Wednesday 29 May 2013

Ένας πολίτης χάρισε στα παιδάκια το χαμόγελο

Ένας απλός πολίτης χάρισε στα παιδάκια το χαμόγελο που... δεν μπορούσε να προσφέρει η Πολιτεία  

Το καλοκαίρι ζεσταίνονταν και τον χειμώνα κρύωναν οι 25 παιδικές ψυχούλες, στο νηπιαγωγείο Αυλωναρίου.

Εύβοια — Εδώ και χρόνια χρειάζονταν ένα κλιματιστικό αλλά στην εποχή της κρίσης, αυτό το θεωρούσαν "πολυτέλεια" οι αρμόδιοι και ποτέ δεν τους έκαναν το χατίρι.
Όπως διαβάζουμε στο evianews.com ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα μιας και το άκουσε ένα ζευγάρι Αθηναίων την κατάλληλη στιγμή.

Βρίσκονταν μαζί με τον δικηγόρο Νίκο Δαμίγο που διατηρεί εξοχικό στην περιοχή, όταν άκουσαν από τα χείλη μίας μητέρας το πρόβλημα που υπήρχε στο σχολείο.
Δεν μίλησαν καθόλου αλλά την επομένη έφτασε έξω από το σχολείο ένα αυτοκίνητο και δύο τεχνικοί. Χτύπησαν το κουδούνι, μπήκαν μέσα και όταν εξήγησαν τον σκοπό της επίσκεψης τους, τα παιδάκια άρχισαν να χαμογελούν και μαζί με αυτά οι δασκάλες τους.

Ένα ολοκαίνουργιο κλιματιστικό ψύξης-θέρμανσης ήταν έτοιμο για ...εγκατάσταση!
Μέσα σε μία ώρα όλα ήταν έτοιμα. "Το να βλέπεις ένα παιδικό πρόσωπο να χαμογελά, αυτό είναι η καλύτερη ανταμοιβή" μας είπε ο Νίκος Δαμίγος.
Εκτός από τις χαρούμενες φατσούλες τα παιδιά προσέφεραν στους ανθρώπους του συνεργείου και μία ζωγραφιά.
«Σας ευχαριστούμε πολύ κύριοι» είπε ένας μαθητής όταν είδε τους τεχνικούς να φεύγουν και γυρνώντας την πλάτη του, συνέχισε το παιχνίδι μαζί με τους συμμαθητές του.

NewsIt.gr

2 comments:

  1. Ευτυχώς καλό μου Χαμομηλάκι, υπάρχουν ακόμη "άνθρωποι"!!! Όσο και αν προσπαθήσουν αυτό δεν μπορούν να μας το πάρουν! Όσοι την έχουν άλλωστε την δίνουν απλόχερα, χωρίς να τους ζητηθεί! Καλό βράδυ!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Έτσι είναι Gina,
      πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι.
      Το Καλό δεν διαφημίζεται. Είναι διακριτικό.

      Καλό βράδυ !

      Delete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki