Sunday 15 January 2012

Το μέλλον της δημοκρατίας

Όσα γίνονται δεν αφορούν τα μέτρα λιτότητας,
αλλά το ίδιο το μέλλον της δημοκρατίας
Καρτ-ποστάλ από την Ελλάδα τιτλοφορεί το άρθρο της η Αριάννα Χάφινγκτον, η ελληνοαμερικανίδα που κρύβεται πίσω από την Huffington Post, προσθέτοντας ότι αυτό που κατάλαβε από την πρόσφατη επίσκεψή της στην Ελλάδα είναι ότι όσα γίνονται δεν αφορούν τα μέτρα λιτότητας αλλά το ίδιο το μέλλον της δημοκρατίας. 

«Δεδομένου ότι η δημοκρατία γεννήθηκε
στην Ελλάδα, τώρα οι ίδιοι οι Έλληνες
έχουν την ευκαιρία να την επαναπροσδιορίσουν»

τονίζει χαρακτηριστικά.

Πριν από την επίσκεψή της στην Ελλάδα, η Αριάννα Χάφινγκτον ήταν πεπεισμένη ότι τα πραγματικά προβλήματα της χώρας μας ήταν αυτά που προέβαλλαν μανιωδώς ξανά και ξανά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Και ποια ήταν αυτά; Οι επιπτώσεις μιας ενδεχόμενης χρεοκοπίας, το μέλλον του ευρώ αλλά και ο μεταδοτικός ρυθμός της κρίσης που εξαπλώνεται σαν αλλοτινή κολλητική ασθένεια.
Ωστόσο υπάρχει ένα βαθύτερο θέμα από αυτά που μεταδίδουν τα ΜΜΕ: εάν μπορεί ένα πραγματικά δημοκρατικό κίνημα να σπάσει τον ασφυκτικό κλοιό της διεφθαρμένης ελίτ και των ισχυρών αντιδημοκρατικών θεσμικών δυνάμεων που επισκιάζουν την Ελλάδα και χαρακτηρίζουν όχι μόνο την πολιτική της Ελλάδας αλλά και των περισσοτέρων δυτικών δημοκρατιών, συμπεριλαμβανομένου και των ΗΠΑ.
Η Ελλάδα είναι απλά ένα ακραίο παράδειγμα μιας εκρηκτικής κοινωνικής αλλαγής που εκτυλίσσεται και αποτελεί πρόκληση για όλες τις δημοκρατίες στο κόσμο.
«Τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα μπορούν να μας πουν κατά πόσο θα ανακάμψει ή όχι η δημοκρατία από τη κρίση νομιμότητας η οποία διογκώνεται από την οικονομική κρίση». Ωστόσο, σημειώνει πως είναι ακόμα πολύ νωρίς για να πούμε εάν οι δημοκρατικές δυνάμεις θα επικρατήσουν, αναφέρει.

Προσθέτει δε πως επέστρεψε στις ΗΠΑ άκρως συγκινημένη με το θάρρος, το πάθος, τη δέσμευση και την αφοσίωση που είδε με τα μάτια της.
Οι αγανακτισμένοι, η πλατεία Συντάγματος και η πλατεία Ταχρίρ
"Τα όσα διαδραματίστηκαν στη πλατεία Ταχρίρ τους προηγούμενους μήνες μοιάζουν κατά πολύ με τα όσα γίνονται στην Αθήνα", σημειώνει, επισημαίνοντας πως κάτι τέτοιο δεν γίνεται σαφές από το πως παρουσιάζουν τα γεγονότα τα αμερικανικά ΜΜΕ.
"Δεν υπάρχει μόνο ομοιότητα στο φυσικό περιβάλλον, τους κατοίκους που συμμετέχουν και το πως οργανώνονται όμοια με τους κατοίκους της Αιγύπτου αλλά έχουν και τα ίδια αιτήματα", συμπληρώνει.
Αυτό που έκανε εντύπωση στην Χάφινγκτον με τους Αγανακτισμένους είναι ότι οι συμμετέχοντες είναι λογιών λογιών. Ένα μωσαϊκό ανθρώπων, μια ποικιλόμορφη μάζα. Νέοι, ηλικιωμένοι, άνεργοι κτλ δίνουν κάθε μέρα δυναμικό παρόν στη πλατεία Συντάγματος.
Αλλά αυτό που κατάλαβε είναι πως όλοι οι Έλληνες είναι "μέσα". Ακόμα και όσοι δεν μπορούν να κατέβουν στο Σύνταγμα, άνθρωποι της διπλανής πόρτας μιλάνε συνέχεια, όπου βρεθούν για αυτό που συμβαίνει. Είναι κοινή απαίτησή τους να καταρρεύσει η πολιτική ελίτ που διοικεί τη χώρα πάνω από 30 χρόνια και έφερε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.
Υπάρχει οργή και αγανάκτηση αλλά και ελπίδα και αυτό που της αρέσει είναι πως δεν πρόκειται μόνο για μια απλή διαμαρτυρία αλλά πως ο κόσμος εκφράζεται χωρίς φόβο και πάθος. Μάλιστα εκφράζει την άποψη ότι όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα δεν διαφέρουν και πολύ από αυτά που έχουν γίνει στις ΗΠΑ. "Λίγοι πλουτίζουν αλλά όταν πάνε όλα στραβά, φταίνε όλοι ως δια μαγείας", τονίζει.
Ο ρόλος των κοινωνικών δικτύων
Σημαντικός είναι και ο ρόλος των κοινωνικών δικτύων κατά την Χάφινγκτον, η οποία αναφέρει πως οι Έλληνες ανέκαθεν "ψαχνόντουσαν" με την τεχνολογία. Έτσι δε προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτά έχουν συνδεθεί με την προσωπικότητα των Ελλήνων, οι οποίοι τα χρησιμοποιούν δεόντως για να εκφραστούν.
"Αν και διαδραματίζουν καίριο ρόλο στην οργάνωση των Αγανακτισμένων Ελλήνων, δε λείπει και η face to face οργάνωση", όπως αναφέρει πως την έζησε, επικαλούμενη τα λεγόμενα της δημοσιογράφου του Reuters, Ρενέ Μαλτέζου, η οποία σκιαγραφεί σε άρθρο της τι γίνεται κάθε βράδυ στο Σύνταγμα μετά τις συγκεντρώσεις.
"Αγανακτισμένοι μαζεύονται και ψηφίζουν τις κινήσεις τους σηκώνοντας το χέρι τους σε ότι συμφωνούν, βγάζοντας έτσι τις αποφάσεις τους", λέει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα.
Αναφερόμενη δε στο δείπνο με τον Παπανδρέου, σημειώνει πως της είπε: "πρέπει να αλλάξουμε.. η διαφθορά είναι παντού και δεν μπορεί να παταχθεί εν μια νυκτί. Η Ελλάδα πρέπει να γυρίσει σελίδα".
Καταλήγοντας αυτό που έμαθε από την επίσκεψή της στην Ελλάδα είναι πως "αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι μια ευκαιρία να συνεργαστούμε και να φέρουμε κοντά όσους έχουν ακόμα όνειρα και να υπερβούμε μαζί τους σκοπέλους".
Μαρίνα Χατζηδημητρίου

Arianna Huffington
Postcard From Greece: This Should Not Be About Austerity, It's About The Future Of Democracy

«Επιστολή» στους ΑΓΓΛΟΥΣ για το reality που έστησαν...

Επιστολή έστειλε περήφανη Ελληνίδα στο εγγλέζικο κανάλι "4" που είχε τη... φαεινή ιδέα να στήσει «reality» με θέμα την Πατρίδα ΜΑΣ («Γίνε Έλληνας για μία εβδομάδα»). 

Προπάντων το φέρσιμο σας, όταν πίνετε
στις διακοπές σας σε μία ξένη χώρα, ξεχνώντας
βεβαίως την ευγένεια σας και τους νόμους σας.
Σας σέρνουν λιπόθυμους από το ποτό στα σπίτια σας.
Γιατί εμείς ό,τι και να συμβεί
θα επιβιώσουμε…!!!
Στην επιστολή της αναφέρει στα Εγγλεζάκια:
 
«Αγαπητοί μου κύριοι του καναλιού 4,
Πληροφορήθηκα αυτές τις ημέρες, όπως και άλλοι Έλληνες, την προβολή του νέου σας reality, το οποίο μας προσβάλει πάρα πολύ.
Επειδή είστε αγενείς, και δεν μπορώ να σας κατηγορήσω γι΄αυτό, διότι ως λαός δεν έχετε ποτέ προσφέρει τίποτα στην ανθρωπότητα... (πέρα από κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις), αλλά όλα τα πήρατε από εμάς, θα είμαι και εγώ όσο πιο ευγενική μπορώ, διότι όπως βλέπετε ως Ελληνίδα δεν θα μπορούσα ποτέ να πέσω στο επίπεδο σας!
Πώς θα σας φαινόταν φίλοι μου αν εμείς ξεκινούσαμε ένα reality με ονομασία «Go British for a week»;
Θα είχαμε πολλά να δείξουμε εκεί.
Προπάντων το φέρσιμο σας, όταν πίνετε
στις διακοπές σας σε μία ξένη χώρα, ξεχνώντας βεβαίως την ευγένεια σας και τους νόμους σας.
Σας σέρνουν λιπόθυμους από το ποτό στα σπίτια σας.
Θα μπορούσαμε να δείξουμε επίσης, την εγκληματικότητα και τον χουλιγκανισμό που έχετε άφθονο.
Τις έννοιες οικογένεια και ηθικές αξίες που σας είναι άγνωστες και τις έχετε προ πολλού καταπατήσει.
Και να μην ξεχάσω την εμμονή σας με τη συνεύρεση που έχετε αναγάγει σε «εθνικό σπορ» ανάμεσα στα άτομα του ιδίου φύλου.
Ειδικά το τελευταίο είναι η εθνική σας ξεφτίλα παγκοσμίως.

Και πριν σκεφτείτε για τα ψεύδη περί αρχαίας Ελλάδας, ανοίξτε κάποιο βιβλίο να πληροφορηθείτε περί του θέματος (από σοβαρές πηγές).
Αλλά δεν θα το κάνουμε (το reality). Και ξέρετε γιατί;
Γιατί είμαστε περήφανοι ως λαός και όχι κομπλεξικοί.
Γιατί όλα μα όλα ξεκίνησαν από αυτόν τον ιερό τόπο.
Γιατί η ιστορία μας είναι η σημαντικότερη και η πιο μακρά παγκοσμίως.
Γιατί μετράμε τους περισσότερους ήρωες καθώς και επιστήμονες από την αρχαιότητα ως σήμερα παγκοσμίως.
Γιατί εμείς σας «ξελασπώσαμε» στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και έχετε την κα Μέρκελ… καγκελάριο από την άλλη μεριά του καναλιού….
Γιατί, πολύ απλά, αν δεν υπήρχαμε εμείς το πολύ πολύ να ήσασταν ακόμα ή σε καμιά σπηλιά ή πάνω στα δέντρα. Και τέλος:
Γιατί εμείς ό,τι και να συμβεί θα επιβιώσουμε…!!! Και θα συνεχίσουμε την ένδοξη ιστορία μας ως ΕΛΛΗΝΕΣ.
Προσωπικά, δεν έχω κάτι με τη χώρα σας. Την έχω επισκεφθεί στο παρελθόν, θα την ξαναεπισκεφθώ στο μέλλον και φυσικά θα τη σεβαστώ. Διότι έχω τρόπους και δεν είμαι πίθηκος, όπως είστε εσείς.
Εξάλλου, δεν έχω κάτι να ζηλέψω, εδώ τα έχουμε όλα. Αν δεν τα είχαμε δεν θα ασχολιόσασταν όλοι μαζί μας.
Όταν κάποιος ασχολείται με «κάτι» σημαίνει ότι αυτό το «κάτι» τον καίει. Και επειδή ο καθένας στο τέλος παίρνει αυτό που του αξίζει, πραγματικά χαίρομαι που δεν θα είμαι στη θέση σας στο προσεχές μέλλον.
 
Υ.Γ. Είναι τυχαίο που όσοι μας διασύρουν μας χρωστάνε και από κάτι; Επί την ευκαιρία μπορείτε να μας στείλετε πίσω τα μάρμαρα του Παρθενώνα καθώς και αρκετά χρήματα που βγάλατε ως χώρα από την έκθεση τους τόσα χρόνια;»

http://clopyandpaste.blogspot.com
eglimatikotita.gr

Αναρτήθηκε από ΔΗΜΗΤΡΑ

Άθλιο Εγγλέζικο δημοσίευμα, δυσφημίζει την χώρα μας...

Ο βρώμικος πόλεμος εναντίον της χώρας μας συνεχίζεται... 

«Παιδί που εγκαταλείφθηκε απο τους Έλληνες
γονείς του στους δρόμους, γιατί δεν μπορούσαν
να το συντηρήσουν»
Ακόμα ένα απαράδεκτο δημοσίευμα έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες των Ευρωπαίων κατά της χώρα μας. Με ψευδές άρθρο της η dailymail.co.uk, "χτυπά" την Ελλάδα και προσπαθεί με έμμεσο τρόπο να πλήξει τον τουρισμό της και όχι μόνο...
Η φωτογραφία του άρθρου δείχνει έναν μικρό Ρομά που ζητιανεύει, ενώ ο τίτλος του άρθρου κάνει λόγο για "Παιδί που εγκαταλείφθηκε απο τους Έλληνες γονείς του στους δρόμους, γιατί δεν μπορούσαν να το συντηρήσουν" Τα μηνύματα που περνούν πολλά... Παρομοιάζουν την Ελλάδα με χώρα τριτοκοσμική που εξαιτίας της κρίσης έχει αφεθεί στην μοίρα της... Ο βρώμικος πόλεμος εναντίον της χώρας μας συνεχίζεται...

Μμμμ... η μανούλα έφτιαξε μείγμα για Χειμωνιάτικη
ζεστή Σοκολάτα!!

Φτιάξτε μόνοι σας ένα μείγμα για ζεστή σοκολάτα, υπέροχο και μυρωδάτο. Και αν θέλετε, γίνεται και ένα πολύ όμορφο δωράκι για τους αγαπημένους σας!
.
Ρόφημα Σοκολάτας. pastrychef...
Τι χρειαζόμαστε:
  • 3/4 φλ. κακάο (χωρίς ζάχαρη) καλής ποιότητας
  • 100 γρ κουβερτούρα
  • 100 γρ σταγόνες κουβερτούρας
  • 1/4 φλ. ζάχαρη
  • 1 γεμάτη κ.σ. κανέλα
  • 4 βανίλιες
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κ.γ. τριμένο γαρύφαλο

Πως το κάνουμε:

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από τις σταγόνες της κουβερτούρας) μέσα σε ένα μπλέντερ. Την κουβερτούρα πρέπει να την έχετε κόψει κομμάτια πριν τη βάλετε μέσα για να μη χαλάσει το μπλέντερ σας.
  2. Αφήστε τα στο μπλέντερ να τριφτούνε καλά, μέχρι να γίνουν σκόνη.
  3. Βάλτε τη σκόνη και τις σταγόνες της κουβερτούρας σε ένα βάζο.
  4. Όποτε θέλετε να φτιάξετε ένα φλυτζάνι ζεστή σοκολάτα, βάλτε 2 κ.σ. από το μείγμα σε ένα φλυτζάνι γάλα και ζεστάνετέ το μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ζεσταθεί καλά η σοκολάτα σας.
  5. Το μείγμα κρατάει για 6 μήνες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τις σταγόνες (ή νιφάδες αν θέλετε) τις αφήνουμε εκτός μόνο και μόνο για ομορφιά. Αν δε σας ενδιαφέρει, μπορείτε να βάλετε απλώς 200γρ κουβερτούρα από την αρχή και να γίνει όλο σκόνη.
Για να το κάνετε δώρο, βάλτε σε ένα βάζο στρώσεις από τη σκόνη και τις σταγόνες (και πάλι για ομορφιά, αν θέλετε βάζετε μια στρώση σκόνη και από πάνω τις σταγόνες ή τα ανακατεύετε απλώς ή όπως σας φανεί ωραίο εκείνη τη στιγμή), τυπώστε τις οδηγίες του βήματος 4 σε χαρτάκι και στολίστε το βάζο σας. Είναι ένα υπέροχο, μυρωδάτο δώρο!
Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τις σταγόνες κουβερτούρας με σταγόνες σοκολάτας γάλακτος. Εξαρτάται από τα γούστα σας.
Ανάλογα με τα γούστα σας μπορείτε βεβαίως να αυξομειώσετε και τις δόσεις των αρωματικών.

 sintagespareas

Το Κοινωνικό Ωδείο είναι γεγονός!

Καθηγητές μουσικής (κλασσικής, σύγχρονης, παραδοσιακής) ξεκινάμε την προσπάθεια της προσφοράς δωρεάν μαθημάτων σε όσους δεν έχουν την πρόσβαση στη μουσική παιδεία.

Θεωρούμε τη μουσική και την τέχνη γενικότερα
κοινωνικά αγαθά από τα οποία κανείς
δεν πρέπει να αποκλείεται.

Απευθυνόμαστε σε παιδιά που σταμάτησαν τις μουσικές τους σπουδές για οικονομικούς λόγους αλλά και σε όσους θέλουν να μάθουν κάποιο μουσικό όργανο αλλά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα.
Θεωρούμε τη μουσική και την τέχνη γενικότερα κοινωνικά αγαθά από τα οποία κανείς δεν πρέπει να αποκλείεται.
Από τις αρχές Φεβρουαρίου θα ξεκινήσουμε μαθήματα στην Αθήνα σε χώρο που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Τα αρχικά τμήματα θα είναι
  • ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΠΙΑΝΟ
  • ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΚΙΘΑΡΑ
  • ΤΣΕΛΟ
  • ΟΜΠΟΕ
  • ΦΛΑΟΥΤΟ
  • ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ (ΘΕΩΡΙΑ -ΑΡΜΟΝΙΑ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ-ΣΟΛΦΕΖ)
  • ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΙΘΑΡΑ
Το κοινωνικό ωδείο θα διευθύνεται από τη συνέλευση των καθηγητών -μαθητών και των γονέων τους.
Αν θέλετε να προσφέρετε μαθήματα, παρτιτούρες, μουσικά όργανα, γραμματειακή υποστήριξη ή βοήθεια γενικά μπορείτε να μας στείλετε mail στο koinwniko.wdeio@gmail.com

Αν θέλετε να μάθετε πληροφορίες για τα μαθήματα και να δηλώσετε συμμετοχή για κάποιο από τα παιδιά σας μπορείτε να μας στείλετε mail στο koinwniko.wdeio@gmail.com με την ένδειξη ΜΑΘΗΤΗΣ

Χειμωνιάτικα μαθηματικά!!

"Χειμωνιάτικες" κάρτες αντιστοίχισης αριθμού με ποσότητα 

Κάρτες αντιστοίχισης αριθμού με ποσότητα
με χειμωνιάτικο θέμα
Δημιούργησα μια σειρά από κάρτες αντιστοίχισης αριθμού με ποσότητα με χειμωνιάτικο θέμα, τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποήσετε στην τάξη σας με τους εξής τρόπους: 

α) εξατομικευμένα σε κάθε παιδί, για να δείτε κατά πόσο είναι σε θέση αρχικά να μετρήσει πόσες χιονονιφάδες υπάρχουν σε κάθε κάρτα που του δείχνετε  και στη συνέχεια εάν μπορεί να επιλέξει την κάρτα με τον αριθμό που δηλώνει τη συγκεκριμένη ποσότητα, 

β) κατά την ελεύθερη απασχόληση των παιδιών ως παιχνίδι
Μπορείτε βέβαια να επεκτείνετε την δραστηριότητα, κάνοντας ερωτήσεις π.χ. μεταξύ δυο καρτών, όπου ρωτάτε που χιόνισε περισσότερο, πού χιόνισε λιγότερο, κ.α. 

Βέβαια για να εξασφαλίσετε την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάρκεια "ζωής τους", φροντίστε να τις πλαστικοποιήσετε!

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki