Friday 17 February 2012

Έκκληση για αίμα, για τον 21χρονο Λοχία,
που τραυματίστηκε σοβαρά στον Βόλο από άρμα μάχης

Ανάγκη για αίμα 0- και 0+

Έκκληση για αίμα από την οικογένεια και τους συναδέλφους του άτυχου 21χρονου Λοχία, που τραυματίστηκε σοβαρά σήμερα το πρωί, στο 304 ΠΕΒ, από άρμα μάχης.
Όποιος επιθυμεί ανεξάρτητα από το αν είναι από το Βόλο ή όχι, μπορεί να επισκεφθεί το πλησιέστερο σε αυτόν Νοσοκομείο και να δώσει αίμα με την ένδειξη "Φουρτούνας Ευάγγελος, Λοχίας, νοσηλευόμενος στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείου Βόλου".
Ο νεαρός λοχίας έχει ανάγκη από αίμα 0- και 0+.

e-volos

Τα μαύρα μας τα χάλια: Αρπαξαν ανενόχλητοι
68 ανεκτίμητης αξίας αρχαία αντικείμενα

ΧΩΡΙΣ ΕΠΑΡΚΗ ΦΥΛΑΞΗ ΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Την Ελλάδα της διάλυσης σε όλο της το θλιβερό μεγαλείο, αναδεικνύει η ληστεία στο παλαιό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, είδηση που κάνει ήδη τον γύρο του κόσμου.
περισσότερα εδώ 

Detail from a statue at the Old Museum at Olympia.
Museum of the History of the Olympic Games.
Ιστορικό του Μουσείου

Το θεματολογικό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας βρίσκεται στην άκρη της πόλης (δεν βρίσκεται δηλαδή μέσα στον αρχαιολογικό χώρο) και είναι το πρώτο Μουσείο που αναπαλαιώθηκε με αφορμή τους Ολυμπιακούς της Αθήνας το 2004 για να στεγάσει τα ευρήματα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της αρχαιότητας.
Στις προθήκες και στους χώρους του βρίσκονται 463 έργα που προέρχονται από το Ιερό του Διός της Αρχαίας Ολυμπίας αλλά και αντικείμενα που συνδέονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες από άλλα Μουσεία της Ελλάδας. Τα εκθέματα ξεκινούν από τη δεύτερη χιλιετία π.χ. και φθάνουν έως τον 5ο αιώνα μ.Χ. Διαθέτει πήλινα και χάλκια ειδώλια πολεμιστών και αρμάτων, διάφορα αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν οι αθλητές όπως δίσκοι, αλτήρες, αρύβαλλοι, στλεγγίδες ( χάλκινες ξύστρες για τον καθαρισμό του σώματος), επιγραφές, χάλκινα ειδώλια..
.

Μωρό 4 μηνών κινδυνεύει να πεθάνει γιατί το Ταμείο δεν καλύπτει τη μεταμόσχευση

Το κοριτσάκι από τον Παλαμά Καρδίτσας που αντιμετώπιζε πρόβλημα και έπρεπε να μεταφερθεί στο εξωτερικό, είναι πλέον υγιέστατο και το Σάββατο 27.7.2013, εορτή του μεγαλομάρτυρα Αγίου Παντελεήμονα του Ιαματικού, βαφτίστηκε κιόλας. 
Ευχόμαστε με όλη μας την καρδιά, το κοριτσάκι, να είναι γερό και να το χαίρονται οι δικοί του άνθρωποι.
Ευχαριστούμε τον αναγνώστη για την ενημέρωση :-)


Το αβάπτιστο βρέφος, 4 μηνών, του κ. Κωνσταντίνου Κεχαγιά, που ενώ έπρεπε να βρίσκεται από τις 14.02.2012 στο παιδιατρικό νοσοκομείο Great Ormond Street Hospital for Children της Μεγάλης Βρετανίας για να υποβληθεί στην απαραίτητη για την επιβίωση του μεταμόσχευση λεπτού εντέρου, αυτό βρίσκεται εγκλωβισμένο στη χώρα μας λόγω ενός απάνθρωπου και άκαρδου ασφαλιστικού συστήματος.
Το Ταμείο έχει επιδείξει παντελή αδιαφορία
για μια ζωούλα.

Ο πατέρας του βρέφους έχει κοινοποιήσει μέσω fax στο Ταμείο Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας από τις 9 Φεβρουαρίου όλα τα απαραίτητα έγγραφα, αλλά το Ταμείο έχει επιδείξει παντελή αδιαφορία για μια ζωούλα.
Σήμερα έχουμε 17 Φεβρουαρίου και το προκαθορισμένο ραντεβού στο νοσοκομείο για το μωρό ήδη χάθηκε. 
Το Σωματείο Μεταμοσχευθέντων Ελλάδος έστειλε επιστολές προς τον Υπουργό Υγείας, προς τον πρόεδρο του Ασφαλιστικού Ταμείου και προς το Ελληνικό Κοινοβούλιο στις 14 Φεβρουαρίου και ακόμα περιμένει να ευαισθητοποιηθεί κάποιος! Στο μεταξύ περνούν πολύτιμες ημέρες για τα μωρό.
Ο πατέρας του βρέφους κ. Κώστας Κεχαγιάς μίλησε στο "Ράδιο 9" και στην εκπομπή του Γ.Σμυρνή και της Β.Αγγουρίδη, λέγοντας ότι το μόνο που θέλει είναι να μεταφερθεί το παιδί του στο εξωτερικό. 

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki