Sunday 6 November 2011

Παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου για τις πολιτικές εξελίξεις

Προς τα 5χρονα, Γιωργάκη και Αντωνάκη,
που το ρίξανε στα πείσματα

Ιερώνυμος: Δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη

Να επιτελέσουν το εθνικό τους καθήκον ζήτησε από τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος, με παρέμβασή του μέσω της ιστοσελίδας της Αρχιεπισκοπής.
Ο κ. Ιερώνυμος αναφέρεται στις κρίσιμες ώρες, που περνά ο τόπος, και ζητεί από τις πολιτικές δυνάμεις να επιτελέσουν το εθνικό τους καθήκον.
Η δήλωση του αρχιεπισκόπου έχει ως εξής: «Τις κρίσιμες τούτες ώρες, που διέρχεται ο τόπος, δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για λάθη. Ούτε για λογισμούς, που δεν εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνον το εθνικό συμφέρον. Παρακαλώ, τις υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις της Πατρίδας να επιτελέσουν το εθνικό τους καθήκον. Αναλαμβάνοντας τώρα τις ιστορικές τους ευθύνες προς όφελος του λαού μας».
tanea

Μμμμμ.... η μανούλα έφτιαξε φακές, νόστιμες και υγιεινές!
Ο Διογένης και οι φακές
The poor are truly free when their needs are a few

Μία μέρα ο Διογένης έτρωγε ένα πιάτο φακές καθισμένος στο κατώφλι ενός τυχαίου σπιτιού. 

Diogenes - "The Cynic"
"If only you had learned to live on such food
as lentils, you would not have to flatter the king."
Δεν υπήρχε σε όλη την Ελλάδα πιο φθηνό φαγητό από μία σούπα με φακές. Μ' άλλα λόγια, αν έτρωγες φακές σήμαινε ότι βρισκόσουν σε κατάσταση απόλυτης ανέχειας.
Πέρασε ένα απεσταλμένος του άρχοντα και του είπε: 
«Α! Διογένη, Αν μάθαινες να μην είσαι ανυπότακτος κι αν κολάκευες λιγάκι τον άρχοντα, δε θα ήσουν αναγκασμένος να τρως συνέχεια φακές.» 
Ο Διογένης σταμάτησε να τρώει, σήκωσε το βλέμμα και κοιτάζοντας στα μάτια τον πλούσιο συνομιλητή του αποκρίθηκε: «Α, φουκαρά αδελφέ μου! Αν μάθαινες να τρως λίγες φακές, δεν θα ήσουν αναγκασμένος να υπακούς και να κολακεύεις συνεχώς τον άρχοντα.»
το πήραμε από trofimos
Πηγή: www.bletsas.gr

Fakes Soupa: Lentil Soup

Φακές νόστιμες και υγιεινές!

Γιατί δεν πειθαρχεί το παιδί σου; Μήπως φταις;

Είναι συχνό φαινόμενο τα παιδιά να μην πειθαρχούν στους γονείς και να κάνουν αυτό που θέλουν. Είτε για να περάσει το δικό τους, είτε για να πάνε κόντρα στους γονείς, είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο δικό τους.
Όσο λιγότερο ασχολούμαστε με το παιδί μας,
τόσο περισσότερες σκανταλιές θα κάνει
για να μας τραβήξει την προσοχή!
Έχεις σκεφτεί και εσύ όμως ως γονιός ότι μπορεί να κάνεις κάποια λάθη που να βοηθούν την απειθαρχία του μικρού σου; Η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη σου επισημαίνει αυτά τα λάθη και σε βοηθάει να τα αντιμετωπίσεις...
Η απείθαρχη συμπεριφορά των παιδιών συχνά τροφοδοτείται ή υποδαυλίζεται από λάθη που αθέλητα κάνουν οι γονείς, όπως: 

1. Υπερβολική αυστηρότητα, μεγάλη πίεση.
Όταν είμαστε πολύ αυστηροί και πιεστικοί, πυροδοτούμε αντιδραστική συμπεριφορά στο παιδί που γίνεται ακόμη πιο ζωηρό και απείθαρχο.
2. Υπερβολική ανεκτικότητα και ενδοτικότητα.

Όταν δεν υπάρχουν σαφή όρια και δεν γνωρίζει το παιδί τις συνέπειες της πράξης του, δεν μπορεί και να πειθαρχήσει.
3. Μη σταθερή αντιμετώπιση της απείθαρχης συμπεριφοράς.

Όταν αντιδρούμε κάθε φορά διαφορετικά, ανάλογα με το πόσο κουρασμένοι, πιεσμένοι ή αντίθετα διαθέσιμοι είμαστε, το παιδί μπερδεύεται κι εξακολουθεί να φέρεται άσχημα.
4. Διαφορετική αντιμετώπιση από τους γονείς ή τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους.

Το παιδί που βλέπει άλλη συμπεριφορά από τον ένα γονέα και άλλη από τον άλλο, γίνεται χειριστικό και φυσικά παραμένει απείθαρχο.
5. Έλλειψη πραγματικής, γνήσιας, αυθεντικής και ποιοτικής ενασχόλησης με το παιδί.
Όσο λιγότερο ασχολούμαστε αποκλειστικά και αφοσιωμένα με το παιδί μας, τόσο περισσότερες σκανταλιές θα κάνει για να μας τραβήξει την προσοχή!

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΩΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΩΣ «ΦΙΛΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΒΡΕΦΗ»

Σε ειδική εκδήλωση στο Αμφιθέατρο της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας στην Αθήνα, η UNICEF απένειμε ειδικά βραβεία στα νοσοκομεία «ΑΤΤΙΚΟΝ» και Π.Γ.Ν. ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ» τα οποία αναγνωρίζονται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ως τα δύο πρώτα Νοσοκομεία Φιλικά προς τα Βρέφη στη χώρα μας.

Στα δύο νοσοκομεία απονεμήθηκε ως τιμητικό βραβείο
ειδική πλακέτα στην οποία απεικονίζεται το έργο
"Μητρότητα" του Pablo Picasso.
Για να χαρακτηρισθεί ένα νοσοκομείο ως φιλικό προς τα βρέφη, σύμφωνα με τη UNICEF και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, πρέπει ακολουθεί συγκεκριμένους κανόνες που έχουν στόχο τη διευκόλυνση και εξασφάλιση του μητρικού θηλασμού για τις μητέρες που μπαίνουν στο μαιευτήριο.

Στην εκδήλωση παρέστησαν... 

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki