Wednesday 16 April 2014

Νοτιοκορεάτης εθισμένος στο ίντερνετ
άφησε το 2 ετών παιδί του να πεθάνει από πείνα

Η αστυνομία της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι συνέλαβε έναν άνδρα 22 ετών, γιατί άφησε το 2χρονο παιδί του να πεθάνει από την πείνα, ενώ περνούσε όλη την ημέρα του στα ίντερνετ καφέ.
 

Αυτή η είδηση έρχεται να ανοίξει πάλι την πολεμική στη Νότια Κορέα, για τον εθισμό των κατοίκων στα ηλεκτρονικά παιχνίδια και στο ίντερνετ. Η Βουλή ετοιμάζει νομοσχέδιο για να συμπεριλάβει τον εν λόγω εθισμό στις δραστηριότητες όπως τα ναρκωτικά, το αλκοόλ και τα στοιχήματα.
Ο παίκτης, με το όνομα Τσουνγκ, συνελήφθη τη Δευτέρα, αφού ανακαλύφθηκε από την αστυνομία το πτώμα του γιού του, 2 ετών, σε μια σακούλα σκουπιδιών.
Τον περασμένο Φεβρουάριο η γυναίκα του Τσουνγκ βρήκε δουλειά σε ένα εργοστάσιο, μακριά από το σπίτι και άφησε το σύζυγό της, άνεργο, να ασχολείται με το παιδί. Αλλά ο τύπος περνούσε την ημέρα του στα ίντερνετ καφέ και γυρνούσε κάθε 2 ή 3 ημέρες για να δώσει κάτι στο αγοράκι να φάει.
Στις 7 Μαρτίου ο πατέρας βρήκε το αγοράκι νεκρό στο διαμέρισμα. Αφησε το πτώμα του εκεί για έναν μήνα και στη συνέχεια το τοποθέτησε σε μια σακούλα σκουπιδιών και το πέταξε σε έναν κήπο, λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά από το σπίτι του. Πήγε στην αστυνομία και δήλωσε ότι το παιδί είχε εξαφανιστεί ώστε να μην ενοχοποιηθεί. Οταν, ωστόσο, το πτώμα βρέθηκε, μετά από ανάκριση, ομολόγησε ότι αυτός το έκανε.

Το 2009 η Νότια Κορέα είχε συγκλονιστεί από μια παρόμοια υπόθεση: ένα νεαρό ζευγάρι άφησε το τριών μηνών μωρό του να πεθάνει από την πείνα γιατί περνούσαν την ημέρα τους στο ίντερνετ, ειδικά σε ένα παιχνίδι για το πώς να μεγαλώνεις ένα ψηφιακό παιδί!
Μια έρευνα που έγινε στη Νότια Κορέα το 2012 από το υπουργείο Υγείας συμπέρανε ότι το 7% των 50 εκατ. κατοίκων της χώρας πάσχουν σοβαρά από εθισμό στο ίντερνετ, ενώ το ποσοστό στους εφήβους είναι 11,7%.
Η Νότια Κορέα είναι από τις χώρες με τις περισσότερες συνδέσεις στον κόσμο, ενώ η χρήση smartphones καλύπτει το 75% των κατοίκων.

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki