Saturday 9 March 2013

Επτά χρόνια (μόνο) κάθειρξη στον παιδεραστή

Βίασε την ανήλικη κόρη του κουμπάρου του
.
teen_510_355Επτά χρόνια κάθειρξη, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θράκης στον κάτοικο - σήμερα Ροδόπης - που αποπλάνησε την ανήλικη κόρη του κουμπάρου του μέσα στο αυτοκίνητό του!!!
Όλα συνέβησαν τον Δεκέμβριο του 2006 όταν ο δράστης είχε προθυμοποιηθεί να μεταφέρει με το αυτοκίνητό του την ανήλικη κόρη των κουμπάρων του αλλά όπως φάνηκε μόνο αυτό δεν έκανε τελικά.
O "κουμπάρος" ασέλγησε σε βάρος της μέσα στο αυτοκίνητο και παρά το σοκ που υπέστη η ανήλικη κατήγγειλε το φρικιαστικό  περιστατικό στους γονείς της!
Αμέσως αυτοί απευθύνθηκαν στην αστυνομία καταγγέλλοντας την αποπλάνηση της κόρης τους, περιστατικό που είχε συγκλονίσει τότε την Ξάνθη, με τους ίδιους να κατοικούν την περίοδο εκείνη σε πεδινό χωρίο της Ξάνθης.
Στην απολογία του ο δράστης ισχυρίστηκε ότι ήταν υπό την επήρεια αλκοολούχων ουσιών όταν σημειώθηκε το περιστατικό. Ωστόσο, το βεβαρημένο ιστορικό του δράστη, που είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές, λειτούργησε υπέρ της καταδίκης του.
Η δίκη διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών παρουσία των γονέων του θύματος καθώς και του δράστη και κουμπάρου τους.

Star.gr

Θερινό Σχολείο από το Αστεροσκοπείο Αθηνών
Εγκυκλοπαιδικά: Έτσι Βλέπω Το Σύμπαν (Μέρος 1ο)

Θέμα του «Το Σύμπαν και οι τελευταίες ανακαλύψεις» 
Για όσους μαθητές το επιθυμούν από τα Γενικά Λύκεια της Αττικής.
Αιτήσεις ως τις 30 Απριλίου
.
Αιτήσεις ως τις 30 Απριλίου
Το 18ο Θερινό σχολείο του Αστεροσκοπείου Αθηνών με θέμα «Το Σύμπαν και οι τελευταίες ανακαλύψεις» θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν όσοι μαθητές το επιθυμούν από τα Γενικά Λύκεια της Αττικής. 
Το φετινό πρόγραμμα (2-4 Σεπτεμβρίου 2013) είναι ανανεωμένο σε σχέση με τα προηγούμενα και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των μαθητών στην αστροφυσική, στη διαστημική και στο περιβάλλον αλλά και στη γενικότερη σύνδεση των μαθητών με την τεχνολογία και τον πολιτισμό. 
.

Οι μαθητές που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο θερινό σχολείο θα πρέπει να αποστείλουν αίτηση στην οργανωτική επιτροπή μέσω των σχολείων τους ως τις 30 Απριλίου.  
Θα πρέπει να αναφέρουν σε αυτή απαραίτητα το ονοματεπώνυμό τους, το σχολείο στο οποίο φοιτούν, τη διεύθυνση κατοικίας και τα αντίστοιχα τηλέφωνα, αλλά και την επίδοσή τους στα Μαθηματικά, στη Φυσική, στην Αστρονομία και στους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές.

Στη συνέχεια θα πρέπει να αποστείλουν την αίτηση στη διεύθυνση: Προς Γραμματέα του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, κυρία Ουρανία Κουμεντάκου, P.O. BOX 20048, 118 10 Αθήνα.

Τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής του Θερινού Σχολείου θα επιλέξουν τους μαθητές με βάση τις αιτήσεις τους και στη συνέχεια θα ενημερώσουν τα σχολεία. 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την κυρία Ουρανία Κουμεντάκου, γραμματέα του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ) στα τηλέφωνα 210 3490.150 και 210 8109.171 αλλά και στην ηλεκτρονική διεύθυνση ourania@astro.noa.gr
πηγή: tovima

Αυτά που δεν ξέρετε για τους σημερινούς μπαμπάδες

Οι σημερινοί μπαμπάδες, κάνουν πολλά -περισσότερα απ’ όσα τους αναγνωρίζουν. Μια πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ αποκαλύπτει τι θέλουν, τι δεν θέλουν και ποιοι πραγματικά είναι οι μπαμπάδες του σήμερα.
1. Δεν εκτιμούν τα κρύα αστεία για μπαμπάδες 
Τα γνωστά στερεότυπα αστεία για τους αδαείς μπαμπάδες που βράζουν το μπιμπερό ανάποδα καθόλου δεν τους διασκεδάζει  Η πλειοψηφία μάλιστα (το 82% σύμφωνα με την έρευνα) νιώθει έντονα την κοινωνική απόρριψη  με τέτοιου είδους αστειάκια. Την επόμενη λοιπόν φορά που θα νιώσετε πως θέλετε να τον επιπλήξετε για τον τρόπο που κρατάει το παιδί, ή θα τον υποτιμήσετε μπροστά στις φίλες σας για την ελάχιστη προσφορά του σκεφτείτε το διπλά.

2. Κάνουν πολλά περισσότερα απ’ όσα τους αναγνωρίζονται.
Το 68% των νέων μπαμπάδων κάνει σχεδόν καθημερινά μπάνιο στο μωρό, το 70% το ντύνει ή το πηγαίνει το πρωί στο σχολείο, το 77% το συνοδεύει στις εξωσχολικές δραστηριότητες, ενώ το 80% το βοηθάει στο διάβασμα. Ένα 3% μόνο παραδέχεται πως δεν έχει αλλάξει ποτέ πάνα. 

3. …Και ειδικά στην κουζίνα
Μπορεί παραδοσιακά να πιστεύουμε πως οι μαμάδες είναι εκείνες που περνούν την ημέρα τους στην κουζίνα, αλλά τουλάχιστον το 77% των αντρών συνεισφέρουν στα γεύματα (είτε μαγειρεύοντας, είτε ζεσταίνοντας κάποιο φαγητό, είτε κόβοντας φρούτα ή ψωμί), ενώ το 26% κάνει όλα τα «βαριά» ψώνια του σπιτιού. Ένα 22% (ποσοστό μικρό αλλά σεβαστό) αναλαμβάνει και εξ’ ολοκλήρου το μαγείρεμα.

4. Καθώς μεγαλώνουν τα παιδιά τους, τους αφιερώνουν περισσότερο χρόνο 
Μετά τα 4 περνούν πολύ περισσότερο χρόνο με τα παιδιά τους. Όταν τα παιδιά είναι γύρω στα 7 ο χρόνος αυτός αυξάνεται, ενώ από τα 13 τους οι μπαμπάδες αφιερώνουν στα παιδιά τους το 60% του ελεύθερου χρόνου τους. 

5. Έχουν περισσότερη εμπιστοσύνη στον εαυτό τους ως γονείς 
Οι μαμάδες εμπιστεύονται φίλους, συγγενείς, περιοδικά, ψυχολόγους, sites, παιδαγωγούς, γιατρούς πολύ περισσότερο από τον εαυτό τους. Αντίθετα το 35% των μπαμπάδων σε ότι έχει να κάνει με την ανατροφή των παιδιών εμπιστεύονται τη σύντροφό τους ενώ το 27% δε ζητούν καν βοήθεια όταν προκύψει κάποια «κρίση». Μόνο ένας 5% ζητά βοήθεια από συγγενικά πρόσωπα και μόλις ένα 3% συμβουλεύεται τα περιοδικά για παιδιά.
  
6. Δεν τους αρέσει ο ρόλος ούτε του καλού, ούτε του κακού 
Προτιμούν να παραμένουν ο εαυτός τους και κρατούν πάντα σταθερή στάση απέναντι στα παιδιά, σε αντίθεση με τις μαμάδες που συνήθως η διάθεσή τους μεταβάλλεται ανάλογα με το πώς θα συμπεριφερθούν τα παιδιά. Το 47% των μπαμπάδων κρατούν σταθερή γραμμή στα όρια και τα «όχι» που βάζουν στα παιδιά. Ένα 19% παραδέχεται ότι δεν μπορούν να τα χειριστούν σωστά σε θέματα πειθαρχίας.
 
7.Οι μπαμπάδες είναι και…νοσοκόμες 
Όταν τα παιδιά αρρωσταίνουν μόνον το 7%, το προσπερνάει και πηγαίνει στη δουλειά. Το 32% περνάει ίδιο χρόνο στο προσκέφαλο του παιδιού του, το 19% κάθεται αντί για τη μαμά ενώ το 85% είναι εκείνο που πάντα τρέχει στο φαρμακείο για τα φάρμακα.
 
* Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την πιο έγκυρη  εταιρεία δημοσκοπήσεων της Αμερικής την Edelman Public Relations.
.
imommy

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki