Wednesday 7 December 2011

Ασφαλή Χριστουγεννιάτικα στολίδια

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο και όλα τα στολίδια, με τα οποία διακοσμούμε το σπίτι μας, τα Χριστούγεννα, 

πρέπει να είναι ασφαλή 
Σε έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που διεξήχθη από το Μάιο του 2007 μέχρι το Μάιο του 2009, δοκιμάστηκαν 196 τυχαία δείγματα χριστουγεννιάτικων λαμπιονιών, από όλες τις τιμές. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 30% των χριστουγεννιάτικων λαμπιονιών εμφανίζουν εμφανή και 
άμεσο κίνδυνο πυρκαγιάς
και ηλεκτροπληξίας
Τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες διοικητικές και τεχνικές απαιτήσεις, για να μη βάζουν, σε κίνδυνο, την υγεία, την περιουσία ακόμα και τη ζωή μας. Τα προβλήματα, που διαπιστώθηκαν αφορούν μη συμμόρφωση, με τις τεχνικές απαιτήσεις ασφάλειας, για την κατασκευή, παραδείγματος χάριν, αγκυρώσεων καλωδίων, καλωδιώσεων, μόνωσης και για την προστασία από ηλεκτροπληξία καθώς και ελλείψεις, στην επισήμανση, στις οδηγίες ή ελλείψεις διοικητικού χαρακτήρα.
Για να είναι ασφαλή τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια, γιρλάντες, φωτάκια, αγιοβασίληδες και άλλα διακοσμητικά είδη, που λειτουργούν, με ηλεκτρικό ρεύμα, πρέπει:
  • Να φέρουν, πάνω στο προϊόν:
  1. τη σήμανση CE,
  2. τα τεχνικά στοιχεία λειτουργίας (τάση, ισχύς, συχνότητα λειτουργίας ),
  3. τον τύπο του προϊόντος, τον κατασκευαστή και τα στοιχεία του ή τον υπεύθυνο εισαγωγέα / διαθέτη, στην Ελλάδα.
  • Να συνοδεύονται, από οδηγίες χρήσης, στα Ελληνικά και να αναγράφονται τα στοιχεία της εταιρείας, που διαθέτει το προϊόν ή τα στοιχεία του εξουσιοδοτημένου service της συσκευής.
  • Σε περίπτωση χρήσης του προϊόντος, σε εξωτερικό χώρο, να αναγράφεται, σαφώς, η ένδειξη αυτή, επί της συσκευασίας και του φυλλαδίου οδηγιών χρήσης καθώς και η ένδειξη προστασίας ΙΡ (τουλάχιστον ΙΡ40 για εξωτερικό χώρο) και να τηρούνται οι κανονισμοί ασφαλείας εσωτερικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων.
  • Το πάχος της εξωτερικής καλωδίωσης να είναι τουλάχιστον 5mm.
  • Το φις να είναι διπολικό και κανονικού μεγέθους.
  • Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να έχουμε εγκαταστήσει ρελιέ διαρροής, στις οικιακές εσωτερικές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις του σπιτιού μας, για την επιπρόσθετη προστασία των χρηστών και των εγκαταστάσεων.
Υπάρχουν και κάποιες μικρές συμβουλές, που πρέπει να ακολουθούμε, οι καταναλωτές:
  • Επιθεωρούμε τα χριστουγεννιάτικα φωτιστικά μας για διαρροές, κοψίματα, καμένες λάμπες καθώς και το φις, για καλή προσαρμογή, με την πρίζα για την αποφυγή σπινθηρισμών, πριν τα τοποθετήσουμε στο δέντρο.
  • Διαβάζουμε, με προσοχή, τις οδηγίες χρήσης και τις εφαρμόζουμε.
  • Δεν αφήνουμε, ποτέ, τα φωτάκια του δέντρου αναμμένα, όταν πηγαίνουμε, για ύπνο ή όταν βγαίνουμε, από το σπίτι.
  • Αγοράζουμε χριστουγεννιάτικα φωτάκια, από αξιόπιστους εμπόρους.
  • Αν υποψιαστούμε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα,... 

Αλληλεγγύη στους ανασφάλιστους πολίτες

Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στον Βαρδάρη, λειτουργεί το «Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης», μια ολοκληρωτικά εθελοντική προσπάθεια που βασίζεται στην ανθρωπιά και την προσφορά των πολιτών. 

Στην οδό Αισώπου 24, στον 1ο όροφο, το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης έχει παραχωρήσει ένα χώρο 130τμ που φιλοξενεί τους γιατρούς που προσφέρουν στους ανασφάλιστους πολίτες τις υπηρεσίες τους.
Το Παθολογικό λειτουργεί καθημερινά, το Παιδιατρικό 3 φορές την εβδομάδα, αντίστοιχα με ραντεβού το Νευρολογικό και το Ψυχιατρικό τμήμα ενώ αναμένεται σε λίγο καιρό να λειτουργήσει και Γυναικολογικό τμήμα. Το Οδοντιατρείο, που έχει πάρει το όνομα «Μαριάνα Μπρεκάση» λειτουργεί πρωί βράδυ.
Όποιος πολίτης είναι ανασφάλιστος και χρήζει ιατρικής φροντίδας μπορεί να καλέσει στο 2310-520386 (το πρωί και το απόγευμα 6-9 τις εργάσιμες ημέρες) έτσι ώστε να κλείσει το ραντεβού για την εξέταση. 
Τα ιατρεία του στελεχώνονται από εθελοντές γιατρούς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, που στον ελεύθερο χρόνο τους προσφέρουν εθελοντική δωρεάν εργασία για την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των ανασφάλιστων.

Στο ΕΚΘ γεννήθηκε η ιδέα
Η ιδέα για την ίδρυση του κοινωνικού ιατρείου ξεκίνησε από την ομάδα υγειονομικών, που παρείχαν εθελοντική ιατρική φροντίδα στους 50 λαθρομετανάστες, οι οποίοι είχαν προχωρήσει σε πολυήμερη απεργία πείνας, στον 7ο όροφο του ΕΚΘ.
«Να δείξουμε ότι υπάρχει και ο δρόμος της Αλληλεγγύης. Αυτό θέλαμε» τονίζει στο Ράδιο Θεσσαλονίκη εκ των πρωτεργατών της προσπάθειας Στρατής Πλωμαρίτης.
Η δικαίωση έχει έρθει από τις πρώτες μέρες λειτουργίας. Μάλιστα η ανταπόκριση είναι τόσο μεγάλη που υπάρχει ο φόβος, μην δεν ανταποκριθούν οι γιατροί στη ζήτηση.

«40 επισκέψεις στο Παθολογικό τις πρώτες 5 μέρες. Πληθαίνουν οι εθελοντές που θέλουν να προσφέρουν. Φτιάξαμε και ένα δίκτυο συναδέλφων, ελεύθερων επαγγελματιών, όπως καρδιολόγοι, ακτινολόγοι, οφθαλμολόγοι και στέλνουμε εκεί όσους μπορούν να δεχτούν δωρεάν» σημειώνει ο κ. Πλωμαρίτης.
Ο απλός κόσμος αλλά και οι σύλλογοι έχουν ανταποκριθεί έντονα και βοηθούν χορηγώντας τον ιατρικό εξοπλισμό και τα φάρμακα, ενώ υπάρχουν και συμβαλλόμενα φαρμακεία με το ειδικό σήμα που μπορεί ο κόσμος να αγοράζει φάρμακα και να τα παρέχει στο φαρμακείο του Κοινωνικού Ιατρείου.

Νομική υπόσταση

Παράλληλα, δρομολογείται και η ίδρυση “Συλλόγου Φίλων του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης”, που θα ασχολείται με τα ζητήματα προμηθειών, τροφοδοσίας και υλικού.
Εισφορές για τη στήριξη της λειτουργίας του κοινωνικού ιατρείου μπορούν να κατατίθενται στο όνομα Θανάσης Κομνής, που είναι και ο προσωρινός ταμίας του ιατρείου, στο λογαριασμό 5233-055191-215, στην Τράπεζα Πειραιώς.
«Εμείς δεν έχουμε χορηγούς, δεν έχουμε διαφημιστές, στηριζόμαστε μόνο στον κόσμο» δηλώνει ο κ. Κομνής στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.
Χαμόγελο και καλά λόγια παρά τον πόνο
Μέσα από τον πόνο τους και την αρρώστια τους, οι ασθενείς που λαμβάνουν τις υπηρεσίες του Κοινωνικού Ιατρείου δεν ξεχνούν να χαμογελάσουν και να πουν ένα ευχαριστώ από καρδιάς σε γιατρούς και προσωπικό που συντηρεί όλη αυτή την προσπάθεια.
Ο Ιωάννης έχει πρόβλημα με το θυρεοειδή αδένα του και χρειάζεται και κολλύρια για τα μάτια του. Έκανε 14 χρόνια φυλακή και τώρα που βγήκε κανένας δεν τον παίρνει για δουλειά. 

«Είναι πάρα πολύ καλή ιδέα . Βοηθάει εμάς τους ανέργους και τους μετανάστες που δεν μπορούμε να καλύψουμε το κόστος για εξετάσεις και φάρμακα. Πολλά τα έξοδα, που να τα βρω τα λεφτά;» λέει χαρακτηριστικά μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.
Εθελοντικά προσφέρουν τις υπηρεσίες της και τα κορίτσια της γραμματείας.
Η Γιώτα, εκ των γραμματειών, κινείται χρόνια σε κινηματικές δράσεις αλληλεγγύης και μόλις έγινε η προσπάθεια, «έσπευσε να το στηρίξει».
«Αστραπιαία μεταδόθηκε η πληροφορία για την έναρξη λειτουργίας. Έρχεται πάρα πολύ κόσμος. Έρχονται ασθενείς φορτισμένοι που νομίζουν ότι θα πληρώσουν και χαίρονται για το ότι είναι «ανθρώπινο» και χωρίς λεφτά» τονίζει αναφερόμενη στις πρώτες της εικόνες από το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης.

ΠΗΓΗ ΚΕΙΜΕΝΟ: RTHESS.GR
spnews.gr

Μια μορφή πίστης, αφοσίωσης και αγάπης ...

Η αγάπη δεν περιγράφεται με λόγια... αλλά με πράξεις...
Αγάπη... μια τόσο μικρή λέξη... μα και τόσο μεγάλη...

Τα λόγια είναι περιττά για την περιγραφή της αγάπης...
Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΘΥΣΙΑ...!!!
------------------------------------------------------------
… μια μορφή πίστης, αφοσίωσης και αγάπης από ένα μικρό ζώο...
Εμείς που είμαστε άνθρωποι δεν μπορούμε λέτε να αγαπάμε αληθινά;;;

Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΘΥΣΙΑ...!!!
by Siglitiki

Παιδί στην πόλη – «Η γιορτή της πλατείας»

Μη κερδοσκοπικό σωματείο
Τηλ-φαξ: 2310 231564
6979 000512, 6978 383064
e-mail: Info@paidistinpoli.gr
www.paidistinpoli.gr

Θεσσαλονίκη, 6 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παιδί στην πόλη – «Η γιορτή της πλατείας»
Με νέα Χριστουγεννιάτικη δράση επανέρχεται ο μη κερδοσκοπικός σύλλογος “Παιδί στην πόλη”, στην Πλατεία Ναυαρίνου με θέμα «Η γιορτή της πλατείας». Κύριος στόχος για μία ακόμη φορά η δημιουργική χρήση της Πλατείας από τους πολίτες της πόλης.
Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, με αφορμή
την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού,
από τις 12 το πρωί έως τις 2:00 μ.μ., το Παιδί στην πόλη διοργανώνει μία Χριστουγεννιάτικη γιορτή για μικρούς και μεγάλους.  
Παράλληλα γιορτάζουμε τον ένα χρόνο δυναμικής και δημιουργικής δράσης του συλλόγου με κύριο στόχο την ανάπλαση της Πλατείας Ναυαρίνου και την ανάδειξη της σε σημείο αναφοράς συνάντησης και κοινωνικής συναναστροφής για τα παιδιά και την οικογένεια.
Η γιορτή θα ξεκινήσει με τον στολισμό του δέντρου της Πλατείας, τα πρόσωπα θα φωτίσουν με το χριστουγεννιάτικο facepainting ενώ το κέφι θα ξεκινήσει από νωρίς με τις μοναδικές μουσικές επιλογές του DJ Παναγιώτη και πολύ χορό.
Σας περιμένει το Χριστουγεννιάτικο Κυνήγι του θησαυρού με παιχνίδια, δοκιμασίες και εκπλήξεις.  Όλοι μαζί, με ροφήματα και λιχουδιές, ζεστό καφέ και glue vine κάνουμε μια ευχή για την Πλατεία Ναυρίνου.
Με την υποστήριξη: (αλφαβητικά) About Family, Epi Direct, Idunited, Magna, Realife Cinema, Ιωσηφίνα, Καπάνιgraphix, Λιλιπούπολη.

Το «Παιδί στην πόλη»  δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2010, από γονείς, παιδαγωγούς και φίλους.
Στους κύριους στόχους μας είναι:
Να προασπίσουμε τα δικαιώματα των παιδιών για  υγιές περιβάλλον, ανάπτυξη, ασφάλεια και παιχνίδι.
Να προωθήσουμε δραστηριότητες που ενισχύουν τη δημιουργική έκφραση των παιδιών.
Να ευαισθητοποιήσουμε την κοινή γνώμη και τους αρμόδιους φορείς για τη διαμόρφωση των δημόσιων χώρων της πόλης μας σε χώρους κατάλληλους για παιχνίδι.
Πιστεύουμε πως με τη συμμετοχή όλων η πόλη μας
μπορεί να γίνει φιλόξενη, ζωντανή και δημιουργική για τα παιδιά.
Η ομάδα μας είναι ανοιχτή σε νέα μέλη.

Η αποθήκη μας. Παιχνίδια για δωρεές σε ιδρύματα

Εδώ συλλέγουμε παιχνίδια με σκοπό να τα δωρίσουμε σε κάποιο ίδρυμα, ορφανοτροφείο.
Κάνουμε την αρχή προσφέροντας 

μια μεγάλη "Πυραμίδα playmobil" με πολλές
κρύπτες, θησαυρούς, στρατιώτες, άλογα, φαραώ.
Στην "αποθήκη μας" θα δεχόμαστε προσφορές μόνο από κοντινές περιοχές για εμάς. Αυτό γιατί προσφερόμαστε εμείς οι ίδιοι εθελοντικά να συλλέξουμε τα παιχνίδια και να τα δωρίσουμε σε κάποιο ίδρυμα.
Μακάρι να μπορούσαμε να δεχτούμε από όλες τις περιοχές, αλλά δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου και φυσικά οικονομική ευχέρεια. 
Περιμένουμε λοιπόν την προσφορά σας από τις εξής περιοχές:
Πειραιάς, Κερατσίνι, Νίκαια, Κορυδαλλό, Πέραμα, Νεάπολη.

Στείλτε email με την προσφορά σας να γεμίσει η αποθήκη μας.
Σκορπίστε παιδικά χαμόγελα!

Αναρτήθηκε από Παιδικές Αγγελίες  

Σοκ από τη δράση του 52χρονου μαθηματικού

Σοκ προκαλεί η ερωτικά διεστραμμένη δράση του 52χρονου καθηγητή μαθηματικών, ο οποίος κατηγορείται ότι ικανοποιούσε τις άρρωστες σεξουαλικές ορέξεις του «νοικιάζοντας» ανήλικα αγόρια.

Από τις πληροφορίες της zougla.gr προκύπτει ότι ο φιλήσυχος καθηγητής μαθηματικών που δίδασκε στο 8ο Γυμνάσιο Αχαρνών μεταμορφωνόταν τα βράδια...  

περισσότερα εδώ

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki