Saturday 1 December 2012

Αναθέστε εργασίες στα παιδιά

«Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των παιδιών είναι
ότι νομίζουν πως δεν τα χρειάζονται»!

WHEN KIDS HELP OUT AT HOME, IT'S GOOD FOR THEM


Αν τα παιδιά μάς βοηθάνε στην ακαταστασία που δημιουργείται μέσα στο σπίτι, τότε τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα. Αυτό είναι αλήθεια.
Και αν νομίζετε ότι αυτό δεν είναι δική τους δουλειά αλλά δική σας, ακούστε την άποψη ενός ειδικού:
«Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των παιδιών είναι
ότι νομίζουν πως δεν τα χρειάζονται»!

Μάλιστα, η Μάγκι Ρέι, Αμερικανίδα ειδικός της παιδικής ψυχολογίας και συγγραφέας σχετικών βιβλίων, εκφράζει αυτή την άποψη, όχι σε μία προσπάθειά της να μας απενεχοποιήσει, αλλά να μας ωθήσει να κινηθούμε προς αυτήν την κατεύθυνση.

«Αν θέλετε να βοηθήσετε τα παιδιά να ωριμάσουν ως υγιείς συναισθηματικά ενήλικες, είναι ανάγκη να τα κάνετε να νιώσουν ότι προσφέρουν. Άρα, η ανάθεση μικροδουλειών μέσα στο σπίτι αποτελεί για εκείνα μεγάλη υπόθεση και όχι αγγαρεία».

Εσείς, από την πλευρά σας, αυτό που έχετε να κάνετε είναι να ξεχωρίσετε κάποια πράγματα και να αποδεχτείτε κάποια άλλα…
Πιο συγκεκριμένα:

  • Αναθέστε σε κάθε παιδί τη δουλειά, που θα του άρεσε περισσότερο! Το μικρότερο παιδί μπορεί να θέλει να σας βοηθήσει στην κουζίνα, όσο το μεγαλύτερα τακτοποιούν. Ωστόσο, μη δείχνετε ότι αδικείτε τα παιδιά μεταξύ τους και προσπαθήστε να κρατάτε τις ισορροπίες.
  • Δεχθείτε την ατέλεια: Με λίγα λόγια, μην γκρινιάζετε, γιατί το παιδί μάζεψε το δωμάτιό του, αλλά δεν κατάφερε να τα έχει όλα στην εντέλεια! Παιδί είναι, μην το ξεχνάτε! Το να το ενθαρρύνετε, επαινώντας το για την προσπάθειά του, είναι γι’ αυτό το μεγαλύτερο κίνητρο για να συνεχίσει.
  • Κάντε το ρουτίνα: Δηλαδή μην παρουσιάζετε την τακτοποίηση του δωματίου, την εναπόθεση των πιάτων στο νεροχύτη ή το καθάρισμα του γραφείου του, ως τιμωρία, αλλά ως μία καθημερινή υποχρέωσή του. 
  • Μην υπαναχωρείτε: Το παιδί δεν καταλαβαίνει, γιατί, όταν εσείς έχετε τα νεύρα σας, του λέτε να φτιάξει τα πράγματά του και άλλες φορές δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα. Μείνετε σταθεροί σε αυτό που του ζητάτε και δώστε του να καταλάβει ότι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει.
  • Βοηθήστε τα: Δείξτε του ότι είστε και εσείς μέρος της ομάδας, που πρέπει να φέρει εις πέρας τις δουλειές. Επίσης, συζητήστε μαζί του το πότε πιστεύετε ότι πρέπει να ξεκινήσει την τακτοποίηση, αλλά θέστε του ένα χρονικό περιθώριο μέχρις ότου τελειώσει.

Μένης Κουμανταρέας:
«Άμα βιάσεις μια γυναίκα μπορεί και να το θέλει...»

Τον Μένη Κουμανταρέα δεν τον είχα δει στη φάτσα του ποτέ. Είχα διαβάσει  το βιβλίο του «Δυο φορές Έλληνας» και είχα γοητευθεί. Μου άρεσε η ιδέα που δεν έβγαινε στα κανάλια σαν μαϊντανός, του είχα ένα σεβασμό.

Και ξαφνικά τον πέτυχα σε ένα πάνελ. Ήταν ανάμεσα στις μέρες για την κακοποίηση του παιδιού, τα δικαιώματα του παιδιού, της βίας κατά των γυναικών. Ίσως να βγήκε στα κανάλια για να τιμήσει τις «επετείους» των ημερών. Ούτε ξέρω γιατί βγήκε. Καλύτερα να μην έβγαινε.

Όπως ο Τσόκλης, έτσι κι αυτός:
Κώστας Τσόκλης: Βιασμού Εγκώμιον
Συγγνώμη ζήτησε η ΕΡΤ για τον Τσόκλη
Ξαναχτύπησε ο Τσόκλης


Τον άκουσα να λέει:
«Άμα βιάσεις μια γυναίκα μπορεί και να το θέλει...»
Και νόμιζα ότι δεν άκουσα. Προσπαθούσα να διασταυρώσω αυτό που είπε, επειδή δεν πίστευα ότι το είπε.
Δεν με νοιάζει γιατί το είπε. Μπορεί να το είπε για πλάκα. Μπορεί να το είπε σοβαρά. Μπορεί αν ήθελε να πει κάτι άλλο. Σημασία έχει ότι το είπε αυτός.  
Κανείς δεν δικαιούται να λέει τέτοια πράγματα. 
Αλλά αυτός απαγορεύεται.
Από αυτόν περιμένουμε άλλα πράγματα. Όχι τέτοια.
Κάτσε να σκεφτείς Μένη, αν κάποιος από τους ήρωες σου στην Μακρόνησο, γούσταρε να τον βιάζουν. Βάλε τον εαυτό σου στη θέση ενός θύματος και σκέψου αν υπήρχε περίπτωση να γουστάρεις.

Αλλά ξέρετε τι με θλίβει περισσότερο; Είναι που, η Ελλαδίτσα μας είναι άρρωστη, η πατρίδα μας πονάει κι υποφέρει κι ούτε ένας από τους πνευματικούς ανθρώπους του τόπου μας, δεν βγαίνει να βοηθήσει, να δείξει τον δρόμο, να πει κάτι.  
Αυτοί που αντιπροσωπευουν σήμερα, τους φιλοσόφους του Πλάτωνα, οι πνευματικοί ταγοί μας, αυτοί που έχουν υποχρέωση να δείξουν το Φως έξω από το σπήλαιο, είναι όλοι εξαφανισμένοι. 
ΑΠΟΝΤΕΣ.
Ούτε ένας !
Και βγαίνεις εσύ, που δεν έβγαινες ποτέ, να πεις αυτή την παπαριά. Και μη νομίζεις, είναι κολακευτικό να την χαρακτηρίζω παπαριά αυτό που είπες. Επειδή όφειλες άλλο να κάνεις και άλλο έκανες.  
Εγκληματείς Μένη κι εσύ και όλοι οι απόντες καθοδηγητές μας και καλά.
Τί έκανες ρε Μένη, επειδη ο κόσμος δεν έχει λεφτάκια να αγοράσει τα βιβλία σου, βγήκες να μας ιντριγκάρεις, μπας και ασχοληθούμε μαζί σου; 
Άσε μας, ρε, καλά ήσουνα εκεί που ήσουνα και ξέραμε ότι επί χούντας συμμετείχες στη συγγραφή ενός "ακατάλληλου" βιβλίου.
Τώρα πάει κι αυτό, το βεβήλωσες.

Που είναι οι Ακαδημαϊκοί μας, που είναι οι Αθάνατοι, που είναι η Κική Δημουλά. Μια κουβέντα ρε, μια κουβέντα για τον λαό που υποφέρει.

H ίδρυση της Aκαδημίας Aθηνών, η επωνυμία της οποίας απηχεί την Aκαδημία του Πλάτωνος και την πνευματική αίγλη της αρχαίας Aθήνας, που ο Θουκυδίδης αποκαλεί "πόλιν της Eλλάδος παίδευσιν ", αποτελεί σήμερα ένα κενοτάφιο με ανύπαρκτους κληρόνομους του σχολείου του δασκάλου τους.



Πλάτων. Πολιτεία.    
Τί δέ; τόδε οὐκ εἰκός, ἦν δ’ ἐγώ, καὶ ἀνάγκη ἐκ τῶν
προειρημένων, μήτε τοὺς ἀπαιδεύτους καὶ ἀληθείας ἀπείρους
[519c] ἱκανῶς ἄν ποτε πόλιν ἐπιτροπεῦσαι, μήτε τοὺς ἐν παιδείᾳ
ἐωμένους διατρίβειν διὰ τέλους, τοὺς μὲν ὅτι σκοπὸν ἐν
τῷ βίῳ οὐκ ἔχουσιν ἕνα, οὗ στοχαζομένους δεῖ ἅπαντα
πράττειν ἃ ἂν πράττωσιν ἰδίᾳ τε καὶ δημοσίᾳ, τοὺς δὲ ὅτι
ἑκόντες εἶναι οὐ πράξουσιν, ἡγούμενοι ἐν μακάρων νήσοις
ζῶντες ἔτι ἀπῳκίσθαι;     Ἀληθῆ, ἔφη.     Ἡμέτερον δὴ ἔργον, ἦν δ’ ἐγώ, τῶν οἰκιστῶν τάς τε
βελτίστας φύσεις ἀναγκάσαι ἀφικέσθαι πρὸς τὸ μάθημα
ὃ ἐν τῷ πρόσθεν ἔφαμεν εἶναι μέγιστον, ἰδεῖν τε τὸ ἀγαθὸν
[519d] καὶ ἀναβῆναι ἐκείνην τὴν ἀνάβασιν, καὶ ἐπειδὰν ἀναβάντες
ἱκανῶς ἴδωσι, μὴ ἐπιτρέπειν αὐτοῖς ὃ νῦν ἐπιτρέπεται.     Τὸ ποῖον δή;     Τὸ αὐτοῦ, ἦν δ’ ἐγώ, καταμένειν καὶ μὴ ἐθέλειν πάλιν
καταβαίνειν παρ’ ἐκείνους τοὺς δεσμώτας μηδὲ μετέχειν τῶν
παρ’ ἐκείνοις πόνων τε καὶ τιμῶν, εἴτε φαυλότεραι εἴτε
σπουδαιότεραι.

Μτφρ.
Τότε; Δεν είναι φυσικό, είπα εγώ, και δεν συνάγεται κατανάγκην από όσα έχουμε πει ότι άνθρωποι αμόρφωτοι, δίχως καμιά εμπειρία της αλήθειας, δεν θα ήταν ποτέ δυνατόν να διοικήσουν ικανοποιητικά μια πολιτεία ούτε, επίσης, άνθρωποι αφημένοι να περνούν ως το τέλος τη ζωή τους μελετώντας; Οι πρώτοι επειδή δεν έχουν θέσει ένα στόχο προς τον οποίο θα πρέπει να κατατείνουν όλες οι πράξεις τους, οι ιδιωτικές και οι δημόσιες, οι δεύτεροι επειδή από δική τους προαίρεση δεν πρόκειται να ασχοληθούν με τίποτε πρακτικό, καθώς θα νομίζουν ότι έχουν μεταφερθεί, ζωντανοί ακόμη, και ζουν στα νησιά των μακάρων!
Δίκιο έχεις, είπε.
Το έργο λοιπόν, είπα εγώ, που έχουμε να επιτελέσουμε εμείς, οι θεμελιωτές της πόλης, είναι να υποχρεώσουμε όσους από τη φύση τους είναι προικισμένοι κατά τον καλύτερο τρόπο να προσεγγίσουν εκείνο το μάθημα που προηγουμένως το χαρακτηρίσαμε ως το μέγιστο: να αντικρύσουν το Αγαθό και να βγάλουν εκείνη την ανηφοριά, και σαν ανέβουν και το κοιτάξουν αρκετά, να μην τους επιτρέψουμε αυτό που τώρα επιτρέπεται.
Δηλαδή ποιο;
Το να μένουν, είπα εγώ, εκεί και να μη θέλουν να κατέβουν πάλι δίπλα σ' εκείνους τους δεσμώτες και να μοιραστούν μαζί τους τούς κόπους και τις τιμές, είτε αυτές είναι τιποτένιες είτε σπουδαιότερες.

Αύξηση 50% των νέων κρουσμάτων AIDS στην Ελλάδα το 2012

31 χρόνια επιδημία HIV
Αθήνα
Τριάντα ένα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την εμφάνιση του AIDS και παρά την πρόοδο της επιστήμης σε θεραπευτικό επίπεδο, πολλά μένουν ακόμη να γίνουν ως προς την πρόληψη. Ενδεικτικό είναι ότι στην Ελλάδα οι ειδικοί αναμένουν για το 2012 αύξηση άνω του 50% ως προς τον αριθμό των νέων κρουσμάτων.
Σήμερα, από τους περίπου 13.000 ασθενείς με AIDS στην Ελλάδα, μόνο οι μισοί υποβάλλονται σε κάποιου είδους θεραπεία, είτε επειδή δεν πληρούν τα κλινικά κριτήρια για αντιρετροϊκή αγωγή (λόγω χαμηλού ιϊκού φορτίου), είτε διότι πρόκειται για άτομα με κακή συμμόρφωση στα θεραπευτικά πρωτόκολλα (κυρίως χρήστες ενδοφλέβιων ουσιών).
  Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS, με αφορμή το 24ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το AIDS (23-25 Νοεμβρίου, Αθήνα), ο πρόεδρος της εταιρείας λοιμωξιολόγος Μάριος Λαζανάς επεσήμανε ότι από «τα στοιχεία των μονάδων Λοιμώξεων προκύπτει ότι για το 2012 αναμένουμε μια μεγάλη, συγκριτικά πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με το 2011, αύξηση των νέων κρουσμάτων HIV λοίμωξης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, ο αριθμός νέων HIV λοιμώξεων στο τέλος του 2012 θα υπερβεί τις 1.250, γεγονός που σημαίνει αύξηση μεγαλύτερη από 50% συγκριτικά με το 2011» που είχαν καταγραφεί συνολικά 954 νέα περιστατικά.

Χρήστες ουσιών η «πηγή του κακού» Η μεγάλη αύξηση αφορά κυρίως στους χρήστες ενδοφλέβιων τοξικών ουσιών (περίπου 50% των νέων λοιμώξεων), στους οποίους η επιδημία εξελίσσεται με γεωμετρική πρόοδο. Για πρώτη φορά από την έναρξη της επιδημίας, οι χρήστες ενδοφλέβιων ουσιών αποτελούν τη μεγαλύτερη κοινωνική ομάδα που πλήττεται από την HIV λοίμωξη, φέρνοντας στη δεύτερη θέση τους ομοφυλόφιλους άνδρες.

Η εξάπλωση της HIV λοίμωξης στους ενδοφλέβιους χρήστες που προέρχονται κυρίως από την Αττική, ευνοείται από τις χαμηλές κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες, την πορνεία, την αύξηση των σεξουαλικά μεταδιδομένων νοσημάτων, τη σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη και την κοινή χρήση μολυσμένων βελονών και συρίγγων.

Η νοσηλεία των συγκεκριμένων πασχόντων από AIDS το 2012 αφορούσε σε προβλήματα υγείας που... 

Μια εικόνα μια ολόκληρη ιστορία!

Εικόνες Αγάπης και όχι μόνον

Ένας Παππούς που αποχαιρετά τον εγγονό του...
Ο γιος που μεταφέρει ένα μήνυμα
προς τον πατέρα του!
- Ποτέ δεν είναι αργά για να ερωτευτείς
.
 
Ένα πάντα που μεταφέρεται αεροπορικώς
σε ένα άλλο ζωολογικό κήπο
- Μία γιαγιά που ζεσταίνει τα αυτιά του εγγονού της
- Ένας μελλοντικός καλλιτέχνης;
Ένας στρατιώτης που αποχαιρετά την γυναίκα του
και την αγέννητη κόρη του
- Μπορεί να βρίσκεται απέναντι αλλά
αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ο εχθρός
- Ο Ιησούς σώζει
- Υπάρχει ο ένας για τον άλλο
- Μία αιώνια φιλία
- Η αγάπη δεν έχει είδος
- Ένας ήρωας είναι πάντα ήρωας
- Σεβασμός σημαίνει να προσφέρεις την θέση
σου εκεί που πρέπει
- Ήθελε να ζητήσει από τον Άγιο Βασίλη να φέρει
τον πατέρα του πίσω από τον πόλεμο.

Ήταν άραγε φρόνιμο αγόρι;
- Ποιος να είναι άραγε ο πιο σύντομος δρόμος;
- Τα όνειρα δεν έχουν όρια

Γράμμα στη ΔΕΗ ενός παιδιού από τον Δενδροπόταμο

Τα σχόλια δικά σας...

Δενδροπόταμος - Σχολείο
Παρασκευή 23 Νοεβρίου 2012        23/11/12

Τα δικαιώματα καταστράφικαν.
αυτό είναι υποκρισία και κοροϊδια.
Χθες οι ηλεκτρολόγοι της ΔΕΗ εκοψαν το ρευμα από τα σπίτια μας. Δεν μας ενημέρωσαν και ηρθαν Πρωί-Πρωί με την αστινομία. Έκοψαν το ρεύμα από τα σπίτια των παιδιών συμμαθητών της ταξης μας. Πετάξά με όλα τα φαγητά από το ψηγείο. Δεν ήταν σοστό αυτό που έκαναν. Δεν ήταν σοστό που έμπαιναν στα σπίτια με μαγκιά καβγά (;). Ήταν και είναι ΑΔΙΚΟ το ηλεκτρικο ρευμα όπως και το νερό είναι αγαθα, και αν το στερίσουμε από τους ανθρωπους, θα κινδυνέψει η ζωή τους.
Στις 20 Νοεμβρίου ήταν μέρα των παιδιών και όλοι μιλούσαν για τα δικαιώματα του παιδιού. Εμάς μας έκοψαν το ρεύμα και δεν εχουμε φροντιδα.
Τα δικαιώματα καταστράφικαν.
αυτό είναι υποκρισία και κοροϊδια.
Εμείς τα παιδιά από το σχολείο.

το βρήκαμε στο teleytaiothranio

Δεκέμβρης ο Γιορτινός!! Καλό μήνα!!

Καλό μήναααα, Χαμομηλάκια 
και Καλά Χριστούγεννα!!
.
Ποϊνσέττια ή αλεξανδρινό
Το λουλούδι του Δεκέμβρη
Μπήκε και ο Δεκέμβριος, 
ο δωδέκατος μήνας του χρόνου,
ο πρώτος του Χειμώνα.

December

Λαογραφία και Δεκέμβριος
 
Το νιώθετε; Σε 24 μέρες έχουμε Χριστούγεννα και σε 30 μπαίνει το νέο έτος! 
Προς τιμήν του θεού της θάλασσας, ο μήνας Δεκέμβριος στο Αττικό αρχαιοελληνικό ημερολόγιο, ονομαζόταν Ποσειδεών.
Ο μήνας αυτός έχει διάφορες ονομασίες: Δεκέμβρης ή Δεκέμηρης, Γιορτινός (λόγω των πολλών εορτών), Αϊ-Νικολιάτης, Χριστουγεννιάτης, Χριστουγεννάς, Χιονιάς, Ασπρομηνάς. 
Είναι γεμάτος με γιορτές: της Αγίας Βαρβάρας στις 4, του Αγίου Σάββα στις 5, του Αγίου Νικολάου στις 6, της Γέννησης του Χριστού στις 25, του Εμμανουήλ στις 26, του Αγίου Στεφάνου στις 27.
 
Παροιμίες που αναφέρονται στον μήνα Δεκέμβριο:

  1. Δεκέμβριος, Χριστού γέννηση και καλός μας Χρόνος.
  2. Το τραγούδι με τον τρύγο, το Δεκέμβρη παραμύθι.
  3. Χιόνι του Δεκεμβρίου, χρυσάφι του καλοκαιριού.
  4. Να ‘ναι Χριστούγεννα στεγνά, τα Φώτα χιονισμένα, χαρά σ’ εκείνο το γεωργό, πού ‘χει πολλά σπαρμένα.
  5. Να ‘ναι Χριστούγεννα στεγνά, τα Φώτα χιονισμένα, και τα Λαμπρά βρεχούμενα, αμπάρια γιομισμένα.
  6. Αγία Βαρβάρα μίλησε κι ο Σάββας απεκρίθει:
  7. - Μαζέψτε ξύλα κι άχυρα και σύρτε και στο μύλο, γιατί Αι Νικόλας έρχεται στα χιόνια φορτωμένος.
  8. Χειμωνιάτικη γέννα, καλοκαιρινή χαρά.
  9. Απ’ τα Νικολοβάρβαρα αρχίζει ο χειμώνας.
  10. Γύρω γύρω του Χριστού, η κορφή του χειμωνιού.
  11. Βαρβάρα βαρβαρώνει (το κρύο), αϊ Σάββας σαβανώνει, αϊ Νικόλας παραχώνει
  12. Αγία Βαρβάρα γέννησε (το χιόνι), άη Σάββας το δέχτει κι άη Νικόλας έτρεξε να πάει να το δαφτίσει (το βάφτισε χιόνι)
  13. Αγια Βαρβάρα μίλησε και Σάββας αποκρίθει κι Αγιονικόλας έτρεξε να πάει να λειτουργήσει
  14. Άγια Βαρβάρα γέννησε και ο Σάββας το εδέχθη, και ο Αϊ Νικόλας έτρεξε να πάει να το βαφτίσει.
  15. Το Νοέμβρη και Δεκέμβρη φύτευε καταβολάδες.
από astropeleki

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki