Wednesday 12 March 2014

Πατέρας κουβαλάει στην πλάτη το παιδί του για 30 χιλιόμετρα κάθε μέρα και το πηγαίνει στο σχολείο!!

περισσότερες φωτογραφίες στην πηγή: zougla
 
Πραγματικά συγκλονιστική είναι η ιστορία του Yu Xukang, ο οποίος μεταφέρει τον γιο του στο σχολείο κάθε μέρα, μέσα σε ένα καλάθι που τοποθετεί στην πλάτη του. 
Ο άντρας διανύει περίπου 30 χιλιόμετρα την ημέρα και ανεβοκατεβαίνει λόφους, έτσι ώστε το παιδί του, το οποίο έχει κινητικές δυσκολίες, να έχει τη δυνατότητα να μορφωθεί.
Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο ίδιος χώρισε με τη σύζυγο και μητέρα του μικρού και αποφάσισε να τον μεγαλώσει μόνος του.
Από τότε ξυπνάει κάθε πρωί στις πέντε η ώρα, ετοιμάζει το φαγητό του γιου του και στη συνέχεια τον μεταφέρει στο σχολείο του, από όπου τον παραλαμβάνει, μόλις ολοκληρωθεί το μάθημα. Ενδιάμεσα μάλιστα εργάζεται, έτσι ώστε να εξασφαλίζει τα απαραίτητα χρήματα για την ανατροφή του παιδιού.

Ο Yu Xukang μπορεί να υποφέρει σωματικά, ωστόσο δηλώνει πως παρά το γεγονός ότι το παιδί έχει κινητικά προβλήματα, το μυαλό του λειτουργεί κανονικά και αφού το μοναδικό σχολείο που τον δέχτηκε ήταν αυτό που απείχε κατά πολύ από το σπίτι τους, είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα για να τον πηγαίνει σε αυτό.
Την ίδια στιγμή τονίζει πως είναι περήφανος για το παιδί του, καθώς αυτό είναι από τους πρώτους μαθητές της τάξης του και πως ονειρεύεται να το δει να πηγαίνει στο πανεπιστήμιο.
Μετά τη δημοσιοποίηση της απίστευτης αυτής ιστορίας πατέρας και γιος θα λάβουν κρατική βοήθεια, έτσι ώστε και το παιδί να συνεχίσει το σχολείο του και ο πατέρας να μην χρειάζεται να ανεβαίνει κάθε μέρα αυτόν τον Γολγοθά.

1 comment:

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki