Friday 9 December 2011

Παιδικό παιχνίδι: Συμβουλές και οδηγίες

Το παιδικό παιχνίδι θεωρείται ένα τυπικό βιομηχανικό προϊόν. Για την επιλογή του, όμως, δεν πρέπει να ακολουθήσουμε τις τυπικές διαδικασίες, που ακολουθούμε, όταν αγοράζουμε ένα άλλο προϊόν. Καθοριστικός παράγοντας, για την επιλογή του παιχνιδιού, που θα δωρίσουμε, αυτές τις γιορτινές μέρες, στο παιδί μας, είναι ο ευαίσθητος και αδιαμόρφωτος ακόμα, χαρακτήρας του.
Παιχνίδια θεωρούνται τα προϊόντα, που έχουν σχεδιαστεί ή που προορίζονται να χρησιμοποιούνται, στο πλαίσιο παιχνιδιού, από παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών.
Δε θεωρούνται παιχνίδια ο εξοπλισμός παιδότοπων, οι αυτόματες παιχνιδομηχανές, που έχουν δημόσια χρήση, παιχνίδια, με κινητήρα εσωτερικής καύσης, παιχνίδια, με ατμομηχανή, εκτοξευτές λίθων, σφενδόνες, διακοσμητικά αντικείμενα, προϊόντα, για ενήλικους συλλέκτες (π.χ. κούκλες λαϊκής τέχνης, μινιατούρες αυτοκινήτων κ.λπ.), αθλητικός εξοπλισμός (π.χ. πατίνια και τροχοσανίδες, για παιδιά, με βάρος, πάνω από 20 κιλά), ποδήλατα, με ύψος, πάνω από 435 mm, πατίνια, με τιμόνι και ηλεκτροκίνητα οχήματα, για μετακινήσεις σε δημόσιο χώρο, ναυτικός εξοπλισμός, για βαθιά ύδατα, εξαρτήματα εκμάθησης κολύμβησης, για παιδιά, παιχνίδια συναρμολογήσεως, με περισσότερα από 500 κομμάτια, αεροβόλα και βέλη τοξοβολίας, με μήκος πάνω από 120 cm, πυροτεχνήματα, βελάκια με μεταλλικές αιχμές, εκπαιδευτικά προϊόντα (φούρνοι, σίδερα κ.λπ.), που λειτουργούν, με τάση άνω των 24 V., σε συνεχές ρεύμα, επιστημονικός εκπαιδευτικός εξοπλισμός, ηλεκτρονικός εξοπλισμός και παιχνίδια ηλεκτρονικά (υπολογιστές, παιχνιδομηχανές κ.λπ.), που δεν είναι σχεδιασμένα, ειδικά για παιδιά, πιπίλες, φωτιστικά, ηλεκτρικοί μετασχηματιστές, για παιχνίδια, εξαρτήματα μόδας, που δε χρησιμοποιούνται, στο πλαίσιο παιχνιδιού.

Απαιτήσεις ασφάλειας παιχνιδιών
Για τα παιδικά παιχνίδια, υπάρχει τόσο εθνική όσο και ευρωπαϊκή νομοθεσία. Η νομοθεσία καθορίζει, για το σύνολο των παιδικών παιχνιδιών, τις βασικές προδιαγραφές και απαιτήσεις ασφαλείας, που πρέπει αυτά να πληρούν, για να μπορούν να διατίθενται, στην αγορά.
• Τα παιχνίδια και τα μέρη τους, όπως και τα στηρίγματά τους πρέπει να έχουν την απαιτούμενη αντοχή, για να μη σπάζουν, να μην παραμορφώνονται και τραυματίζουν τα παιδιά.
• Οι ακμές, οι προεξοχές, τα σχοινιά, τα καλώδια και τα στηρίγματα δεν πρέπει να τραυματίζουν τα παιδιά, όταν έρχονται, σε επαφή με αυτά, δηλαδή να μην είναι αιχμηρά.
• Τα παιχνίδια δεν πρέπει να παρουσιάζουν κίνδυνο στραγγαλισμού ή πνιγμού. Δηλαδή, δεν πρέπει να έχουν μακριά κορδόνια ή κομμάτια μικρότερα των 4,5 εκ., που αποσπώνται.
• Η συσκευασία των παιχνιδιών ή τα μέρη αυτής δεν πρέπει να παρουσιάζουν κίνδυνο στραγγαλισμού ή ασφυξίας. Δηλαδή, οι διαστάσεις τους ή το σχήμα τους να είναι τέτοια, που να μη χωρούν, στο στόμα και να μην εγκλωβίζονται, σε αυτό.
• Τα παιχνίδια νερού πρέπει να εξασφαλίζουν πλευστότητα και στήριξη.
• Τα παιδικά αντισκοινάκια, πρέπει να έχουν έξοδο, που να ανοίγει, εύκολα, από μέσα.
• Τα παιχνίδια, που παρέχουν δυνατότητα κίνησης, πρέπει να διαθέτουν... 

Εκδήλωση ανθρωπιάς για τα παιδικά χωριά SOS Βάρης!


Στις 11 Δεκεμβρίου 2011, γνωστοί χορευτές και γυμναστές θα χορέψουν και θα γυμναστούν μαζί με τα παιδιά και τους φίλους τους, θα διασκεδάσουν με κλόουν και ζογκλέρ, θα δημιουργήσουν χειροκατασκευές και θα ζωγραφίσουν για τα παιδιά του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων παιδιών με νεοπλασματικές παθήσεις "Η ΠΙΣΤΗ". Η μέρα θα κλείσει με ένα μεγάλο πάρτυ αφού τα παιδιά του χωριού SOS θα παίξουν μουσική και θα τραγουδήσουν μαζί με το αγαπημένο τους συγκρότημα 1550!!
Στις 21 Δεκεμβρίου 2011, το DANCE FOR A CAUSE θα διοργανώσει άλλη μια μέρα χαράς και διασκέδαςη στο νοσοκομείο Παίδων Αγ. Σοφία στην ογκολογική μονάδα παίδων "Η Ελπίδα" για τον σύλλογο "Η ΠΙΣΤΗ" γεμάτη τραγούδι, χορό και γέλιο που θα προσφέρουν γνωστοί ηθοποιοί και ταχυδακτηλουργοί. Μαζί τους θα τραγουδήσουν σε μια unplaged εμφάνιση και οι 1550. Οι ζωγραφιές των παιδιών του χωριού SOS θα είναι το δώρο που θα δοθεί προσωπικά σε κάθε ένα από τα παιδιά του συλλόγου "Η ΠΙΣΤΗ" που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, με σκοπό να μεταφέρουν την αισιοδοξία και την δύναμη των παιδιών του χωριού SOS αλλά και την συμπαράστασή τους στον αγώνα που δίνουν. Θα δώσουν χρώμα, ζωντάνια και νότα αισιοδοξίας στα παιδιά που θα περάσουν και τις φετινές Άγιες Μέρες στα δωμάτια του νοσοκομείου.
Στα πλαίσια όλων των παραπάνω το DANCE FOR A CAUSE θα συγκεντρώσει τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, ρούχα (καινούργια και ελαφρώς μεταχειρισμένα), υποδήματα (καινούργια) για ηλικίες από 0 έως 23 ετών τα οποία θα δοθούν στα παιδικά χωριά SOS.
Η ποδηλατική ομάδα ΠΟΔΗΛΑΤΙΝ συμμετέχει ενεργά στην δράση αυτή δείχνοντας... 

Ξήλωσαν τα παγκάκια για να διώξουν τους «άθλιους» των Αθηνών από την πλατεία Κλαυθμώνος

Έναν πρωτόγονο κι απάνθρωπο νόμο εφάρμοσε το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας για να «καθαρίσει» την πλατεία από τους άστεγους! «πονάει δόντι, βγάζεις δόντι» και πετάει το μπαλάκι στις κοινωνικές υπηρεσίες!

Τις ουσιαστικά ανύπαρκτες υπηρεσίες ενός
ανάλγητου κράτους.

Έναν πρωτόγνωρο και πρωτοφανή τρόπο επέλεξε η δημοτική αρχή των Αθηνών για να διώξει τους αστέγους και τους τοξικομανείς από την πλατεία Κλαυθμώνος ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων. Εν μία νυκτί απομάκρυνε όλα τα παγκάκια πάνω στα οποία οι συνάνθρωποι μας έβρισκαν καταφύγιο χωρίς βέβαια να μεριμνήσει για την τύχη τους.
Η δημοτική αρχή της Αθήνας, απ' ότι φαίνεται ενέδωσε στις πιέσεις μερίδας πολιτών και καταστηματαρχών της περιοχής που λέει ότι το κάτω μέρος της πλατείας Κλαυθμώνος έχει μετατραπεί σε κέντρο χρήσης και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, ότι η δυσοσμία είναι αφόρητη από τις ακαθαρσίες των αστέγων καθώς και ότι φοβούνται οι πολίτες να διέλθουν
από το συγκεκριμένο σημείο.
Πηγές από τον δήμο Αθηναίων λένε ότι πρόκειται για απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, που πέρασε με πλειοψηφία στο πλαίσιο της ανάπλασης του κέντρου και ότι για τους αστέγους υπάρχουν κοινωνικές υπηρεσίες.


Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δωδεκάχρονος αυτοκτόνησε γιατί τον κορόιδευαν

Έπασχε από κάποια μορφή αυτισμού

Δωδεκάχρονος αυτοκτόνησε γιατί τον κορόιδευανΈνας 12χρονος κρεμάστηκε μέσα στο σπίτι του επειδή τον κορόιδευε μια παρέα κοριτσιών. Ο Michael Raven, ο οποίος έπασχε από κάποια μορφή αυτισμού, βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιό του στο Burnley του Lancashire τα ξημερώματα της Δευτέρας.
Ήταν μαθητής στο σχολείο St Wilfrid's Church of England Academy στο Blackburn και όπως αναφέρουν αρκετοί στο Facebook τα κορίτσια του σχολείου τον κορόιδευαν. Το σχολείο αρνείται ότι υπήρξε τέτοια συμπεριφορά.
Μια γυναίκα, η κόρη της οποίας είχε πέσει επίσης «θύμα» ανάλογης κοροϊδίας στο ίδιο σχολείο δήλωσε τα εξής: «Η κόρη μου μού είπε ότι μια ομάδα κοριτσιών από 8 ετών και πάνω τον πείραζαν για τον αυτισμό».
Η Megan O'Rourke έγραψε: «Αναπαύσου εν ειρήνη Michael Raven. Εύχομαι να μην αισθανόσουν έτσι και να θυμάσαι ότι όλοι σε αγαπούσαν. Δεν σε γνώριζα αλλά ξέρω ότι θα μας λείψεις…».
Ο διευθυντής του σχολείου ανακοίνωσε το δυσάρεστο νέο στους μαθητές και τόνισε ότι το προσωπικό δε γνώριζε κάτι σχετικό, αλλά ότι έχει ήδη διαταχθεί να ερευνηθούν οι κατηγορίες. 

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki