Tuesday 16 October 2012

Αλβανία: 80χρονος αποκεφάλισε την 18χρονη σύντροφό του

Κύριε ελέησον!!

Εκείνος 76 χρονών, εκείνη 14 ετών κοριτσάκι, έκαναν «σχέση», 
πριν από τέσσερα χρόνια.
Χτες την αποκεφάλισε...

Κύπρος: Παιδικό φιλανθρωπικό φεστιβάλ

Σας καλούμε, τα παιδία σας και εσάς να παίξουμε, να ζωγραφίσουμε και να διασκεδάσουμε με πολλές άλλες έκπληξης την Κυριακή, 28 Οκτωβρίου, μεταξύ 3:00-07:00μμ, στο Μαρκί (Δίπλα από τον Ιππόδρομο στον Άγιο Δομέτιο). 

Παιδικό φιλανθρωπικό φεστιβάλ
Σκοπός της εκδήλωσης είναι η αναδοχή ενός παιδιού από το Λαϊονικό ΄Ιδρυμα για την Αποκατάσταση του Απροστάτευτου Παιδιού (ΛΙΑΑΠ).
Σας περιμένουμε να στηρίξετε το δύσκολο έργο μας. 
Κάθε συμμετοχή είναι πολύ σημαντική. 

από cyprusevents

Κίνδυνος για τα παιδιά από τις ταμπλέτες του πλυντηρίου

«Όλα τα καθαριστικά και χημικά του σπιτιού να αποθηκεύονται σε κλειδωμένο ντουλάπι – και το κλειδί να φυλάσσεται σε μέρος απρόσιτο για τα παιδιά».
Την προσοχή των γονιών στις ταμπλέτες που περιέχουν υγρά καθαριστικά για τα πλυντήρια πιάτων και ρούχων εφιστούν οι ειδικοί, καθώς πέντε νήπια ηλικίας κάτω των 2 ετών τις έφαγαν και δηλητηριάστηκαν.
«... τις θεώρησαν γλυκίσματα, διότι είναι απαλές
και με ωραίο, φωτεινό χρώμα».

Τα περιστατικά καταγράφηκαν στη Γλασκώβη από τις αρχές του έτους έως σήμερα. Τα νήπια μεταφέρθηκαν στο Βασιλικό Νοσοκομείο Αρρώστων Παίδων (RHSC), στο Γιόρκβιλ, και οι γιατροί πιστεύουν ότι έφαγαν τις ταμπλέτες γιατί νόμιζαν ότι είναι γλυκίσματα.
Το υγρό σαπούνι που αυτές περιείχαν τούς προκάλεσε άμεσο χημικό έγκαυμα, που οδήγησε σε προβλήματα αναπνοής λόγω διόγκωσης της αεροφόρου οδού τους.
«Οι ταμπλέτες με υγρό καθαριστικό μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στα μικρά παιδιά», δήλωσε ο δρ Λίντσεϊ Φρέιζερ, από το Τμήμα Ωτορινολαρυγγολογίας του νοσοκομείου. «Προ διετίας είχαν αναφερθεί αρκετές περιπτώσεις παιδιών που τις πίεσαν μέχρι που “έσκασαν”, με συνέπεια να τραυματιστούν στα μάτια, ενώ εφέτος μας ήρθαν αρκετά παιδάκια που τις είχαν φάει. Νομίζουμε ότι τις θεώρησαν γλυκίσματα, διότι είναι απαλές και με ωραίο, φωτεινό χρώμα».
Ωστόσο, «οι αλκαλικές χημικές ουσίες που περιέχουν οι ταμπλέτες προκαλούν άμεσο χημικό έγκαυμα και συνεπώς έχει ζωτική σημασία να μεταφερθεί αμέσως το παιδί στο νοσοκομείο», πρόσθεσε.
Όπως εξήγησε, στα περισσότερα παιδιά τοποθετήθηκε αναπνευστήρας για να μην κλείσει εντελώς ο λαιμός τους από την διόγκωση και πνιγούν.
«Εάν αυτά τα παιδιά δεν είχαν μεταφερθεί εγκαίρως στα επείγοντα, η αεροφόρος οδός τους ενδεχομένως θα είχε αποφραχθεί τελείως, με πιθανώς μοιραίες συνέπειες», τόνισε ο δρ Φρέιζερ.
Τα παιδιά νοσηλεύθηκαν στο νοσοκομείο έως και 2 εβδομάδες, ενώ ένα από αυτά χρειάσθηκε εγχείρηση για να διορθωθεί η βλάβη που του είχε προκαλέσει η ταμπλέτα που έφαγε.
«Οφείλεται καθαρά στην τύχη το ότι ακόμα δεν έχει συμβεί θάνατος από τέτοιου είδους ατύχημα», είπε ο δρ Φρέιζερ. «Οι γονείς πρέπει να αντιληφθούν ότι αυτές οι ταμπλέτες είναι επικίνδυνα χημικά και πρέπει να φυλάσσονται σε μέρος όπου είναι αδύνατον να φτάσει το παιδί.
»Το ιδεώδες είναι όλα τα καθαριστικά και χημικά του σπιτιού να αποθηκεύονται σε κλειδωμένο ντουλάπι – και το κλειδί να φυλάσσεται σε μέρος απρόσιτο για τα παιδιά».
Ο δρ Φρέιζερ και οι συνεργάτες του δημοσίευσαν ένα άρθρο για τα πέντε περιστατικά στην ιατρική επιθεώρηση «Archives of Diseases in Childhood», για να προειδοποιήσουν τους συναδέλφους τους και τους γονείς για τον νέο κίνδυνο.

ygeiatanea

Η κακοποίηση, το διαζύγιο και τα παιδιά

Τι θεραπεία μπορεί να κάνει μια κακοποιημένη γυναίκα, της οποίας
ο σύζυγος επηρεάζει τον έφηβο γιο του ενάντια στην μητέρα του;
  Η βία πάντα αφήνει χνάρια,
ακόμη  και μετά το τέλος της
Προτείνεται μια επίσκεψη σε ψυχολόγο για την διαχείριση της βίας που έχετε υποστεί και των επιπτώσεων στην καθημερινότητά σας.
Δυστυχώς η βία πάντα αφήνει χνάρια, ακόμη  και μετά το τέλος της. Υπό μία έννοια η βία και ο έλεγχος συνεχίζονται επάνω σας σήμερα, μέσα από την αρνητική στάση του πρώην συζύγου σας απέναντι στο παιδί.
Πολλοί γονείς είναι τόσο ανώριμοι μετά από έναν χωρισμό που αδυνατούν να δεχθούν ότι έχουν απέναντι τους ένα παιδί που πρέπει να προστατεύσουν και όχι να θυματοποιήσουν.
Όσο ανέχεστε την κατάσταση, τόσο του επιτρέπετε να συνεχίζει, ιδίως αν του δείχνετε ότι είστε ευάλωτη. Ο φαύλος κύκλος πρέπει να σπάσει, καταρχήν μέσα από την ενδυνάμωση την δική σας.  

Ένας «αποτυχημένος» γάμος δεν σημαίνει και αποτυχημένη ζωή.Τα ξεκάθαρα όρια είναι απαραίτητα τα τεθούν από εσάς.
Προσπαθήστε να μην πέσετε στην παγίδα να κάνετε το παιδί «μπαλάκι» ανάμεσα σε εσάς και τον πρώην σύζυγό σας, εξαναγκάζοντάς το να ταυτιστεί με εσάς ή με τον πατέρα του.
Μυρσίνη Κωστοπούλου - διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας-ψυχοθεραπεύτρια

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki