Friday 31 October 2014

Η Malala Yousafzai χαρίζει χρήματα από το Νόμπελ για να κτιστούν ξανά 65 κατεστραμμένα σχολεία της Παλαιστίνης

Το ποσό των 50.000 δολαρίων από το Νόμπελ Ειρήνης χαρίζει η Μαλάλα Γιουσαφζάι σε σχολεία στη Λωρίδα της Γάζας για την ανακατασκευή τους. Η νεαρή πακιστανή τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ γιατί αγωνίστηκε για το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση.


Σύμφωνα με την ίδια, τα χρήματα θα δοθούν μέσω των Ηνωμένων Εθνών για να κτιστούν ξανά 65 κατεστραμμένα σχολεία της Παλαιστίνης:
«Τα χρήματα αυτά θα βοηθήσουν προκειμένου να έχουν ποιοτική εκπαίδευση και να συνεχίσουν τη ζωή τους, γνωρίζοντας ότι δεν είναι μόνα τους, ότι υπάρχουν άνθρωποι που τα υποστηρίζουν».
Τα χρήματα θα δοθούν στην UNRWA, την υπηρεσία του ΟΗΕ που παρέχει βοήθεια στους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, και αναμένεται να χρησιμοποιηθούν για την ανοικοδόμηση 65 σχολείων.
Να θυμίσουμε ότι το 2012, η 17χρονη δέχτηκε επίθεση από έναν άντρα, ο οποίος την πυροβόλησε στο κεφάλι, ενώ βρισκόταν στο σχολικό λεωφορείο και τραυματίστηκε σοβαρά.

Η Μαλάλα είναι η πρώτη προσωπικότητα που λαμβάνει το World Children’s Prize και το Νόμπελ, την ίδια χρονιά.
Οι διοργανωτές των βραβείων δήλωσαν ότι εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο είχαν ψηφίσει για τη Μαλάλα.
Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της 9ης Οκτωβρίου 2012 ένας άντρας πυροβόλησε στο κεφάλι τη Μαλάλα Γιουσαφζάι, ενώ εκείνη βρισκόταν μέσα σε σχολικό λεωφορείο, τραυματίζοντάς την πολύ σοβαρά. Η απόπειρα δολοφονίας προκάλεσε μια έκρηξη συμπαράστασης προς την 15χρονη τότε μαθήτρια σε ολόκληρο τον κόσμο.
Το 2013 της απονεμήθηκε το Βραβείο Ζαχάρωφ και φέτος της απονεμήθηκε το Νόμπελ Ειρήνης ανάμεσα σε 278 υποψηφίους.
madata

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki