΤΑΚΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011
 
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ: 3-6 ΕΤΩΝ: 11:00 π.μ.– 12:00μ.: 
«ΕΙΜΑΙ ΑΛΛΙΩΤΙΚΟΣ, ΟΧΙ ΑΣΧΗΜΟΣ!!!»


ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 6-12 ΕΤΩΝ: 12:00μ. – 1:00μ.μ.: 
«ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥ»
 
«ΕΙΜΑΙ ΑΛΛΙΩΤΙΚΟΣ, ΟΧΙ ΑΣΧΗΜΟΣ!!!»

Εμψυχώτριες:
Μαρία Βουβούση, Νηπιαγωγός, Δασκάλα Δράματος, MA: Management in Education
Θάλεια Καλλιαντά, Δασκάλα, Δασκάλα Δράματος/ Θεάτρου (MA: Drama In Education)

Το εργαστήρι σκοπό έχει να φέρει τα παιδιά σε επαφή με τη θεατρική φόρμα και να τα βοηθήσει να εκφραστούν μέσα από την τέχνη του θεάτρου. Με αυτόν τον τρόπο, εξερευνούν αξίες και θέματα των ενδιαφερόντων τους. Ειδικότερα, τα παιδιά, με διαφορετικό τρόπο σε κάθε ηλικία, εμπνέονται από τις παραστάσεις του Θεάτρου Νέων, από παραμύθια, μουσικές ή βιβλία και ταξιδεύοντας στον κόσμο του φανταστικού και υποδυόμενα ρόλους, έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν συναισθήματα, ιδέες και νοήματα, να κάνουν επιλογές. Έτσι, αναπτύσσουν τη φαντασία τους και διερευνούν έννοιες και θέματα, όπως η διαφορετικότητα, η συνεργασία, τα προσωπικά όνειρα του καθενός. Οδηγούνται σε μια βαθύτερη κατανόηση του εαυτού τους και του κόσμου που τους περιβάλλει. Παράλληλα, γνωρίζουν και να επικοινωνούν μέσα από μια μορφή τέχνης διασκεδάζοντας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 
Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδήμεια», Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος

τηλ.: 210-5125600
 e-mail: info@akademeia.gr,

«Όσοι δεν έχουν, μην πληρώσουν το χαράτσι»

ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
«Αν σας κόψουν το ρεύμα, θα το κόψουμε και εμείς από τους ναούς»
Ολόκληρη η εγκύκλιος του φωτισμένου Επισκόπου εδώ
Όσοι δεν μπορούν, να μην πληρώσουν το "χαράτσι" για τα ακίνητα, τονίζει σε εγκύκλιό του ο μητροπολίτης, επισημαίνοντας πως η Εκκλησία θα βρεθεί στο πλευρό τους

«Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος»
«Θα ήθελα να πω σε όσους δεν μπορούν
να πληρώσουν τη λεγόμενη έκτακτη
εισφορά ακινήτων,
να μη φτάσουν σε απόγνωση.»

Πύρινη εγκύκλιο εξέδωσε ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, κ. Νικόλαος, με την οποία κατακεραυνώνει την κυβερνητική πολιτική, εξαπολύει μύδρους για "τον καταιγισμό των χωρίς τέλος φορολογικών επιβαρύνσεων", καλεί τους πολίτες να αντιδράσουν, αν δεν μπορούν να πληρώσουν το έκτακτο "χαράτσι" στα ακίνητα, καθώς η τοπική Εκκλησία θα βρεθεί στο πλευρό τους.
"Θα ήθελα να πω σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν τη λεγόμενη έκτακτη εισφορά ακινήτων, να μη φτάσουν σε απόγνωση. Να ξέρουν ότι θα βρεθούμε όλοι ενωμένοι στο πλευρό τους και θα φωνάξουμε μαζί: «Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος», τονίζει ο κ. Νικόλαος και συμπληρώνει πως «ας καταλάβουν ότι δεν έχουμε. Δεν μπορούμε. Φτάσαμε στα όριά μας, αλλά αρνούμαστε να μας τελειώσουν».
Με την ίδια εγκύκλιο ο σεβασμιώτατος δεσμεύεται πως "αν σε έναν κόψουν το ρεύμα, εμείς θα το κόψουμε σε όλους τους ναούς. Θα κάνουμε γάμους με κεριά στα χέρια και λειτουργίες με δάκρυα στα μάτια".
Είναι αυτονόητο ότι δεν αντέχουμε άλλο, λέει ο κ. Νικόλαος και καλεί τον λαό να ξεσηκωθεί, να δείξει το διαμέτρημα της δύναμής του και να πάρει τις τύχες του στα χέρια του. «Κάποιοι μας διέσυραν διεθνώς και μας οδήγησαν στα στόματα των θηρίων αυτού του κόσμου είτε από επιπολαιότητα είτε ενδεχομένως και από ύποπτες σκοπιμότητες», λέει και συμπληρώνει πως «ήρθε η ώρα που θα πρέπει όσοι παίρνουν αποφάσεις να καταλάβουν τι συμβαίνει στα σπίτια, στους δρόμους, στα μαγαζιά και στην καθημερινότητα».
Απόγνωση
Ο κ. Νικόλαος αναφέρει πως στην περιοχή του πληθαίνουν αυτοί που με απόγνωση στρέφονται στην Εκκλησία και εκλιπαρούν για βοήθεια. «Οι μισθοί και οι συντάξεις περικόπηκαν, οι άνεργοι πληθύνονται, πολλοί στέγνωσαν οικονομικά. Και ξαφνικά μας ζητείται απειλητικά και εκβιαστικά να πληρώσουμε επιπλέον φόρο για το σπίτι που μένουμε... ».
 
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ
"Καιρός να ξεσηκωθούμε"
Σκληρή γλώσσα χρησιμοποιεί ο σεβασμιώτατος στην εγκύκλιό του, την οποία συνέταξε, επειδή τις τελευταίες ημέρες δέχθηκε σωρεία τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων πολιτών που ζητούν μια παρέμβαση και κάποια συμπαράσταση στο οικονομικό τους αδιέξοδο και δράμα. «Πρέπει να το φωνάξουμε στα αυτιά των αρμοδίων: Ως εδώ! Δεν μπορούμε άλλο. Βρείτε άλλες λύσεις...». Ο κ. Νικόλαος κάνει λόγο για διαψεύσεις που έχουν τραυματίσει το ηθικό και την αξιοπρέπειά μας.  
«Καιρός πλέον να ξεσηκωθούμε. Τα πάντα πρέπει να αλλάξουν. Και επειδή δεν θα τα αλλάξουν κάποιοι άλλοι, πρέπει να μπούμε στο παιχνίδι όλοι».

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki