Sunday 25 March 2012

Η Σαντορίνη στην Ταϊλάνδη

Ξεκίνησε την λειτουργία του πάρκο της Σαντορίνης στην Ταϊλάνδη


Ξεκίνησε την λειτουργία του χθες 24 Μαρτίου 2012, το νέο μεγάλο πολυκατάστημα (Mall) πάρκο της Σαντορίνης χθες στο Τσα Αμ της Ταϊλάνδης (Ταϋλάνδη). Πολλοί κάτοικοι της Μπανγκόκ ενθουσιασμένοι κατέφθασαν μετά από 200 χιλιόμετρα απόσταση για να απολαύσουν την καινούργια αυτή κατασκευή εξολοκλήρου με το ελληνικό στοιχείο.


Οι φωτογραφίες είναι από το εσωτερικό του, δηλαδή η πόλη της Φήρας στην Σαντορίνη σε μικρογραφία στην Ταϊλάνδη. Τα πεζούλια, τα μικρά λευκά σπιτάκια, οι ανεμόμυλοι, το καμπαναριό, τα μικρά σοκάκια όλα ακριβώς όπως είναι και στην Σαντορίνη. (Λείπει μόνο το απέραντο γαλάζιο με την μοναδική θέα στον Αιγαίο πέλαγος). Θαυμάσιο έργο που μας τιμά σαν χώρα και μας διαφημίζει στην άλλη άκρη του κόσμου στην Νοτιοανατολική Ασία.


Βίασαν ομαδικά 12χρονη στον Αλμυρό!

Μία απίστευτη ιστορία είδε το φως της δημοσιότητας μετά από σχετικές καταγγελίες ανήλικης ότι την βίασαν ομαδικά!

Συγκεκριμένα, η μητέρα της 12χρονης πήγε στο αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού και κατήγγειλε πως χθες το απόγευμα στον Αλμυρό, άγνωστη γυναίκα, προσποιούμενη προβλήματα όρασης, έπεισε την ανήλικη κόρη της να την ακολουθήσει σε κοντινό σημείο όπου βρισκόταν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τέσσερα τέσσερις άνδρες που αιφνιδιαστικά με τη χρήση βίας την επιβίβασαν σε αυτό.
Ακολούθως... 

Ιχθυοπώλης δώρισε 1.000 κιλά ψάρια σε συμπολίτες του

Δωρεάν περίπου 1.000 κιλά ψάρια στους περαστικούς πρόσφερε χτες ένας ιχθυοπώλης από την Ιεράπετρα για το γιορτινό τραπέζι την ημέρα του Ευαγγελισμού.

Πολλές οικογένειες από την Ιεράπετρα πήραν
δωρεάν φρέσκο ψάρι για τη σημερινή
εορταστική ημέρα.
«Λυπάμαι να τα πετάξω την ώρα που ο κόσμος πεινάει, προτιμώ να τα χαρίσω να ευχαριστηθεί ο κόσμος» ανέφερε ο ιχθυοπώλης Ν. Κουγιουμτζάκης, που μιλώντας στο «Ράδιο Λασίθι» ανακοίνωσε την απόφαση του να χαρίσει τα ψάρια που είχε ψαρέψει την προηγούμενη ημέρα.
Έτσι από τις 11.00 του Σαββάτου πολλές οικογένειες από την Ιεράπετρα πήραν δωρεάν φρέσκο ψάρι για τη σημερινή εορταστική ημέρα.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Παρελάσεις prive και αξιωματούχοι

Παλιά ο Ρωμαίος αυτοκράτορας έπαιρνε την θέση του στην εξέδρα και οι μελλοθάνατοι μονομάχοι παρήλαυναν μπροστά του αποτίοντας φόρο τιμής στον... Καίσαρα.

«Για του Χριστού την πίστη την Αγία και
 της Πατρίδος την Ελευθερία»

Στη Σπάρτη ο βασιλιάς ήταν μαζί με την ομάδα του, δεν ξεχώριζε σε τίποτε από τους υπόλοιπους.
Αυτοί εδώ σήμερα τι ζόρι τραβάνε; αφού κανείς δεν θέλει να τους αποδώσει τιμές. Τι κόπτονται να γίνει η παρέλαση και την περιφρουρούν πάση θυσία; Τα μεγαλεία τους περιφρουρούν, όχι την παρέλαση.
Ένα σύμβολο, έπρεπε να είναι στη θέση τους, η σημαία, αυτό που συμβολίζει η σημαία μας, τις θυσίες όλων των αγωνιστών για την ελευθερία της πατρίδας μας.
Και να κατέβουν κάτω, όλοι αυτοί οι μεγαλόσχημοι να παρελάσουν και να αποτίσουν φόρο τιμής στους αγωνιστές που έδωσαν την ζωή τους γι αυτό τον τόπο και ό,τι αντιπροσωπεύει αυτός ο τόπος.
Εμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μου είναι συμπαθής, αλλά κόβω το κεφάλι μου ότι δεν έχει πάψει να μισθοδοτείται από το συγκρότημα Λαμπράκη. Πέστε μου ένα λόγο για τον οποίο οι ειδικές δυνάμεις πρέπει να τιμήσουν τον εκπρόσωπο του συγκροτήματος.
Κάτω όλοι, πρόεδρος, πρωθυπουργός, υπουργοί, δήμαρχοι, αξιωματούχοι και οι λοιποί παρατρεχάμενοι να παρελάσουν και να αποτίσουν φόρο τιμής στη σημαία μας.
Ελλάδα και ελευθερία, λέξεις με την ίδια ρίζα, Ελλάδα θα πει ελευθερία και ελευθερία θα πει Ελλάδα και αυτό πρέπει να τιμούμε και αυτούς που θυσιάστηκαν γι' αυτά.

«Για του Χριστού την πίστη την Αγία και
 της Πατρίδος την Ελευθερία»

Αυτό τιμάμε σήμερα και μπροστά στη σημαία με το Σταυρό επάνω της πρέπει να παρελάσουν όλοι και όχι μπροστά στους ανεπιθύμητους.

Χρόνια Πολλά και πάντα λεύτερα !

Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου

Χαῖρε Κεχαριτωμένη, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ

«Σήμερον τῆς σωτηρίας ἡμῶν τό Κεφάλαιον, καί τοῦ ἀπ᾽ αἰῶνος Μυστηρίου ἡ φανέρωσις· ὁ Υἱός τοῦ Θεοῦ, Υἱός τῆς Παρθένου γίνεται, καί Γαβριήλ τὴν χάριν εὐαγγελίζεται. Διό καὶ ἡμεῖς σὺν αὐτῷ τῇ Θεοτόκῳ βοήσωμεν· Χαῖρε Κεχαριτωμένη, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ.»

Δηλαδή:
«Σήμερα είναι η αρχή της σωτηρίας μας και η φανέρωση του προαιώνιου Μυστηρίου: Ο Υιός του Θεού γίνεται Υιός τής Παρθένου Μαρίας, και ο Αρχάγγελος Γαβριήλ αυτό το χαρμόσυνο μήνυμα φέρνει. Γι’ αυτό κι εμείς μαζί του ας πούμε με μια φωνή προς την Παναγία: Χαίρε, Κεχαριτωμένη, ο Κύριος είναι μαζί σου.»

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki