Tuesday 25 October 2011

Χαμομηλάκια, το internet δεν είναι παιχνίδι


Δεν είναι παιχνίδι...


Μικρέ εξερευνητή μόλις ανακάλυψες
το μαγευτικό κόσμο του ίντερνετ;
Έχεις την περιέργεια να εξερευνήσεις οτιδήποτε καινούργιο και ειδικά...τον υπολογιστή που βρίσκεται στο γραφείο του μπαμπά;
Για να κάνεις τα πρώτα σου βήματα στο νέο κόσμο του ίντερνετ όμως πρέπει να μάθεις κάποια βασικά πράγματα για το χώρο αυτό. 


Πρώτα πρέπει να μάθεις τι είναι το Ίντερνετ!
Είναι ένας κόσμος γεμάτος από υπολογιστές που ενώνονται μεταξύ τους.

Ο κόσμος αυτός σου μαθαίνει νέα πράγματα,
σε διασκεδάζει!
Μπορείς να γίνεις ένας καλός «σέρφερ»!
Όπως και ο πραγματικός κόσμος, έτσι και το ίντερνετ κρύβει και κινδύνους…
Μη φοβάσαι όμως.

Να θυμάσαι πάντα!
  • Mια ώρα στο μαγευτικό κόσμο του ίντερνετ
    είναι αρκετή.

  • Δε μιλάμε με αγνώστους.
  • Δε λέμε σε αγνώστους το όνομά μας, τη διεύθυνσή μας και το τηλέφωνό μας.
Cyberkids

Στο internet δεν ξέρεις ποτέ πού είναι το παιδί σου.

Στο Internet δεν ξέρεις ποτέ πού είναι το παιδί σου!
 Μάθε πώς να προστατεύεσαι από τους κινδύνους του Internet


Δείτε το και διαδώστε το...

Σεξουαλική Εκμετάλλευση Παιδιών μέσω Διαδικτύου
Sexual abuse and exploitation of children through the Internet

Ένα στα πέντε παιδιά που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο στην Ευρώπη, έχει πέσει θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης, σύμφωνα με το Συμβούλιο της Ευρώπης. 
περισσότερα

Sexual abuse and exploitation of children through the Internet

CyberKids.gr: Ενδιαφέρει όλους τους γονείς!

Mια πρωτοβουλία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, που υλοποιείται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη χορηγία της εταιρείας παροχής υπηρεσιών κινητής, σταθερής τηλεφωνίας και internet «WIND ΕΛΛΑΣ» στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης παιδιών ηλικίας μέχρι 12 ετών, καθώς και των γονέων τους σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο.
δείτε το εδώ

Το CyberKids αποσκοπεί στην ασφαλή
εξοικείωση του κοινού με τις νέες τεχνολογίες

και ειδικότερα με το internet.

Στόχος της δημιουργίας του CyberKids είναι η προβολή των θετικών πλευρών του διαδικτύου, όπως είναι η ανεύρεση χρήσιμων πληροφοριών και η ψυχαγωγία. Παράλληλος στόχος είναι η ενημέρωση για τους πιθανούς κινδύνους που κρύβονται.


Οι γονείς μπορούν να επισκεφτούν το CyberKids μαζί με τα παιδιά τους, να διασκεδάσουν και να ενημερωθούν για το πώς μπορούν να πλοηγηθούν με ασφάλεια.

από madata

Υπολογιστές σε παιδιά που πεθαίνουν από ασιτία!!
Hunger and World Poverty

Τον Ιανουάριο του 2005 ιδρύθηκε η μη κερδοσκοπική εταιρεία OLPC (One Laptop Per Child, ένας φορητός υπολογιστής για κάθε παιδί) από τους Σέιμουρ Πάπερτ (διδάσκει το MIT και είναι ένας από τους πρωτοπόρους της έρευνας πάνω στην τεχνητή ευφυία), Άλαν Κέι (επίσης καθηγητής του MIT όπου διδάσκει πληροφορική και του "δικού μας" Νικόλα Νεγροπόντη. 


Η φιλανθρωπική αυτή προσπάθεια ακούγεται
πολύ όμορφη, πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται
όμως αν βοηθάει πραγματικά.
Στόχος αυτού του οργανισμού είναι η δημιουργία ευκαιρίας μόρφωσης για τα φτωχότερα παιδιά του πλανήτη, προμηθεύοντας το καθένα από αυτά με ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή. Αυτός ο υπολογιστής δεν χρειάζεται να είναι πολύ ισχυρός, ούτε ακριβός, πρέπει όμως να είναι ανθεκτικός και να περιέχει τα βασικά προγράμματα που θα βοηθήσουν τα παιδιά ηλικίας 6-12 ετών.  Ονομάζεται ΧΟ-1  και είναι γνωστότερος ως "ο υπολογιστής των 100 δολαρίων". Κατασκευάζεται από την Ταϊβανέζικη εταιρεία Quanta Computer.

Η OLPC χρηματοδοτήθηκε από μεγάλες  εταιρείες όπως οι: AMD, Marvel, News Corporation, Google, Nortel Networks, κλπ, οι οποίες έδωσαν από 2 εκατομμύρια δολάρια.  Στάθηκε όμως αδύνατον να κατασκευαστεί φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής κόστους 100$, παρά τις αρχικές φιλοδοξίες, και η OLPC άρχισε να πουλάει, με έξυπνο τρόπο τα προϊόντα της στις ΗΠΑ για να εξοικονομήσει χρήματα. Στην τιμή των 499$ μπορεί κανείς να αγοράσει 2 φορητούς υπολογιστές,  τον ένα τον παίρνει στο σπίτι του ενώ ο άλλος πάει στα φτωχά παιδάκια.

Η φιλανθρωπική αυτή προσπάθεια ακούγεται πολύ όμορφη, πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται όμως αν βοηθάει πραγματικά. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του ΟΗΕ, ένα δισεκατομμύριο άτομα, σε Αφρική (κυρίως),  Ασία και Λατινική Αμερική υποφέρουν από ασιτία,  ενώ το 2008 είχαμε νέο παγκόσμιο ρεκόρ θανάτων παιδιών από την πείνα. Η απάντηση της OLPC είναι ότι ο υπολογιστής θα βοηθήσει στην εκπαίδευση και εξέλιξη των φτωχών παιδιών στο μέλλον, αλλά το μεγάλο πρόβλημα παραμένει και  είναι ότι δεν έχουν να φάνε τώρα...

Κλείνει η Παιδική Στέγη Ανήλικων Περισσού

Παιδιά που δεν έχουν κανένα άλλο στήριγμα ίσως βρεθούν στο δρόμο γιατί το κράτος κάνει περικοπές στα κονδύλια της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Ελευθεροτυπίας», στη Στέγη που ανήκει στην μοναδική κρατική δομή για την προστασία ανηλίκων, έχουν βρει καταφύγιο από το 1972 εκατοντάδες παιδιά. 

Η λειτουργία της ανεστάλη μόνο επί Χούντας και τώρα 
κινδυνεύει πάλι επί... Μνημονίου...
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ πρόσφατα το υπ. Δικαιοσύνης ενημέρωσε εγγράφως την Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων ότι “είναι αδύνατη η επιχορήγηση από τον Ιούλιο και εξής” πράγμα που σημαίνει ότι στον αέρα θα βρεθεί η λειτουργία των επτά μονάδων που λειτουργούν ανά την Ελλάδα.
Ήδη η επιχορήγησή τους μειώθηκε κατά 30% φέτος με αποτέλεσμα η Στέγη να χρωστά τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ, να αδυνατεί να αγοράσει τρόφιμα και πετρέλαιο θέρμανσης.
Όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία, τα τελευταία τρόφιμα που μπήκαν στο ψυγείο ήταν προσφορά ιδιώτη, ενώ τα ρούχα των παιδιών, τα έπιπλα, τα κομπιούτερ και τα παιχνίδια προέρχονται από χορηγίες.
Αυτή τη στιγμή στη Στέγη φιλοξενούνται περίπου 20 παιδιά, Έλληνες και αλλοδαποί. Πολλά από τα παιδιά έχουν καταφέρει να σπουδάσουν με τη στήριξη των ανθρώπων που εργάζονται εκεί, που είναι και η μόνη τους οικογένεια.
Τα μικρότερα δεν ξέρουν ότι κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο. Ένας 18χρονος αλλοδαπός, που στη χώρα του είδε τον πατέρα του να πέφτει νεκρός μπροστά στα μάτια του αναφέρει σε επιστολή του στην εφημερίδα:
«Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα εκπαίδευσης και δικαίωμα σε ένα σπίτι. Εγώ βρήκα το δικό μου σπίτι και δεν θα το αντάλλασσα με τίποτε, γιατί είναι ανεκτίμητο και το μεγαλύτερό μου στήριγμα. Ξέρω πως δεν καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό, γιατί δεν το έχετε ζήσει. Κάποιος δεν είναι οικογένειά σου επειδή έχετε το ίδιο αίμα, οικογένεια είναι όποιος στέκεται δίπλα σου ενώ δεν έχει να κερδίσει τίποτα από εσένα και κάνει ό,τι χρειαστεί για σένα. Εγώ την αγάπη την βρήκα στο πρόσωπο των 'αδελφών' μου, που έχουν αγάπη ακόμη και αν δεν την έχουν λάβει».

briefingnews.gr

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki