Wednesday 19 October 2011

Φωλιά αλληλεγγύης και συμπαράστασης

Φωλιά αλληλεγγύης και συμπαράστασης
Μια φωλιά αλληλεγγύης και συμπαράστασης δημιούργησε η ομάδα εθελοντών «Παιδί και Οικογένεια» για τη στήριξη της μεσαίας τάξης, των ανέργων, των άπορων και των ηλικιωμένων. Πρόκειται για ένα παντοπωλείο όπου μπορεί κανείς με ετήσια συνδρομή 25 ευρώ να ψωνίζει διάφορα προϊόντα σε τιμές, πολύ χαμηλότερες από αυτές της αγοράς.  
Η ομάδα εθελοντών καλύπτει και τις ανάγκες 4.500 ανέργων απόρων με παιδιά και ηλικιωμένων απόρων διανέμοντας είδη πρώτης ανάγκης στα σπίτια τους. 



ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΕΣ
       σε ΑΝΕΡΓΟΥΣ & ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ
η σημαντικότερη φροντίδα των εθελοντών μας για τις οικογένειες




 Δωρεάν διανομές στα σπίτια απόρων ανέργων με παιδιά και ηλικιωμένων απόρων.Οι διανομές γίνονται ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ στα είδη που αναγράφονται ενδεικτικά πιο πάνω.
Για πρόσθετες ανάγκες όπως καρότσια, ηλεκτρικά είδη, αναπηρικά καρότσια, εξοπλισμό σπιτιού εξυπηρετούμε ανάλογα με τα είδη που έχουμε την δυνατότητα να εξασφαλίσουμε, εντός 15 ημερών από την ημερομήνια αιτήματος.
Απαραίτητα δικαιολογητικά: κάρτα απορίας, δήλωση εφορίας όπου αναγράφονται ανήλικα τέκνα, ταυτότητα, παραστατικό ΔΕΗ ή ΟΤΕ για την βεβαίωση χώρου κατοικίας. Στην περίπτωση φιλοξενίας, βεβαίωση από τον ιδιοκτήτη και παραστατικά ΔΕΚΟ.

ΠΕΡΙΟΧΗ: μετρό Συγγρού - ΦΙΞ (οδός: Δράκου 28) 
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:
ΠΡΩΊ:   Δευτέρα - Κυριακή       11.00 - 15.00
ΒΡΑΔΥ: Δευτέρα - Παρασκευή 18.00-21.00

(δήλωση συμμετοχής στο info@kidsfestival.gr)
http://www.kidsfestival.gr/
Αν η Ψυχή του Έλληνα ανοίξει τα φτερά της θα ξεδιπλώσει και το νου για ψηλότερα πετάγματα.... Θα βρούμε λύσεις απλές και πρακτικές για την ανακούφιση ανήμπορων συμπολιτών μας που όσο πάνε και πληθαίνουν. Θα δοθούν ακόμη λύσεις σε πολλά προβλήματα και σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο της τροφοδοσίας και της ένδυσης π.χ.: Συνύπαρξη μεσοπέλαγα....

Υπερήφανος Αρχηγός

Ένα περιστατικό με τον Νικηταρά (τον γνωστό και ως Τουρκοφάγο...)
Όταν αποφυλακίστηκε ο οπλαρχηγός το 1841, ήταν τόσο φτωχός που κατάντησε ζητιάνος στα σοκάκια του Πειραιά. Η πενιχρή σύνταξη που έπαιρνε, χάριν μιας θέσης γερουσιαστή που του εδόθη, δεν έφτανε «ούτε για ζήτω». 

Η αρμόδια αρχή η οποία χορηγούσε θέσεις επαιτείας,
είχε ορίσει μια ορισμένη μέρα στον ήρωα επαίτη,
μια θέση, μία μέρα της εβδομάδος κοντά
στην εκκλησία της Ευαγγελίστριας
και του επέτρεπε (!) να επαιτεί κάθε Παρασκευή!
Όταν αυτά έφτασαν στα αυτιά του πρέσβη Μεγάλης Δύναμης, αυτός απεστάλη από την κυβέρνηση του στο σημείο όπου επαιτούσε ο μεγάλος οπλαρχηγός. Μόλις ο οπλαρχηγός   αντελήφθη τον ξένο μάζεψε αμέσως το απλωμένο χέρι του.
Τι κάνετε στρατηγέ μου; ρώτησε ο ξένος.
Απολαμβάνω ελεύθερη πατρίδα, απάντησε υπερήφανα ο ήρωας.
Μα εδώ την απολαμβάνετε, καθισμένος στον δρόμο; επέμενε ο ξένος.
Η πατρίδα μου έχει χορηγήσει σύνταξη για να ζω καλά, αλλά έρχομαι εδώ για να παίρνω μια ιδέα πως περνάει ο κόσμος, απάντησε περήφανα (αλλά προφανώς όχι αληθώς ως επαίτης πλέον) ο οπλαρχηγός.
Ο ξένος κατάλαβε, και διακριτικά, φεύγοντας άφησε να του πέσει ένα πουγκί με χρυσές λίρες.
Ο σχεδόν τυφλός οπλαρχηγός άκουσε τον ήχο, έπιασε το πουγκί και φώναξε στον ξένο:
Σου έπεσε το πουγκί σου. Πάρε το, μην το βρει κανένας και το χάσεις!

Η υπέρτατη θυσία μίας μάνας – Αρνήθηκε τη χημειοθεραπεία προκειμένου να γεννήσει την κόρη της

Ενώ διαγνώστηκε με καρκίνο αρνήθηκε να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία, αφού έτσι θα σκότωνε το παιδί που κουβαλούσε στην κοιλιά της.

Η 41χρονη γυναίκα από την Αμερική, η οποία είχε διαγνωστεί ως στείρα, κατάφερε να συλλάβει προς έκπληξη τόσο δική της, όσο και των συγγενών της. Η χαρά της ήταν μεγάλη μπροστά στα ευχάριστα νέα, αλλά δυστυχώς δεν κράτησε πολύ. Λίγες μέρες μετά τη διάγνωση της εγκυμοσύνης, διαγνώστηκε με καρκίνο στο κεφάλι και στο λαιμό.
Η μετάσταση των όγκων σε όλο της το σώμα ήταν ραγδαία και η ίδια αρνήθηκε να υποβληθεί σε θεραπεία προκειμένου να παραμείνει υγιές το έμβρυο. Όταν, όμως, η καρδιά της σταμάτησε για λίγο να λειτουργεί οι γιατροί αναγκάστηκαν να της κάνουν καισαρική και να βάλουν το πρόωρο μωρό στη θερμοκοιτίδα.

Η 41χρονη Stacie συνέχισε να παλεύει μιας και ήθελε να γνωρίσει την κόρη της. Ο καρκίνος, όμως, «χτύπησε» το ένα μάτι της παραλύοντας τους μύες και η ίδια ήταν πολύ αδύναμη όχι μόνο να δει, αλλά και να κρατήσει το βρέφος. «Της δείχναμε φωτογραφίες του μωρού και έκλαιγε γιατί ήθελε να το κρατήσει. Ήθελα να τη βοηθήσω και δεν μπορούσα» λέει ο αδελφός της Ray.

Η Stacie κατάφερε να κρατήσει για μία φορά την κόρη της και τρεις μέρες μετά πέθανε.
Η μικρή ζει τώρα με την οικογένεια του αδελφού της Stacie Ray στην Οκλαχόμα.


Πρεσβυτέρα Κρίνα-Έλενα

Oklahoma cancer patient trades her life
so her baby could survive

Stacie Crimm called her brother with astonishing news.
Dottie Mae Crimm drinks from a bottle held by her aunt Jennifer Phillips in The Children's Hospital at OU Medical Center. JOHN CLANTON
“You're not going to believe this,” she said.
She laughed and cried all at once that day in March as she explained that five pregnancy tests showed she would be having a child. It was a joyous surprise at age 41 but even more so because she'd been told she would never be able to get pregnant, said her brother, Ray Phillips.
But even as she shopped for clothes for the child she longed to hold in her arms, she knew something was not right.
She sent 159 text messages about her pregnancy to her brother in the months that followed. Many were joyful but

19 Οκτωβρίου 2011 - Η μεγαλύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των τελευταίων χρόνων
Greece unrest: Athens clashes amid general strike

Χιλιάδες κόσμου έχουν κατακλύσει τους δρόμους της πρωτεύουσας για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα μέτρα λιτότητας και στο πολυνομοσχέδιο, που αυτή την ώρα συζητείται στο Κοινοβούλιο και το οποίο φέρνει τα πάνω-κάτω στις εργασιακές σχέσεις τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.
 περισσότερα

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki