Friday 26 September 2014

Δεν είναι παιδόφιλοι, δεν είναι παιδεραστές. ΠΑΙΔΟΒΙΑΣΤΕΣ είναι.

Γράφει ο αγαπημένος μας Κλεισθένης

Λάθος, οι λάθος λέξεις;;;
Με αφορμή τα τελευταία ανατριχιαστικά νέα των παιδοβιαστών εκπαιδευτικών που εξακολουθούσαν να διδάσκουν στα σχολεία και να έρχονται σε επαφή με τα τρυφερότερα πλάσματα, τα παιδιά. Είναι τυχαίο ότι πολλοί απ' αυτά τα ανθρωπόμορφα κτήνη
είχαν παρελθόν και δικαστικές εκκρεμότητες κι όμως εξακολουθούσαν να “εργάζονται” δίπλα σε μικρά και αθώα πλάσματα;;;
Υπάρχουν ευθύνες κάποιων για αυτό το κατάντημα του εκπαιδευτικού μας αλλά και του νομικού μας συστήματος;;;
Θα αποδοθούν ποτέ αυτές οι ευθύνες;;;
Φταίμε μήπως κι όλοι εμείς που αδρανούμε σαν κοινωνία;;;
Φταίμε όλοι εμείς που με τις λάθος λέξεις απομειώνουμε την βαρύτητα του εγκλήματος;;;

Η αδράνεια είναι χαρακτηριστικό της σαπισμένης κοινωνίας μας. 
Σ' αυτό συντείνει και το γεγονός ότι χρησιμοποιούμε λάθος λέξεις για τον προσδιορισμό των ανθρωπόμορφων κτηνών. Χρησιμοποιούμε τις λέξεις παιδόφιλος ή παιδεραστής. Η σωστή λέξη είναι παιδοβιαστής, είτε του σώματος είτε της ψυχής.

Τα Ελληνικά μου είναι αρκετά καλά ώστε να ξεχωρίζω τις έννοιες. Παιδόφιλος σημαίνει φίλος με τα παιδιά. 
Είναι ο παιδοβιαστής φίλος των παιδιών;;; Δεν θα τρελαθούμε κιόλας.
Παιδεραστής σημαίνει εραστής ενός παιδιού. 
Είναι σωστός ο προσδιορισμός;;;

Για να χαρακτηριστεί κάποιος εραστής σημαίνει ότι αποδέχεται την ερωτική συνεύρεση και συμμετέχει ενεργά σ' αυτήν. Αποδέχονται τα παιδιά όσα με την βία ή τις απειλές υπομένουν από τις κτηνώδεις και διαστροφικές ορέξεις των παιδοβιαστών;;;
Η αναίσχυντη και απάνθρωπη πράξη του εξαναγκασμού μιας ενήλικης γυναίκας σε ερωτική πράξη χωρίς την θέλησή της χαρακτηρίζεται βιασμός, γιατί την ίδια αποτρόπαιη συμπεριφορά στα ανήμπορα και αθώα παιδιά την ονομάζουμε παιδοφιλία ή παιδεραστία;;;
Ποιοι είναι οι νονοί αυτών των χαρακτηρισμών;;;
    Το θέμα είναι βαθύ και με πολλές προεκτάσεις. Η κοινωνία μας είναι έντονα φαλλοκρατική και ρατσιστική. Τα ωραία λόγια ότι οι Έλληνες ουδέποτε υπήρξαν ρατσιστές δεν πείθουν, τουλάχιστον εμένα. Για δε το ότι είμαστε φαλλοκράτες ουδείς το αμφισβητεί.
Θα αναρωτηθεί κάποιος, τι σχέση έχει το φαλλοκρατικό και ρατσιστικό της κοινωνίας με τους παιδοβιαστές.

    Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων οι παιδοβιαστές είναι άντρες. Άρα η φαλλοκρατική αντίληψη της κοινωνίας απομειώνει το βάρβαρο, αναίσχυντο και κτηνώδες της πράξης του παιδοβιασμού.
Γιαυτό πιστεύω ότι χρησιμοποιούμε τις περισσότερο ανώδυνες λέξεις παιδόφιλος και παιδεραστής και όχι την σωστότερη λέξη παιδοβιαστής.
    Στην περίπτωση που ο παιδοβιαστής είναι γυναίκα και το βιαζόμενο είναι αγόρι δεν μας ενοχλεί σχεδόν καθόλου.
Όσον αφορά τον ρατσισμό της Ελληνικής κοινωνίας σε σχέση με την ερωτική πράξη, το ακόλουθο παράδειγμα θα βοηθήσει στην αποδοχή της ύπαρξής του.
    Μπορούμε άνετα να αποδεχτούμε την ερωτική πράξη ενός λευκού άνδρα με μία έγχρωμη γυναίκα αλλά δεν “χωνεύουμε” εύκολα την ερωτική πράξη ενός έγχρωμου άνδρα με μια λευκή γυναίκα. Υπάρχει αντίρρηση επ' αυτού;;;

Τελικά προτείνω με όση δύναμη έχει ένας ασήμαντος κειμενογράφος να αντικατασταθούν οι λέξεις παιδόφιλος και παιδεραστής με την σωστότερη και ακριβέστερη λέξη παιδοβιαστής.

ideopigi

Αμάν!! Φτάνει πια κ. Λοβέρδε!!

Το μάθαμε, το καταλάβαμε το εμπεδώσαμε!!!
Μέρες τώρα απ' όλα τα μέσα αναπαράγεται η είδηση, ότι κάνατε το... αυτονόητο!!
Αλλά,
Πόσοι είναι τελικά (τέσσερις, εφτά, εννιά...) πόσοι;;;
Γιατί βρίσκονταν μέχρι τώρα στη θέση τους;;;
Θέλετε να σας πούμε μπράβο, επειδή κάνατε καθήκον σας;;
Αλλά,
Μ' αυτά τα καθάρματα τι θα γίνει;;;;;

hamomilaki

Το φιλμάκι κατά του bullying: «Share it to end it», «Μοιράσου το για να το σταματήσεις».

Μία οργάνωση κατά του bullying ενάντια στα παιδιά και τους νέους (Singapore’s Coalition Against Bullying for Children and Youth) λάνσαρε ένα πρωτότυπο φιλμάκι που μικραίνει κάθε φορά που το μοιράζεσαι.
 Το ασπρόμαυρο φιλμάκι δείχνει ένα αγόρι που το κοροϊδεύουν στο σχολείο. «Δε νιώθω ασφαλής πουθενά», δηλώνει με παράπονο το μικρό αγόρι. «Νιώθω ολομόναχος».
Αυτό το βιντεάκι, που η αρχική εκδοχή του διαρκεί κάτι λιγότερο από 2 λεπτά, έχει σχεδιαστεί ώστε να μπορούν να το μοιράζονται με share οι χρήστες του Facebook. Αφού ένας χρήστης κάνει share, ο επόμενος βλέπει μία εκδοχή που είναι κατά ένα μιλιδευτερόλεπτο (0,001 δευτερόλεπτα) μικρότερο.
Τελικά, το φιλμάκι θα συρρικνωθεί μέχρι να γίνει μία μόνο εικόνα. Η ιδέα πίσω από αυτήν την καμπάνια είναι πως όσο περισσότερο μιλάμε για το bullying τόσο το εξαλείφουμε.
Το μικρό αγόρι στο βιντεάκι καταφέρνει να αναδείξει με εκπληκτικό τρόπο, τον τρόμο που βιώνουν τα μικρά παιδιά και οι νέοι που υφίστανται το bullying και να ευαισθητοποιήσει, πετυχαίνοντας το στόχο του με έναν πολύ απλό, αλλά φοβερά έξυπνο τρόπο.
«Δε θέλω να το μοιραστώ αυτό.
Ποιο το νόημα; Κανείς δε μπορεί να βοηθήσει.
Θέλω να πω πως φοβάμαι.
Κι αν τα πράγματα γίνουν χειρότερα;
Δε μπορώ να το μοιραστώ αυτό με κανέναν».
Το όνομα της καμπάνιας είναι «Share it to end it», δηλαδή «Μοιράσου το για να το σταματήσεις». Αυτή τη στιγμή το βίντεο έχει μοιραστεί πάνω από 55.500 φορές.

Palmografos

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki