Monday 21 October 2013

Τα παιδιά στον Άγιο Παντελεήμονα
«Η βία αντιμετωπίζεται μόνο με παιδεία και πολιτισμό».

«Μια παράσταση που απευθύνεται σε όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από καταγωγή, και στα παιδιά που έπαιζαν στην πλατεία πριν παραδοθεί στη βαρβαρότητα». 
Τα παιδιά «που έπαιζαν στην πλατεία πριν παραδοθεί στη βαρβαρότητα», σήμερα επέστρεψαν.

Τα παιδιά στα σκαλοπάτια της εκκλησίας,
δίπλα στην κλειστή παιδική χαρά, παρακολούθησαν
την παράσταση μαζί τους γονείς τους.
«Να ευχαριστήσετε τους γονείς σας που δεν φοβήθηκαν να σας φέρουν σήμερα εδώ», είπε στο τέλος ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος προσθέτοντας: «Η βία αντιμετωπίζεται μόνο με παιδεία και πολιτισμό».
«Ας γεμίσει η πλατεία με παιδιά και γονείς που θα δουν την παράσταση, κι ας είναι αυτό ένα βήμα για να ανοίξει σύντομα η παιδική χαρά και να ανθίσει ξανά το χαμόγελο στη γειτονιά» έγραφε η ανακοίνωση του θεάτρου.
Τα κάγκελα της παιδικής χαράς στον Άγιο Παντελεήμονα, που παραμένει κλειστή τέσσερα χρόνια.Φωτογραφία: Σπύρος Τσακίρης / "Ε"
Τα κάγκελα της παιδικής χαράς στον Άγιο Παντελεήμονα,
που παραμένει κλειστή τέσσερα χρόνια.
Φωτογραφία: Σπύρος Τσακίρης / "Ε"
  Η παράταση έγινε με τη στήριξη του Ρ/Σ στο Κόκκινο, της δημοτικής παράταξης δήμου Αθηναίων Ανοιχτή Πόλη και της Κίνησης Κατοίκων 6ης δημοτικής κοινότητας.
Ο Μπρίλης, το τολμηρό μικρό αστεράκι, γεννιέται σ' έναν μακρινό γαλαξία. Του Μπρίλη όμως του λείπει η μία του αχτίδα. Αυτό δεν τον εμποδίζει να δραπετεύσει απ' την ουράνια κούνια του και να βουτήξει στο άγνωστο. Σ' αυτό το ταξίδι, που θα τον οδηγήσει ως το βυθό της θάλασσας, θα γνωρίσει φίλους ακριβούς που θα του προσφέρουν ό,τι πολυτιμότερο: ελπίδα για ζωή και μια καινούργια αχτίδα! Ο Μπρίλης επιστρέφει στο γαλαξία του, πιο δυνατός από ποτέ κι έτοιμος για νέες περιπέτειες.


«Το μεγάλο μπλουμ του Μπρίλη», η θεατρική παράσταση της Ρεγγίνας Καπετανάκη και του Βασίλη Ρίσβα «ζύγωσε» στις 20.10.2013 στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα με την κινητή μονάδα θεάτρου.
Από real.gr

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki