Friday 2 December 2011

Είναι καλύτερο να βιάζεις ανήλικα, από το να χρωστάς στην εφορία;

Σύμφωνα με την αντίληψη των δημοσιογράφων της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των αναγνωστών της για «επικίνδυνους» συμπολίτες, δημοσιεύει 2 θέματα. Το ένα αφορά ένα 80χρονο επιχειρηματία (που έχει δώσει χοντρά λεφτά στα ΜΜΕ, αλλά και σε παχουλούς δημοσιογράφους-ηθοποιούς  για διαφήμιση), ο οποίος χρωστάει -και το αναγνωρίζει- στην εφορία μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Το δεύτερο ρεπορτάζ έχει να κάνει με έναν
54χρονο γυναικολόγο που νάρκωνε και βίαζε
ακόμα και ανήλικες ασθενείς του.
Τα θύματά του ανέρχονται στα 213 και αντιμετωπίζει ισόβια.
Στη πρώτη περίπτωση, οι συντάκτες του Θεμιστοκλή  όχι μόνον «ξεβρακώνουν»... δημοσιεύοντας έστω και νομότυπα όλα τα στοιχεία του "εγκληματία", αλλά επιπροσθέτως του κοτσάρουν 

Ο «εγκληματίας»
μια τεράστια φωτογραφία
του ηλικιωμένου με χειροπέδες
(πριν ακόμα προσέλθει στα δικαστήρια).
Στη περίπτωση όμως του τερατο-επιστήμονα βιαστή ανηλίκων,σέβονται απολύτως τα προσωπικά δεδομένα, και επιπλέον χρυσώνουν το χάπι  παίρνοντας δήλωση από το ντόπιο δήμαρχο που τον θεωρεί  "άριστο οικογενειάρχη με καλό όνομα στη κοινωνία"!
Κατάλαβες κύριε  Θεμιστοκλή γιατί πιστεύουμε ότι η φυλλάδα σου έχει πάρει την κατηφόρα, κι όταν σταματήσει το Carrefour την περίεργη χορηγία του, η κυκλοφορία θα είναι μικρότερη από την ESPRESSO;
Κι αυτό  δεν είναι δίκαιο, γιατί αμφότερα τα...έντυπα στο μεγαλύτερο μέρος τους ασχολούνται με «καλλιτεχνικά»... παρατράγουδα (όπως θα διαπιστώσετε στη συνέχεια)...

Σοκ στο Ρέθυμνο - Δάσκαλος ασελγούσε σε παιδιά

Όνομα δεν έχει ο διεστραμμένος,
που κατέστρεψε πάνω από τριάντα παιδιά;;
Φωτογραφία, δεν... ;;
Συγκλονίζει την κοινωνία του Ρεθύμνου η σύλληψη εκπαιδευτικού πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για παιδεραστία. Ο εκπαιδευτικός, ο οποίος ήταν και προπονητής μπάσκετ σε τμήματα ομάδας του Ρεθύμνου, συνελήφθη επ' αυτοφώρω στο σπίτι του την ώρα που ασελγούσε σε δύο ανηλίκους.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε τη ΕΛ.ΑΣ., πρόκειται για 47χρονο εκπαιδευτικό σε σχολείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης του Ρεθύμνου, ο οποίος συνελήφθη την Πέμπτη το βράδυ και κατηγορείται για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια. 
Σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, ο 47χρονος προσέγγιζε τα ανήλικα παιδιά, λόγω της ιδιότητός του, και με επιδέξιους τρόπους και προτροπές κατάφερνε να κάμπτει την αντίστασή τους και να συνευρίσκεται μαζί τους.
Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 47χρονος, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του εκπαιδευτικού σε σχολείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής και του προπονητή καλαθοσφαίρισης, παιδικών - εφηβικών τμημάτων ομάδας του Ρεθύμνου, προσέγγιζε ανήλικους μαθητές,...

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Προστατεύετε  τα παιδιά – ΜΠΟΡΕΙΤΕ:
Αποφεύγοντας παιχνίδια με επικίνδυνες χημικές ουσίες.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ  ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗ!!
 Μάθετε πώς να κάνετε τις καλύτερες  επιλογές
Προστατεύετε τα παιδιά 
Αποφύγετε επικίνδυνες χημικές ουσίες

Ποιο είναι το πρόβλημα?
Τα παιγνίδια είναι απαραίτητα για την υγιή διανοητική / ψυχοκινητική / κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού. Όμως πρέπει να είναι ασφαλή τόσο μηχανικά (φυσική αντοχή κλπ) όσο και από την άποψη των χημικών ουσιών που μπορεί να περιέχουν.

Πολλά παιχνίδια περιέχουν χημικές ουσίες που θεωρούνται επικίνδυνες για την υγεία των παιδιών. Τέτοιες είναι ορισμένοι  πλαστικοποιητές (ιδίως σε μαλακά πλαστικά)  πχ οι φθαλικοί εστέρες και η δισφαινόλη–Α (ΒΡΑ) που διαταράσσουν το ενδοκρινικό σύστημα  και προκαλούν ορμονικές διαταραχές, η φορμαλδεΰδη που υπάρχει σε γόμες και κάποια ήδη συνθετικής ξυλείας και μπορεί να προκαλέσει καρκίνο καθώς και ενώσεις που κάνουν τα προϊόντα λιγότερο εύφλεκτα γνωστές σαν επιβραδυντές φλόγας, nontoxic» που ενδέχεται να είναι τοξικές. 
Έχει διαπιστωθεί ότι σχεδόν όλες αυτές οι επικίνδυνες ουσίες μπορούν να αντικατασταθούν από ασφαλέστερες εναλλακτικές ουσίες γι’ αυτό αναζητείστε προϊόντα με οικολογική σήμανση.

Η ασφάλεια (φυσική αντοχή και χημική σύσταση) των παιγνιδιών κατοχυρώνεται  νομικά ιδίως στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) όπου ισχύουν ήδη...

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki