Friday 20 January 2012

Ρούλα Σμαραγδάκη «115 παιδικά τιτιβίσματα»

Η Ρούλα Σμαραγδάκη μας «έστειλε» το παρακάτω βιβλίο με την ευχή:
 
Χαμομηλάκι ...
πάντα να κάνετε πράγματα για τα παιδιά...
γιατί αυτά είναι το μέλλον του κόσμου...
να είστε καλά και σας εύχομαι...
πολλές και καλές προσπάθειες...

Ρούλα Σμαραγδάκη «115 παιδικά τιτιβίσματα»


Αντιγράφουμε από τον «Ερωτόκριτο» το παρακάτω σχόλιο: 

Ευχαριστούμε πάρα πολύ την Ρούλα Σμαραγδάκη για το βιβλίο της που μας έστειλε στον Ερωτόκριτο, μια πολύ γλυκύτατη κυρία που σε όλους όσους ακούνε Κρητικά ραδιόφωνα είναι γνωστή με το ψευδώνυμο Μακεδόνισσα.

Όπως γράφει και στο Βιογραφικό της σημείωμα..

Η Ρούλα Σμαραγδάκη δεν είναι νηπιαγωγός ούτε διανοούμενη με μεγάλους τίτλους σπουδών.
Είναι μια ασπούδαχτη στοργική μητέρα  με πηγαίο αστείρευτο στιχουργικό ταλέντο και με απέραντη  αγάπη στα μικρά παιδιά.
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1944 και διαμένει μόνιμα μαζί με την οικογένειά της στη Νέα Αλικαρνασσό του Ηρακλείου Κρήτης.
Αξιοποιήθηκαν από νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία πολλά ποιήματα από την μεγάλη και πλούσια στιχουργική και ποιητική της συλλογή.

Όταν το χαμομηλάκι σας «τρώει» τα νύχια του
Πως θα σταματήσω να τρώω τα νύχια μου!

Συχνά τα παιδιά «τρώνε» τα νύχια τους. Oι ψυχολόγοι μιλούν για υπερευαίσθητα και αγχωμένα παιδιά, που εκτονώνονται με αυτόν τον τρόπο. 

Children and Nail Biting

δεν πρέπει να το μαλώνετε,
αλλά αντίθετα να το βοηθήσετε
με το διάλογο
Για να αποβάλει το παιδί αυτή τη συνήθεια, δεν πρέπει να το μαλώνετε, αλλά αντίθετα να το βοηθήσετε με το διάλογο και, αν χρειαστεί, να καταφύγετε και στη βοήθεια ενός ειδικού.

TI NA KANETE

•Να παρατηρείτε ποιες στιγμές συνηθίζει πιο πολύ να επιδίδεται στην ονυχοφαγία (π.χ., την ώρα που διαβάζει, βλέπει τηλεόραση κ.ά.). Όλα αυτά είναι σημαντικές πληροφορίες για τον ειδικό που θα ασχοληθεί με το πρόβλημα.
•Βρείτε επίσης τρόπους, σε συνεργασία με το παιδί, ώστε τις «επικίνδυνες» ώρες να απασχολεί τα χέρια του με κάτι άλλο (π.χ., με ζωγραφική, γλυπτική, παίζοντας κάποιο όργανο κ.ά.).
•Αφού συνεννοηθείτε με το παιδί, μπορείτε να του βάλετε στα νύχια κάποιο από τα ειδικά σκευάσματα που έχουν δυσάρεστη γεύση, ώστε κάθε φορά που ασυναίσθητα βάζει το χέρι στο στόμα η πικρή γεύση να το σταματά.
πηγή

Πως θα σταματήσω να τρώω τα νύχια μου!

Τρώτε τα νύχια σας και δεν μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτή την κακιά συνήθεια; Δείτε τι μπορείτε να κάνετε να σταματήσετε το φάγωμα νυχιών! 
Πολλοί από εμάς το κάνουμε: τρώμε τα νύχια μας, πολλές φορές ασυναίσθητα.
Σκεφτείτε όμως ότι αυτό είναι μία πολύ κακιά συνήθεια, για τον λόγο ότι βάζουμε στο στόμα μας πολλά μικρόβια, διευκολύνοντάς τα να εισέλθουν στον οργανισμό μας.
Απλά, έτσι από περιέργεια, σκεφτείτε τι είχατε πιάσει τα προηγούμενα λεπτά - τις προηγούμενες ώρες... θα φρικάρετε με το τι μικρόβια μπορεί να έχετε στα χέρια σας!
Γι' αυτό αν είστε από αυτούς που τρώνε τα νύχια τους, κάντε ότι μπορείτε για να απαλλαγείτε από αυτή την άσχημη συνήθεια.


Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, δείτε τι μπορείτε να κάνετε που μπορεί να σας βοηθήσει να κόψετε το φάγωμα των νυχιών!

1) Έχετε το νου σας: κόβετέ το αμέσως

Αν πιάνετε τον εαυτό σας στα πράσσα... 

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ


ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΎΜΕ
ΣΤΗΝ 4η ΑΙΜΟΔΟΣΊΑ ΤΟΥ ΆΣΥΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

ΔΕΥΤΈΡΑ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2012

Πολίτες υπεράνω υποψίας σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας - Τα ονόματα των παιδόφιλων

Στη δημοσιότητα τα ονόματα των συλληφθέντων 
Τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των συλληφθέντων διέταξαν οι εισαγγελείς Αθήνας, Ρόδου και Ηρακλείου Κρήτης, για την προστασία του κοινωνικού συνόλου. 
Υψηλόβαθμοι διπλωμάτες, ένας ανώτατος αξιωματικός του στρατού, επιχειρηματίες, ένας οδηγός σχολικού...
λεωφορείου και άλλοι πολίτες «υπεράνω υποψίας», είναι μεταξύ 14 ατόμων που κατηγορούνται για διακίνηση παιδικής πορνογραφίας και εντοπίσθηκαν στο πλαίσιο γιγαντιαίας αστυνομικής επιχείρησης σε όλη την Ευρώπη, με την κωδική ονομασία "ΙΚARUS".

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους

  • Βασιλείου Βασίλειο του Δημοσθένη και της Σοφίας, που γεννήθηκε το 1961 στην Αθήνα, οδηγό σχολικού λεωφορείου. 
  • Δουλκερίδη Χρήστο του Φωτίου και της Μαρίας, που γεννήθηκε το 1982 στο Μαρούσι, φοιτητή. 
  • Δανιήλ Παναγιώτη του Ευστρατίου και της Αθανασίας, που γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα, ιδιωτικό υπάλληλο. 
  • Giller Τardy του Gaston και της Genevieve , που γεννήθηκε στη Γαλλία το 1947, τέως διπλωματικό υπάλληλο. 
  • ΙΤΣΙΟ Απόστολο του Σωτηρίου και της Αθανασίας, που γεννήθηκε το 1977 στη Θεσσαλονίκη, επιχειρηματία.
  • Μιχαηλίδη Μιχαήλ του Χαράλαμπου και της Ειρήνης, που γεννήθηκε το 1945 στον Πειραιά, συνταξιούχο. 
  • Πατέλης Δημήτριος του Κωνσταντίνουκαι της Ζαχαρένιας, που γεννήθηκε το 1973, άεργο.  
  • Χονδρογιάννης Γεώργιο του Κωνσταντίνου και της Ειρήνης, που γεννήθηκε το 1965 στο Ηράκλειο Κρήτης, Αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας.
Διευκρινίζεται ότι οι συλλήψεις των ατόμων πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, τον Πειραιά, τα Μάλια Χερσονήσου Κρήτης και την Κάρπαθο Δωδεκανήσου. Επιπλέον σχηματίσθηκαν αυτοτελείς δικογραφίες σε βάρος πέντε ακόμη ατόμων σε Αθήνα, Κέρκυρα και Άρτα.

Η επιχείρηση άρχισε πριν από τρεις μήνες και ολοκληρώθηκε χθες, υπό την εποπτεία της EUROPOL, για την καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου. Στην επιχείρηση συμμετείχε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, δεδομένου ότι από την αρχή είχαν εντοπιστεί ψηφιακά ίχνη Ελλήνων χρηστών του ίντερνετ, που διακινούσαν σκληρό παιδικό πορνό.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης πραγματοποιήθηκε, από ειδικευμένους αξιωματικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μεγάλος αριθμός ερευνών σε σπίτια και χώρους εργασίας, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 16 σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών και έντεκα 11 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, που περιείχαν πλήθος αρχείων με ιδιαίτερα σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας, χωρητικότητας άνω των 14.000 GB.


Από τους συλληφθέντες, οι οκτώ είναι Έλληνες και ένας Γάλλος υπήκοος, ο οποίος κατηγορείται και για δήλωση ψευδών στοιχείων ταυτότητας κατά τη σύλληψη του, ενώ ένας από τους Έλληνες και για κατοχή μικροποσότητας κάνναβης. 


Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπους εισαγγελικές αρχές, ενώ οι πέντε δικογραφίες που σχηματίστηκαν αυτοτελώς υποβλήθηκαν αρμοδίως. 


Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, η "ΙΚARUS" είναι μια οπό τις μεγαλύτερες αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς επέφερε σημαντικά "χτυπήματα" στα κυκλώματα παιδικής πορνογραφίας.

πηγή

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki