Monday 16 April 2012

Daniel Grulke, ο Αυστραλός μαθητής που ρίσκαρε
τη ζωή του για να σώσει μια κοπέλλα

Ο Αυστραλός έφηβος είναι ήρωας με το ρίσκο που πήρε για να σώσει μια κοπέλα από την αυτοκτονία.

Ο Grulke έτρεξε και έσπρωξε το κορίτσι στο πλάι
ώστε να φύγει από την πορεία του τραίνου.

Ο δεκαεπτάχρονος Daniel Grulke περίμενε το τραίνο στον σταθμό Beaconsfield, δίπλα στο  Perth, όταν είδε ένα κορίτσι να είναι στις γραμμές του τραίνου.
Καθώς ερχόταν το τραίνο φάνηκε καθαρά πως το κορίτσι ήθελε να αυτοκτονήσει.
Το τραίνο βρισκόταν πάρα πολύ κοντά αλλά δεν έφευγε από τις γραμμές, έτσι ο Grulke έτρεξε και έσπρωξε το κορίτσι στο πλάι ώστε να φύγει από την πορεία του τραίνου.
Τοπικός αστυνομικός είπε πως στα 16 χρόνια υπηρεσίας που έχει τέτοια ηρωική πράξη δεν είχε δει από κανέναν.

Ενάντια στην παιδική πορνογραφία



Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2011
Σύλληψη 26χρονου στην Κοζάνη για παιδική πορνογραφία!
Κατασχέθηκαν 18 σκληροί δίσκοι
Στο πλαίσιο στοχευμένων διαδικτυακών ερευνών, που πραγματοποιούνται εντατικά από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκαν ηλεκτρονικά ίχνη χρήστη, ο οποίος με τη χρήση εξειδικευμένου προγράμματος διακινούσε στον διαδικτυακό ιστό, αρχεία παιδικής πορνογραφίας.
Έπειτα από την ανάλυση των συγκεκριμένων ηλεκτρονικών αποτυπωμάτων, ταυτοποιήθηκε η ταυτότητα του χρήστη και διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για 26χρονο ημεδαπό, ο οποίος συνελήφθη και σε βάρος του, σχηματίστηκε δικογραφία για «Πορνογραφία Ανηλίκων».
Σε αιφνιδιαστική έρευνα που πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της 12-07-2011, στην οικία του συλληφθέντα στην Κοζάνη, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης, βρέθηκε αποθηκευμένο στον υπολογιστή του πλήθος αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων (άνω των 600).
Επιπλέον, από την έρευνα στην οικία του 26χρονου κατασχέθηκαν, δεκαοκτώ (18) σκληροί δίσκοι, το περιεχόμενο των οποίων εξετάζεται.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα πλημμελειοδικών Κοζάνης.
www.kozanilife.gr

Τα επτά ασημένια κουταλάκια

Ο Μακαριώτατος μιλώντας σε συνέντευξη συγκίνησε με το χαρακτηριστικό παράδειγμα της άγνωστης Κύπριας ηρωίδας γιαγιάς που ξεριζώθηκε δύο φορές από το σπίτι της, έχασε τα παιδιά της και βρήκε την ψυχική δύναμη να χαρίσει στους συνανθρώπους της όλη της την περιουσία, δηλαδή τις οικονομίες της πέντε ευρώ και την προίκα της που ήταν… επτά ασημένια κουταλάκια.

«.... Αυτόν τον λαό δεν μπορεί να συνεχίσουμε
να τον προδίδουμε !»..

«Μου τηλεφωνεί μία γυναίκα και μου λέει: "Βλέπω τον αγώνα σου και θέλω να σε βοηθήσω. Τι να στείλω; Ο «θησαυρός» που έχω είναι κάτι που μου άφησε η γιαγιά μου και η μάνα μου, επτά κουταλάκια ασημένια».
Τα 'στειλε μ' άνθρωπο. «Στα στέλνω αυτά τα κουταλάκια τα ασημένια να τα πουλήσετε και να τα κάνετε ό,τι θέλετε». Και επιπλέον έστειλε πέντε ευρώ. Αυτή είναι η ψυχή του Έλληνα. Αυτό δεν το έχουμε καταλάβει ούτε οι παπάδες, ούτε οι δεσποτάδες - πολύ περισσότερο οι πολιτικοί μας και ο λαός μας. Αυτόν τον λαό δεν μπορεί να συνεχίσουμε να τον προδίδουμε !»..

Όλη η συνέντευξη εδώ:
 


© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki