Wednesday 30 January 2013

Στο δρόμο για το σχολείο...

Αν παραπονιέστε ότι άργησε το σχολικό λεωφορείο ή το σχολείο είναι μακριά ή τα παιδιά σας κινδυνεύουν στο δρόμο μέχρι να φτάσουν, τότε δείτε κάτι που πιθανώς να σας κάνει να αναθεωρήσετε.
 Φιλιππίνες...

Philippine river forces these children to take perilous
journey on inflated tube to get to school

Στις Φιλιππίνες,  στην επαρχία Rizal ανατολικά της Μανίλα, κάποια παιδιά για να πάνε στο σχολείο τους, εκτός ότι περπατάνε μια ώρα ημερησίως, κουβαλάνε μαζί με την σχολική τους τσάντα και μια σαμπρέλα (!) ώστε να περάσουν το ποτάμι. Ανεβαίνουν στη σαμπρέλα δύο ή τρεις μαζί έτσι ώστε να πετύχουν καλύτερη ισορροπία.  
Αν τυχόν το ποτάμι είναι φουσκωμένο στον πηγαιμό τότε δεν περνάνε, ενώ αν φουσκώσει στην επιστροφή τότε αναγκάζονται να ζητήσουν  φιλοξενία από  φίλους και συγγενείς.
πηγή: antikleidi
Ινδονησία...

Indonesian children make perilous journey
to school over collapsed bridge

Κλειδωμένο σε κλουβί βρέθηκε
ένα οκτάχρονο κοριτσάκι στο Μεξικό

Κλειδωμένο σε κλουβί μέσα σε τροχόσπιτο βρέθηκε ένα οκτάχρονο κορίτσι στο Μεξικό, ενώ η μητέρα του αντιμετωπίζει κατηγορίες για κακοποίηση ανηλίκου. Αστυνομικοί έσπευσαν στην περιοχή όπου βρισκόταν το τροχόσπιτο, μετά από πληροφορίες που έδωσε ο εν διαστάσει σύζυγος της γυναίκας στις Αρχέ.
 

New Mexican girl found locked in cage

Η 33χρονη Σίντι Πατριάρκιας και ο φίλος της συνελήφθησαν όταν η αστυνομία ανακάλυψε το κοριτσάκι απομονωμένο στο κλουβί.
Οι αστυνομικοί βρήκαν το κοριτσάκι κλειδωμένο μέσα σε ένα κλουβί, το οποίο είχε τοποθετηθεί στην κρεβατοκάμαρα του τροχόσπιτου.

Το κλουβί, το οποίο είχε κατασκευαστεί από τον σύντροφο της γυναίκας, διέθετε δύο λουκέτα, ενώ στο εσωτερικό του βρισκόταν ένα μικρό στρώμα. Η μητέρα αντιμετώπιζε ήδη κατηγορίες για κακοποίηση ανηλίκου από αμέλεια, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση.

Το οκτάχρονο κοριτσάκι εισήχθη στο νοσοκομείο προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις, αλλά, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, δεν βρέθηκαν στοιχεία σωματικής κακοποίησης. 

Όπως ανακοίνωσαν οι ιατροί, το κοριτσάκι πάσχει από μικροκεφαλία, μια κατάσταση όπου η περίμετρος της κεφαλής είναι μικρότερη από το κανονικό. 
πηγή  tanea

Η παιδεία των Τριών Ιεραρχών

  «Ο δάσκαλος, λέει ο Χρυσόστομος, πρέπει να διαθέτει απέραντο σεβασμό για την προσωπικότητα του παιδιού...»

Τιμούμε σήμερα τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών και οικουμενικών διδασκάλων, του Μεγάλου Βασιλείου, του Γρηγορίου του Θεολόγου και του Ιωάννου του Χρυσοστόμου.
Ασυμβίβαστες προσωπικότητες οι Τρεις Ιεράρχες,
δεν ταυτίστηκαν ποτέ με την αδικία για να επιβιώσουν
και να κρατήσουν τη θέση τους.
Η γιορτή αυτή ξεκίνησε ως γιορτή της εκκλησίας, όταν ο Ιωάννης Μαυρόπους, Επίσκοπος Ευχαϊτων της Μ. Ασίας, συνέταξε ακολουθία τον 11ο αιώνα με σκοπό να τιμηθούν και οι τρεις μαζί μεγάλοι άνδρες, ως κήρυκες του μυστηρίου της Αγ. Τριάδος. Δεν ξεκίνησε ως γιορτή της παιδείας.
Πώς όμως μια γιορτή καθαρά εκκλησιαστική καθιερώθηκε στην Ελλάδα ως γιορτή ταυτόχρονα των γραμμάτων, της γνώσης, της πνευματικής καλλιέργειας;
Ποιο είναι αυτό το ιδιαίτερο στοιχείο που νοηματοδοτεί τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία; Πώς πραγματώνεται μέσα στην ιστορία η συμπόρευση αυτή στα πρόσωπα των Τριών Μεγάλων Ιεραρχών;

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki